1. VETOOMUS VALTUUSTOON

 

Helsingin Kaupungin Valtuustolle.

 

Maaperässä ilmenneiden myrkkyjen johdosta on As. Oy Alakiventie 8:n alue todettu asuinkelvottomaksi. Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt purkaa alueella olevat rakennukset.Tiedotus tilaisuudessa 1.6.1999 apulaiskaupunginjohtaja Korpinen ilmoitti, että asukkaille korvataan muutosta aiheutuvat kulut, asunto-osakkeet lunastetaan alueella olevaa käypää hintatasoa vastaten yksilöllisesti huoneiston kunto- ja varustetasosta riippuen. Huoneistojen arvioitsijaksi oli valittu Itä-Helsingin Huoneistokeskus Oy. Talojen pitäisi olla tyhjennetty kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Olemme käyneet neuvotteluja kaupungin rakennusviraston kanssa tämän koko taloyhteisöä järisyttävän ongelman ratkaisemiseksi, Kun taloyhteisössä on kuitenkin ilmennyt halu säilyttää yhteisö kokonaisena, olemme ehdottaneet, että kaupunki kaavoittaisi ja rakennuttaisi lähialueelta meidän tarpeisiimme riittävän kokoisen talon nyt purettavan tilalle. Kaupungin uustuotannossa tämän idean toteuttamisessa ei liene ongelmia, koska suurrakentajana Helsingin kaupunki jo nyt rakentaa Myllypuron alueella.

Kokouksessa 11.06.1999 ilmeni kuitenkin, että kaavoituksia ei oltu tehty eikä meille sopivan talon paikkaa etsitty. Hintavertailussa todettiin tällä alueella sijaitsevan uustuotannon olevan huomattavasti kallimpaa kuin mitä meille asunnoista maksettaisiin. Tämä erotus tulisi meidän maksettavaksemme. Nämä lisäkustannukset ovat kohtuuttomat eivätkä vastaa sitä alkuperäistä oikeudenmukaisuusperiaatetta, että kaupunki itse vastaa tekemistään virheistä.

Koska olemme täysin syyttömiä aiheutuneeseen tilanteeseen, ja näiltä osin tulleet itsekin harhaanjohdetuksi. Vaadimme Helsingin kaupungin päättäviä elimiä pikasesti aloittamaan kaavoitustoimet, sekä rakentamaan meille vastaavan As Oy:n viivytyksettä. Sekä luovuttamaan meille vastaavat huoneistot uudesta As Oy:stä ilman erillistä korvausta.

 

Jos oma mummisi /ukkisi / isäsi /äitisi sanoisi:

En minä jaksa hakea uutta kotia, mitä sinä vastaisit hänelle?

Sanoisitko: Muuta pois / ota lainaa, jos haluat pitää nykyisen tasoisen ja kokoisen kodin, jonka olet säästänyt itsellesi.

Mitä vastaat vanhuksillemme ja eläkeläisillemme.

Jos sisaresi / veljesi kahden lapsen vanhempi sanoo:

Meillä on niin paljon lainaa viideksi vuodeksi ettemme voi lähteä minnekään.

Näitten neliöitten on riitettävä nyt.

Sanotko hänelle:Muuta pienempään tai ota lisää lainaa.

Mitä sinä sanot heidän lapsilleen.

Mitä sinä vastaat meille?

 

Alakiventie 8:n asunto oy:n omistajat Helsingissä 17.06.1999