Koti- taidelaboratorio
Jonna Pohjalainen ja opiskelijat
Antti Ahonen, Eeva-Maija Priha ja Riikka Rauhala
Taidekoulu Maasta
ja Alakiventie 8: n asukkaat.
 
Myllypuron Alakiventien kerrostalot on rakennettu kaatopaikan päälle. Talot ovat saaneet purkutuomion. Maaliskuussa aloitin Taidekoulu Maan oppilaiden kanssa tiistaitapaamiset Alakiventiellä. Asukkaat löysivät taiteesta mahdollisuuden. Toin auringonkukansiemeniä. Istutimme siemeniä ja kävimme läpi menneitä tarinoita.
Kulkiessani jaoin repustani ihmisille samoja auringonkukansiemeniä.
Tällä hetkellä Taidekoulu Maa, Myllypuron Alakiventie 8:n asukkaat. Kulttuuriasiainkeskus Stoa:n henkilökunta, Galleria Allinna, leikkipuisto Myllynsiipi ja yksittäiset ihmiset osallistuivat Myllypuron yhteisötaideprojektiin. Osallistujia on satoja. Taimet tuotiin Myllypuroon , jossa asukkaiden kanssa istutimme taimet muoviämpäreihin ympäristötaideteokseksi. Kylvimme auringonkukan siemeniä pihoille, parvekkeille, kerhotilaan, toimistoon ja kotiin.
 
Kukin sinne missä päivittäin oleskelee. Kodista tai työpaikasta syntyi taidelaboratorio.

Teos koostuu ämpäreistä, joita on sama määrä kuin kaatopaikka-alueen asuntoja, merkkasimme asuttavat asunnot “siivousharja kukkasilla“, harjat on löydetty jätelavalta ja maalattu asukkaiden kanssa yhdessä. Auringonkukkia on istutettu satoja ämpäreihin. Ihmiset ovat osallistuneet mielellään.
 

Repussani on pussillinen auringonkukansiemeniä.
Jaan niitä kulkiessani halukkaille.
Kylvämme siemenen, kasvatamme sen taimeksi - tietämättä
mitä tapahtuu sen elämälle.

 Jp.