Muita harrastuksia ja tarinoita


Tälle sivulle tarinoiden lisäksi, kirjoittelen muista harrastuksistani, joita ovat mm. puutarhanhoito ja muu pihapiirin laitto. Kesän 2008 aikana hartain toiveeni on, että pystyisin maalaamaan vanhan myllyrakennuksen ja saataisiin myös pihallamme oleva yli 100-vuotias aitta vähintäänkin maalausvalmiiksi, tässä saamme toivottavasti asiantuntija-apua;)

Molemmat harrasteeni ovat ikävä kyllä käsiä rasittavia, joten kaikki edistyy hitaasti, mutta varmasti ;). Puutarhanhoidosta pidän eniten, mutta emme kasvien kanssa oikein aina ymmärrä toisiamme, joten toimitaan hieman yritysten ja erehdysten kautta. Yritän kuitenkin lisätä ja säilyttää vanhoja jo anoppini istuttamia kasveja ja pitää pihamiljöön maalaistaloon sopivana.

Lisään kevään edistyessä kuvia piharakennuksista ennen ja jälkeen.

Muutamia on jo purettu ja tilalle tullut uudisrakennus. Maalaistalossa kun tarvitaan kunnon konesuojia.

Kesä 2008 on ohi ja sain vain pienempiä projekteja tehtyä. Vanha mylly on maalaamatta ja aitta odottaa edelleen korjaajia, tosin sain alakerroksen lattiat purettua, joten alkuun on päästy.

Kuvia ei ole ihan siitä asti kun aloitin raivaamaan Raunon poikamiespuutarhaa, joka muistutti lähinnä viidakkoa ... talon edestä on jo poissa juhannusruusupensaat ja kaikki vanhat marjapuskaton kaivettu pois.

Olin jo asunut useamman vuoden täällä, kun silloiset työkaverini halusivat kuvia puutarhastani. Kiitos heidän on kuvia vuosien varrelta =)

Ja kuten huomaatte on vanha sotaratsuni Eskortti melkoinen linssilude =)Päärakennus ennen ja jälkeen maalausta 2004

Uusi katos
Kesällä 2008 rakennutettiin myös uusi grillikatos

Piharaitti
Piharaitti ennen, takana oleva lato on jo purettu ja tilalla uusi puuvaja/autotalli

Aitta purettu
Aitta, alimmaiset lattiakerrokset purettuna ja valmiina restaurointiin 2008

Aitta vaihe3
Talvella alkoi varsinainen kunnostustyö

Aitta vaihe5
Uusi katto ilman peltejä

Aitta valmis
Kesällä 2009 vihdoin valmis!

Mylly
Pihaa hieman eri suunnasta, tuo kauimmainen rakennus on mylly.

Marjapuskat
Marjapuskat nyt
Takapihan marjapensaat ennen ja muutama vuosi sitten

Patio

Patio
Uusi patio
Takapihalla oli tässä kohtaa kymmenkunta vanhaa tautista marjapuskaa, jotka kaivoin pois jo ensimmäisenä kesänä täällä asuessani, uudemmatkin kuvat ovat jo ' vanhentuneet' ;)

Etupiha

Männyt
Männyt ovat jo hieman kasvaneet 2008

Kanala
Puhelintolppa
Etupihaa ennen, lisään nykykuvat kun kasvukausi on suurin piirtein samassa vaiheessa...

Koivut pois
Suurin ja vaativin puutarhaurakka liene tämä, kun kahdeksan liki 100 vuotta vanhaakoivua kaadettiin Paimion metsäkoulun oppilaiden toimesta, koivut piti paloitella etteivät kaatuisi rakennusten tai linjojen päälle.


Pikku projektit 2008

Uuden "pentukopin" vaiheetOstovaihe, työvaihe ja valmis koppi!


Uusi luolakokeissa tutuksi tullut puucee oikealla seuraavaksi purettava vanha kanala.


Esko Kanadassa 22.03.2004-08.11.2004

Eskon Kanadaan lähtö alkoi pelkästä vitsailusta, mutta Dawne innostui asiasta ja lopputuloksena Esko lähti matkaan Tampereen näyttelyn jälkeen Cynthian ja Kerryn matkatavarana.

