Esittely


Mäyrätie

Mäyrätie
Asumme maalla, Raunon vanhempien aikoinaan ostamalla ja nykyisin Raunon viljelemällä maatilalla.Anne

Olen ollut koirien kanssa tekemisissä pienestä pitäen, ja koska isäni kävi metsällä niin tietenkin kotona oli suomalainen jänispiiska , Jutta. Joka kävi myös muutaman kerran näyttelyissä saaden aina 2. palkinnon ja onkin ensimmäinen koira , jota olen esittänyt näyttelyissä, olin silloin 11- vuotias :)

En muista kummassa esitin minä ja kummassa siskoni Nina mutta laitan tähän arvostelut:


Mynämäki 25.5.75 Tuomari A.J.Laitinen korkeus 54 cm

Hyvää rotutyyppiä, Pää ja kokonaisuus suhteelliset mutta saisi olla enemmän massiivisuutta, järeyttä luustossa ja vankkuutta lihaksissa. Kaunis väri ja hyvä karvan laatu. AVO 2


Salo 30.5.76 Tuomari Leo Riianheimo korkeus 52 cm

Hyvä tyyppi. Pieni mutta mittoihin sopiva Kallo-osaltaan leveä pää. Kirsussa pigmentin puutetta. Erinomainen selkä, Lyhyt ja jyrkkä lantio. Hyvät raajat, kaunis väritys. AVO 2

Suomenajokoira Jutta

Jälkeenpäin ajatellen aika osuvat arvostelut, vaikka aikanaan varmasti hämmästyimme, koska Juttahan oli Suomen Kaunein ajuri meidän mielestä. =)

Jutta Koiranetissä

Ensimmäinen täysin oma koirani oli vihikoira Front Rows Afrodite ' Arla' , jonka ostin Anne Pöyhöseltä vuonna 1986 Pöytyältä. Arlan pärjättyä kohtuullisen hyvin näyttelyissä, ja silloin epävirallisissa vihijälkikokeissa, iski innostus kaikkeen koiratoimintaan. Nykyisin asun muutaman kilometrin päässä Arlan syntymäkodista, vaikka työ heitteli aluksi monille muille pitäjille. Omistin myös Arlan pojan FIN MVA FIN W-91 Track-Action A'la Galliardin.

Mutta olosuhteiden pakosta oli vaihdettava rotua hieman pienempään ja mietinkin pitkään tervettä ja kestävää pientä rotua, kunnes ihastuin työpaikkani naapurissa oleilevaan Sämpyyn. Silloin tulivat mäyräkoirat kuvioihin, ja mäyräkoirien myötä myös tietenkin, metsästysharrastus. Tässäkin kohtalo teki kepposen ja Sämpy tuli lopulta myös minulle.

Ensimmäiset karkeakarvaiset ostin vuonna 1991 ja seuraavina vuosina mäyräkoirat valloittivat luonteellaan ja monipuolisuudellaan ja tutustuin eri harrastusmuotoihin. Metsästyskorttin suoritin 1993 ,ja olen ms Karinaisten Kytät ja  Etelä-Karunan metsästysseuran jäsen.

Dreeveri tuli kuvioihin vuonna 1996, jolloin ostin kantanarttuni Miran. Mira on ollut hyvä sekä metsällä että näyttelyissä sekä todellinen kultakimpale periyttäjänä. Mira jouduttiin nukuttamaan 04/2011 , mutta oli koko elämänsä siihen asti täysin terve.

Lyhytkarvainen kaniinimäyräkoira oli haaveena pitkään ja keväällä 2002 sain ostaa Caelestis Extraordinaryn ' Pipsan' , joka oli todella suuri persoona. Pipsan ainoasta pentueesta meillä , jäi kotiin molemmat tytöt: Extra ja Extas, joka nykyisin on kummityttöni omistuksessa.
Extra jäi kääpiöksi , mutta Extas mitattiin kaniiniksi.

Meillä asustaa nyt vihdoin myös kaniinimäyräkoiria, Extasin pentu sekä muutama tuonti. Tässä rodussa minua viehättää niiden mielettömän suuri ego =).

Ensimmäinen lyhytkarvainen mäyräkoira tuli sijoitukseen Unita's kennelistä, ja ensimmäinen pentue ( ja tähän mennessä ainoa ) syntyi vuonna 2006, emänä lainattu Fricska vom Golf , tästä pentueesta sijoituksessa onTrack-Action Kyllikki. Toinen pentue syntyi Unita's Fox Trotille, ja tästä pentueesta on sijoituksessa uros ja narttu.

Kummikoira Zambet minulla on romanialaisella tarhalla.

Tällä hetkellä omaan pätevyydet  luolakoirien taipumuskokeiden ylituomarina, DRAJ - palkintotuomarina , kehäsihteerinä sekä doping-valvojana. Olen Suomen Kennelliiton pätevöimä tunnistusmerkitsijä
(tatuointi ja sirutus).

Olen suorittanut LUT -kouluttajakurssin sekä toimitsijakurssin . Olen suorittanut Suomen Kennelliiton järjestämän kasvattajakurssin perus - ja jatko-osan, sekä Jalostusneuvojan perus- ja jatkokurssin. Sekä osallistunut lukuisille eri tahojen järjestämille ruokintaa, terveyttä, koulutusta ym. käsitteleville luennoille.

Minua kun kiinnostaa kaikki koiriin liittyvä, ajan sallimissa rajoissa kuitenkin.

Vuonna 2002 myönsi Suomen Kennelliitto kennel Track-Actionille Vuolasvirta- palkinnon ( n:o 522 ) karkeakarvaisten mäyräkoirien erittäin ansiokkaasta kasvatustyöstä. Vuonna 2008 myönnettiin Vuolasvirta-palkinto (n:o 686) myös dreeverien kasvatustyöstä.

Katariina Aalto

Katariina

Katariina liitettiin Track-Action kennelnimeen 2010. Annen kummityttönä hän on luonteva jatkaja kennelille.
Katariinalla on tällä hetkellä vain yksi kaniinimäyräkoira Track-Action Oneida.

Katariina on tällä hetkellä ollut hieman sivussa varsinaisesta kasvatustyöstä, hänestä tuli Väinö pojan äiti ja hän aloitti myös erityisopettajan virassa 2015.

Rauno

Rauno

Raunon isoisä on aikoinaan ollut innokas ajokoiramies, mutta äitinsä koirapelon takia Rauno sai ensimmäisen koiransa vasta aikuisiällä.

Rauno on suorittanut metsästäjätutkinnon ja kuuluu ms. Karinaisten Kyttiin , ms Loukonkulman Jahtiin ja Etelä-Karunan Metsästysseuraan.

Rauno on myös dreevereiden ajokokeiden palkintotuomari sekä LUT -ylituomari.

Kuva: Marko Sirro