PDA-palautetta
Jos Sinulla on lisättävää, kerrottavaa, mielipiteitä, tms. niin lähetä s-postia osoitteeseen pdunkel@nic.fi
Sivuille lisätään
KAIKKI emailitse tulleet laitekokemukset, yms. Lähetä käyttökokemukset tänne heti paikalla!!


Yleisiä kommentteja

Sivut ovat saaneet kannustavaa palautetta ja ilmiselvästi PDA-laitteet ovat mielenkiintoisia. Sivujen ulkoasu on yritetty pitää selkeänä ja latautuvuus nopeana - on eri asia miten tässä on onnistuttu. Joitakin pda-kiinnostuneita on häirinnyt laitteiden vähyys tai niistä kerrotut epämääräiset asiatiedot. Syy molempiin on sama, näille sivuille yritetään saada sellaisten käyttäjien kommentit, jotka ovat käyttäneet kyseistä laitetta, muuallakin kuin laboratoriossa tai mikromyymälässä. Mittatietoja ja speksejä löytyy helposti ja paljon mm. maahantuojilta ja jälleenmyyjiltä, esim. TRIA

"Tosi hyvät sivut! Tämän takia olen alkanut kiinnostua pda laitteista ja kohta minulla on semmoinen!!!
jatka vaan tähän malliin!! pidä sivuja yllä, tuun käymään useimminkin!!"

" ...koita jaksaa kehittää sivuja, näistä pda:ista tullee pian todella suosittuja, ehkäpä jonkinlaista kuumetta kuten nykyään kännykät?"

" voisitko mainostaa niitä (PDA-sivuja) asiaankuuluvissa uutisryhmissä, viestisi rikkoo räikeästi netikettiä. Samoin jätän yleensä lukematta viestit joissa on capsit päällä kirjotettu otsikko."

"...kävin vilkasemassa pda-sivuja. Hyvää käyttökelpoista perustietoutta. Jos saa esittää parannusehdotuksia niin kuvat, laitteiden koko ja paino olis jotakin."

"... sivujen ansiosta itsekin alkanut kiinnostua PDA-laitteista. Olisiko joku niistä kenties nyt tai tulevaisuudessa sopiva minulle. Ehkä!"

Puuttuvista laitteista

Lisää laitteita on tulossa ja ovat jo jonossa. Viivästys johtuu siitä, että sivut laitettiin pystyyn minimivaivannäöllä - ja sen huomaa - ja nyt pda-käyttäjät kirjoittelevat kommentteja. Yhteistä kaikille pda-käyttäjillä tuntuu olevan kiire, eli joidenkin laitteiden kommentit tulevat puuttumaan vielä tovin.

"Odotan mielenkiinnolla Newton MessagePadin arvostelua :-) Semmonen (ehkä jopa kakstonninen) olis kiva joskus omistaa ihan historiallisista syistä. Harmi että kuopasivat hankkeen. Eikös Apple ole aikeissa tuoda markkinoille jotain Pilotintapaista?"

"Nuo Psionin laitteet kyllä kiinnostaa, jo ihan sen vuoksi että käyttiksenä ei ole WinCE vaan EPOC."

"Multa löytyy HP Omnigo 700lx. Koneesta löytyy paljon tietoa webistä, katso ne ja kysy jos jotain jäi epäselväksi. Kone on kai sama kuin 200lx, mutta 2 megan muistilla."

Arvostelut, vertailut, paristojen/akkujen kestävyydestä

Jotkut ovat kaivanneet absoluuttisia mitta-arvoja, koon, painon, pattereiden kestävyyden jne. suhteen. Näitä tietoja sivuille ei kuitenkaan ole tarkoitus laittaa - ellei nyt satu olemaan aivan käsillä - koska laitteita ei voi verrata keskenään. Esim. PSION 5 -koneen virrankulutus riippuu käyttöasteesta, mahd. cf-kortista, ohjelmista, näytöllä olevista harmaasävyistä, hälytyksistä, yms. Ei ole olemassa mitään tarkkaa pattereiden kestoikää.

Laitteita ei myöskään ole tarkoitus laittaa keskenäiseen paremmuusjärjestykseen, esim. sivuilta löytyvä CASIO ja PSION 5 hinnat eroavat 130-kertaisesti, pattereiden kesto 25-kertaisesti, vaikka toiminnoissa on paljon samaa on myös niin paljon erovaisuuksia...

" Nuo lyhyet käyttöajat muistuttavat ammoisista ajoista kun kännykät piti ladata kerran päivässä... Silloin ne siis sopivat lähinnä työpuhelimeksi, kun taas nykykännykät ovat monelle se ainut puhelin mm. siksi että akutkin ( ja koko...) ovat jo ihan toisella tasolla."

"... moni ei nimittäin tajua sitä, että paristonkulutus on ehdottoman tärkeä asia kannettavassa, ja sortuvat siksi värilaitteisiin."

" Kyllä menis hermot jos pitäis koko ajan miettiä riittääkö virta. Mun Pilotti tuntuu elävän auringonvalolla, tosin käyttöaste ei ehkä ole kovinkaan kova, ylimääräinen venkutus kun on jäänyt matkan varrelle ja Pilotistani on tullut se mihin se on suunniteltu eikä ole enää pelkkä teknolelu."

" Laita mitattu virrankulutus. Tavallisesta alkali-AA-paristoparista saa ulos noin 1800-2000 mAh, melkein paristotyypistä riippumatta, ja jos lasket tuosta kulutuksen ja lisäät viereen laitteistokonffiksen, niin siitä saa ihan hyviä ja vertailukelpoisia tuloksia."

Laitteista yleensä

Pda-käyttäjät tuntuvat palautteen perusteella olevan laiteuskollisia. Tiettyä fanaattisuutta vaaditaan kun sijoittaa laskimen oloiseen laitteeseen jopa useita tuhansia markkoja. Usein ennen tällaista päätöstä on kuitenkin edeltänyt huolellinen pda-maailmaan paneutuminen, eli voi olla, että pda-ostajat onnistuvat ostoksissaan keskimääräistä paremmin? Selvää on ainakin se, että pda-laite ostetaan käyttöä varten ja sen "hyötykäyttö"-aste on huomattavan korkea verrattuna esim. kotimikroon.

"...kaverini proffa on muutamaa viikkoa vanhempi ja yhtä priimakunnossa :-) Varjelen kyllä omaani aika hyvin, alussa varsinkin pelotti että eihän tuommoinen muovinpala voi kauaa arkikäytössä kestää..."

" Onko PsiWinin _päivitykset_ ilmaisia? Ja kun se "ilmainen" PsiWin tulee neljän ja puolen tonnin koneen mukana, niin mä en kutsuisi sitä ilmaiseksi!"

 

Lähetä palautetta PDA-sivuista

Koska näille sivuille on tarkoitus saada kaikenlaista kivaa tietoa niin siksi juuri Sinun palautteesi on tärkeä.Täytä haluamasi tietot ja paina lähetä.

Mistä kuulit PDA-sivuista?
S-postiosoitteesi jos haluat palautetta.
Rastita tämä jos haluat mahdollisesti tulevaisuudessa emailitse tietoja uusista sivupäivityksistä

Täytä kommenttisi PDA-sivuista alla olevaan kenttään:


Puuttuiko jokin? Emailaa pdunkel@nic.fi
takaisin etusivulle