Jos Sinulla on lisättävää, kerrottavaa, mielipiteitä, tms. niin lähetä s-postia osoitteeseen pdunkel@nic.fi

 

HP360LX

Laitteen merkki ja malli:

HP 360LX

 

Koko:

18,3 x 9,4 x 2,9 cm

 

Paino:

457g

 

Hinta:

n.1000 mk (käytetty)

 

Hyvää: 

Hyvä näyttö! Liitännät.

 

Huonoa:

Näppis. Hitaus. Ei mikrofonia!

 

Muuta:

Ericsson myi tätä samaa laitetta nimellä Ericsson MC16. Laite on muuten täysin sama, mutta siinä on lisänä Ericssonin puhelinten ohjaus softat, sekä infrapuna modeemi Ericssonin puhelimiin (600-, 700-, 800-sarjat, 1018, T10 & T18)

Virtalähde: 2xAA paristot (/akut), pitoke laturille. Muistille oma pikkunappipatteri, joka takaa ettei muisti tyhjene vaikka varsinaiset paristot hyytyvätkin.

Näyttö: 640x240, 16 harmaa sävyä. Todella hyvä taustavalo! Näytöstä ei juuri moitteen sijaa löydä.

Kotelo: Muovia, tuntui kestävän rankaisua aika lailla.

Muisti: 8MB RAM, ei loppunut koskaan kesken. Tosin en harrasta jättimäisiä kuvia, tms. 10MB ROM, jossa WinCE+softat. HP väitti, että tätä voisi myös päivittää, mutten koskaan nähnyt asiasta juttua.

Näppis: Laskukonenäppis. Siis tuntumaltaan, mutta kyllä silläkin kirjoittaa. Skandit pitää hakea funkitonäppäimen takaa, mikä on todella kankeaa tässä koneessa. Ei pärjaa esim. Psionin 5:lle, mutta hakkaa kyllä Communicatorin mennen tullen.

Kaiutin: Tyypillinen PDA kaiutin. Jaksaa rääkyä hälytyksiä ilmoille ja muuta älämölöä.

Muuta: Hyvä ja (nykyään) halpa perus PDA. Tällä pitää kalenteria, puhelinmuistiota ja sähköpostit sekä faxit kulkevat. Jopa Web-selain löytyy ja on ihan toimivakin. Jos vanhasta tekniikasta (ja massiivisesta käyttiksestä) johtuva hitaus ei haittaa, niin tässä on hyä peli.

Back-up: Onnistuu mukana tulevalla PC ohjelmalla. Tietenkin ohjelma vaatii wintoosan myös pöytäkoneelle. Vanhemmissa versiossa ongelmia NT4:n kanssa, mutta päivityksiä löytyy Netistä.

 

Toiminnot, ohjelmat, softa:

Kalenteri, kontaktit, word, excel, powerpoint, sähköposti, fax, pasianssi...

Kalenteri: Hyvä kalenteri, joka synkkaa pöytä-wintoosan outlookin ja exchangen kanssa. Kuukausinäyttö puutuu, mutta onneksi HPn kehittäjät huomasivat mikrosoftin pahan mokan ja paikkasivat koneen omalla kuukausinäyttö ohjelmallaan.

Kontaktit: Hieman kankea osoitteisto-ohjelma. Synkkaa kuten kalenterikin. Joustamattomuus johtuu ehkä mikrosoftin halusta säilyttää yhdemukaisuus pöytäwintoosa softien kanssa?

Word: Todella supistettu versio pöytäkonewordistä. Jopa ärsyttävässä määrin supistettu. Toiminnot lähempänä notepadiä kuin wordiä. Mutta perus tekstin muokkaukseen ihan kelvollinen ohjelma.

Excel: Supistettu versio pöytäexcelistä, mutta ei niin pahoin kuin word. Ainakaan itselläni eivät rajat tulleet vastaan. (Auton polttoaineen kulutusseurantaa, tuntikirjanpitoa, jne...)

Powerpoint: En ikinä keksinyt tälle MITÄÄN käyttöä! Suunniteltu lähinnä esitysten pitämiseen!!! Joskin jos ei ole ostanut HPn omaa sikakallista PCMCIA-VGA-adapteria, niin kuka viitsii esittää presentaatioitaan PDAn näytöltä. Kuvitelkaa nyt tilannetta, esittelet firmanne hittiä asiakkaalle PDAn näytöltä: Kaikki ovat kerääntyneet PDAsi ympärille katsomaan sitä...

Sähköposti: Toimiva sähköposti. Synkkaa myöskin pöytäkoneen kanssa. Itse en liitteitä kokeillut (GSM-yhteys), mutta tukee niitäkin.

Faksi: Periaatteessa myös vastaanottava, mutta itselläni oli ongelmia sen ainoan kerran kun otin oikeasti faxin vastaan. Eka lähetys epäonnistui ja toisen meinasin missata ohjelman hitauden vuoksi... Mutta lähettämiseen toimiva, joskin sekava ohjelma. Tätä tosin voi parantaa PrintFax (tai jotain sinnepäin) lisäohjelmalla, jolloin faxaus onnistuu normaalisti tulostamalla dokumentti suoraan faxille.

Pasianssi: Mitä olisi wintoosa ilman tätä? Käyttökelvoton kuvatus. Ylivoimaisesti wintoosien eniten käytetty ohjelma!

 

Liitännät:

Infrapuna (IrDA): Tällä onnistuu niin synkkaus pöytäkoneelle (jos siinäkin on IrDA), kuin keskustelu toisten PDAn kanssa ja myös GSM puhelimien kanssa.

RS-232C: Piuhan kanssa edellisten lisäksi myös muute "ihmevempeleet", kuten GPS.

CF-paikka: Lisämuistille tai jopa verkkokortille. Itselläni ei ole yhtään korttia, joten en osaa kommentoida sen kummempia.

PCMCIA (PC Card): Sinällään hyvä liitin olla. Lisälaitteita saa vaikka mitä tähän. MUTTA! Tämä syö sitten virtaa aivan sikana, joten mitään surffausta ei voi harrastaa ilman virtalähdettä. Patterit tyhjenevät alta aika yksikön.

Virta-pistoke: Välttämätön edellistä käytettäessä. Lataa myös akut suoraan koneen sisällä. Helpottaa elämää huomattavasti!

 

Pari netti-linkkiä:

 

HP:n 300-sivut
PDA-softan ykkössivut - TUCOWS

Loppukaneetti:

Toimiva perus PDA. Jos tarvitset PDAta, muttet halua sijoittaa omaisuuksia, niin tällä kannattaa aloittaa. Mutta varoitan: Nälkä kasvaa näitäkin syödessä, eli melko pian olet jo ostamassa seuraavaa mallia ja kierre on valmis... ...toisaalta niinhän se on kai kännyköidenkin kanssa, eikä sitä kai enää kukaan ihmettele?

Asiantuntija/testaaja:

herra Tuukka Uusheimo

takaisin etusivulle
Puuttuiko jokin? Emailaa pdunkel@nic.fi