Esko otettiin vastaan Kanadan näyttelykehissä todella hyvin ja hänestä tulikin Kanadan muotovalio muutamassa viikossa, ensimmäisenä Kanadan historiassa! Ja kun muistetaan, että dreeveri kuuluu hound ryhmään Kanadassa eli kisaa vinttikoirien, mäyräkoirien ja ajavien koirien kanssa samassa ryhmässä, niin Eskon tulokset olivat todella mahtavia;

2 x RYP 1, 10 x RYP 2, 10 x RYP 3 ja 23 x RYP 4. Samalla Eskosta tuli Kanadan historian voitokkain dreeveri.

Kokemuksena Eskon Kanadan matka oli niin koiralle kuin omistajalle ainutlaatuinen, saimme runsaasti uusia ystäviä ja Esko oman Fan-klubin Kanadassa. Kuvia sain valtavasti ja lisäksi muutamia lehtileikkeitä, joita yritän saada näkyviin myös näille sivuille.

Juttu paikallislehdessä 15.10.2004


Cynthia ja Esko kehässä

Eskoa esitti ammattihahdleri Cynthia Seeling, Cynthian kotisivut.
Matkan teki mahdolliseksi Dawne Deeley, Dawnen kotisivut.

Dawne kasvattaa itse mm. Karjalankarhukoiria mutta kaikki pohjoismaiset rodut kiinnostavat häntä, ja hänen ja Cynthia hoivissa on nyt Eskon sisarpuoli Track-Action D-Napero.

Kiitoksia vielä kerran Dawne ja Cynthia tästä upeasta kokemuksesta!

Matka Maailman Voittaja 2003 näyttelyyn Saksaan

Ensinnäkin haluaisin vielä kiittää matkan järjestäjää aivan mahtavasti järjestetystä matkasta, kaikki sujui todella hyvin. Matkalle meidän piti lähteä Raunon kanssa mutta kylvöt olivat sateiden takia vielä tekemättä, joten lähdin matkaan äitini, Esko ja Certun kanssa.

Dreeverit arvosteltiin ensimmäisenä näyttelypäivänä, näyttelyhän oli neljä päiväinen, ja kehä oli ulkona, lämpöä oli 26 astetta. Tuomarina DR. Peter Beyersdorf, Saksasta, ja hän arvosteli 18 rotua!

Koskapa äitini ei ole koskaan esittänyt koiraa, pyysin Ollia esittämään Eskoa.


Esko ja Olli ryhmäkehässä.

Ulkomailla näkee aina mielenkiintoisia rotuja ja myös uusia rotuja kuten nyt FCI:n juuri vahvistama Bosanski Ostrodlaki Gonic Barak eli vapaasti suomennettuna Bosnian Ajokoira kuvaamani yksilö oli mukavan rauhallinen ja kiltti.


Bosnian ajokoira Lesi om.Zahirovic

Deutsche Bracke
Deutsche Bracke

Beagle Harrier
Beagle Harrier

Väsyneitä dreevereitä
Väsyneitä dreevereitä

Jos joskus käytte Dortmundissa kannattaa käydä myös eläintarhassa,se on valtavan ihana ja vehreä paikka, alempana muutamia kuvia paikasta.

Tiikeri ja pennut
Tiikeri ja pennut

Kirahvit
Kirahvit

Anne ja vuohet
Anne ja vuohet

Kissaeläin
Kissaeläin

Ensimmäinen kaurisjahti kotikulmilla

Eli joulukuun lopussa tarjoitui mahdollisuus kokeilla omia koiria kaurisjahdissa, ja tietenkin vaikka olisi kuinka monta koiraa sattuu juuri ne koirat juoksulle, joita olen ajopuoleen perehdyttänyt! No, pitkään mietittyäni päädyimme Ossin (Track-Action Kabanossi) mukaanottoon.

Edellisenä sunnuntaina olivat miehet yrittäneet löytää kaurista ilman koiraa ja tiedettiin alueella kauriin olevan.

Ossia ei ole koskaan ajatettu mutta on muutamia, lähinnä karkoittavia, ajon pätkiä ottanut, mutta koska Ossi on älykäs koira, uskoin sen tajuavan mitä siltä odotettiin.

Ossi saikin kauriin nopeasti ylös, kun jälkiä oli näytetty ja haukahtelikin muutamia kertoja ,joten passimiehet tiesivät odottaa saalista, tämän jälkeen Ossi lähinnä seurasi jälkiä ilman ääntä kohti kaatopaikkaa.

