Jos Sinulla on lisättävää, kerrottavaa, mielipiteitä, tms. niin lähetä s-postia osoitteeseen pdunkel@nic.fi

 

Psion 5 repairKuva Psion 5 -laitteesta

 

Psion 5 -taskutietokone on softan ja toimivuuden puolesta huippuluokkaa. Psion 5:n käyttöaste on moneen muuhun elektrooniseen vempaimeen todella korkea ja mekaaninen rasitus on kovaa. Korjaus on joskus PAKKO tehdä kentällä ja siksi takuuajan umpeuduttua jo vuosia sitten voi kokeilla NÄPPÄRÄÄ OMATOIMISUUTTA korjauksessa. Tässä pari vinkkiä.

 

How about repairing your Psion 5 yourself? Here some good hints how to save (or waste) major bucks by repairing your Psion 5 easy...

 

1. Vika. Psionista oli hajonut saranamekanismi jo aikoja sitten. Nyt ilmaantui erittäin häiritsevä näytön viiruilu, joka lopulta äityi niin pahaksi, että näytöstä ei saanut selvää. Oletin kyseessä olevan jonkinlaisen kosketushäiriön.

viiruja näytössä

1. The problem. My Psion's display stopped working. First it displayed lines sometimes but finally it was impossible to read the display. I jumped to the conclusion that somewhere inside was a contact problem.

 

2. Tarvittavat työkalut. Psionin purkamiseen ei tarvita erikoistyökaluja. Pienikokoiset ruuvitaltat ovat välttämättömät (7,90 mk Tarjoustalosta) ja hyvä lisäapu on sivuleikkureista, kärkipihdeistä, teipistä, isopropanoolista, yms

2. Needed tools. The only needed tool is a small screwdriver. A great help is tape, plyers, etc.

 

3. Varmuuskopioi. Tee hyvät varmuuskopiot Psionin sisällöstä. Talleta peeceelle, cf-kortille tai tulosta muistiin tärkeä jutut. Poista kynä, patterit (myös back-up-patteri) ja cf-kortti.

 

poista nämä

3. Back-up. Back-up your Psion. Remove the batteries, stylus, cf-card.

 

4. Avaa ruuvit. Ole varovainen pienten ruuvien kanssa, paina lujaa ja kierrä hitaasti, jotta saat ne auki rikkoontumatta. Tämä on vaikein kohta. Yhteensä 3 ruuvia.

ruuvvi 1

4. Open the screws. Be carefull to not destroy the small screws. Totally 3 screws.

5. Poista pohja. Pidä luukut auki, avaa näppis ja irroita pohja nuolen osoittamaan suuntaan.

(Isompi kuva keskikuvaa klikkaamalla.)

5. Remove the bottom cover. Keep the keyboard and all slots open, pull the cover open.

(See a bigger picture by clickin the middle picture.)

Seuraava sivu.

 

Next page.

 

 

takaisin etusivulle
Puuttuiko jokin? Emailaa pdunkel@nic.fi