ROSKA-ARKISTO PROUDLY PRESENTS:

MASTERS OF THE UNIVERSE - sälää


Purkkatarrat

MOTU-purkkaa oli muistaakseni jotenkin kahta sarjaa, vanhempaa ja uudempaa. Nämä tässä olevat ovat vanhempaa sarjaa. Uudemmissa ilmeisesti oli kuvia tv:n piirrrossarjasta.

Yllä kuva, joka oli purkkapakkauksessa. Sama kuva oli myös karkkiaskeissa, kuten alempana tällä sivulla huomaat, mutta hieman suurempi koko ja erilainen materiaali erottaa tämän siitä.

Seuraavassa sitten niitä tarroja:

(Huom. en myy, vaihda tai muutenkaan luovuta noita itse fyysisiä tarroja kellekään. Näitä skannauksia sen sijaan saa talletella koneelleen jos tahtoo.)

 


Karkkiaskit

Karkkiaskeissa oli He-Man etukannessa (erivärisillä taustoilla), ja askin takapuolella oli milloin minkäkin hahmon kuva. Näitä karkkeja on näköjään tullut syötyä aika paljon, ja ellen olisi liimaillut vihkoon noita askeista leikeltyjä kuvia, niitä tuskin olisi säilynyt näin paljon. Osa noista on hieman enemmän leikeltyjä, mutta nostalgia-arvo on tallella hieman repaleisemmillakin kuvilla, ja mikä tärkeintä, onpahan jonkinlaista dokumenttia siitä, millaisia kuvia askeissa on ollut. En tiedä kerääkö näitä joku, mutta veikkaanpa, että harvalla näitä on paljoa tallella.

 


Keräilytarrat

Tämä kuva on Paninin keräilytarrapakkauksesta. Kyllä kai kaikki tietävät mistä on kyse? Niitä muutaman tarran sisältäviä pusseja ostellaan, ja tarroja vaihdellaan kavereiden kanssa, ja tosi keräilijöiden iloksi on myynnissä albumi johon tarrat voi liimata. Minulla on näistä täysi albumi olemassa, ja jos joskus jaksan, voisin skannata sen kokonaan. Ei tapahdu kuitenkaan ihan heti...


 

Karkkipussit

Tästä ei ole kuvia, mutta mainitsenpahan nyt muistin perukoilta, että oli myös Masters-karkkipusseja. Karkit olivat salmiakin tai lakritsin makuisia kilven muotoisia vaahtokarkkeja. Aika saman oloisia näkee nykyäänkin irtokarkkeina, mutta on mahdotonta sanoa ovatko juuri samoja. Pussin kyljessä oli - yllätys yllätys - He-Manin kuva. Sitä en muista oliko sama kuva kuin karkkiaskissa ja purkkapaperissa vaiko kenties hieman erilainen poseeraus.

 


Lisää sekalaista sörsseliä tulossa jossain vaiheessa, myös muuta kuin Masters-aiheista; mm. sekalaisia vanhoja karkkipusseja ym. hienoa roskaa.


Roska-arkistonhoitajan tavoittaa mm. Lelufoorumilta nimellä Haamukallo.

Roska-arkisto (C) RomuLordi 2008