Tapahtumia ei paljon tullut, mutta osoitti taas koiran riistavietin tekevän tehtävänsä, ja treenamatonkin vanha koira voi joskus onnistua.

Ossi ja kauris
Ossi ja kaurisMatka Pariisiin Euroopanvoittajanäyttelyyn 9.-11.11.2002

Matka oli kaikenkaikkiaan jännitystä täynnä, alkaen siitä , että kaksi viikkoa ennen näyttelyäaikataululistoilla netissä ei ollut yhtään dreeveriä! Koko viikonloppu meni sekaisin selvitellessä mistä asia johtuu. No, asia ratkesi lopulta, kun lähetimme faxia ja e-mailia Ranskan Kennelliittoon.

Lisäksi Miralla oli juoksu alkamassa ja saimme pelätä päästäänkö ollenkaan näyttelyyn, mutta Pariisin sisääntulotarkistus käsitti vain tatuoinnin tarkastamisen, toisin kuin Amsterdamissa, jossa jokaisen koiran, uroksen ja nartun, takapää tarkastettiin. Ei kuulu kyllä toiveammattilistaan tuo homma.

Mukaan matkalle lähti kenneltyttöni Kata Laine, joka on myös kummityttöni, ja dreeverit Mira,Track-Action Ajaisco ja Track-Action Certtu sekä Dalmis Zabavan Juttal ja Vihipentu Hillo,jonka määränpäänä oli Belgia.

Matkalle lähdimme 6.11. ensin laivalla Helsingistä Travemundiin , ja matka kesti kaksi yötä.Laivalla syötiin todella hyvin ja kerättiin voimia seuraavaa etappia varten olihan edessä viidentoistatunnin ajo Saksan, Hollannin ja Belgian läpi Ranskaan.

Kata ja Hillo hytissä minun sängyssäni!
Kata ja Hillo hytissä minun sängyssäni!

Ajomatka meni hyvin ja hyvin löysimme myös Hotell Ibis le Bourget'n, joka sijaitsi parin kilometrin päässä näyttelypaikasta. Yöllä Chantal Laborte tuli hakemaan Hillon mukaansa ja näin koiramäärämme väheni yhdellä.

9.11.

Dreeverit, joka muuten Ranskassa tunnetaan nimellä Basset Suedois, arvosteltiin kehässä 23 tuomarina Jacques Le Magnan Ranskasta. Aikataulu oli vähän sekava ja

kehäsihteerit, jotka eivät puhuneet sanaakaan mitään ymmärrettävää kieltä, hakivat aina jotain koiria ja me tietenkin tarjouduimme joka väliin, ja lopulta pääsimmekin arvosteltavaksi kaksi tuntia aikaisemmin, kuin piti. Tulokset ovat uutisia sivulla.

Samassa kehässä ennen meitä, oli myös suomenajokoira Kuttatörmän Saku, joka oli myös Rop. Saku matkusti isäntänsä kanssa samalla bussilla kuin me.

Dreevereiden jälkeen oli vuorossa todella mielenkiintoinen rotu, eli Alpenlandishe Dachbracke, jota on käytetty dreeverin jalostuksessa. Dreeverihän tunnetaan maailmalla myös Swedish Drachbracke -nimellä.

Alpenlandishe Drachbrackkeja.
Alpenlandishe Drachbrackkeja.

VSP Drachbracke Mery Od Birasa Hehricha. Owner: Iva Sramkova
VSP Drachbracke Mery Od Birasa Hehricha. Owner: Iva Sramkova

10.11.

Tutustuimme Pariisin keskustaan ja kaikki tärkeät nähtävyyden tuli nähtyä.

Eiffel torni
Eiffel torni

Pariisi Eiffel tornista kuvattuna.
Pariisi Eiffel tornista kuvattuna.

Moulin Rouge
Moulin Rouge

Eiffel Torni oli kyllä näkemisen arvoinen, kävimme vain toiseksi alimmalla tasolla, mutta näin korkeapaikankammoiselle oli siinäkin tekemistä! Löysimme myös mahdollisuuden surffailla netissä Eiffel Tornin kahviossa!!

11.11.

Lähdimme aamulla näyttelypaikalle, ja illalla lähtö kotiapäin.

Koirien kanssa ulkoilemassa.
Koirien kanssa ulkoilemassa.

12.11.

Ostoksilla Lyypekissä ja satamaan odottelemaan laivan lähtöä.

14.11.

Vihdoinkin kotona!!