<<< tuotantosivulle
<<< biografiasivullekuilun partaalla


linkkejä arvioihin internetissä:


Levyluola >>>.

Dragon's Den >>>.

Wolfheart >>>.


muita arvioita:


"Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus hemmottelee fanejaan, vaikkei olekaan julkaisemassa uutta materiaalia sisältävää kokopitkää albumia. Pari viikkoa ennen saksankielisen albumin julkaisua kauppoihin ilmestyi Kuilun partaalla mini-CD. Kuilun partaalla on kokonaisuus, joka muodostuu yhdestä uudesta biisistä, kahdesta coverista ja yhdestä livepläjäyksestä. Lyhyesti sanottuna kyseessä on asiallinen sillisalaatti.
Avausraita
Nyt on mies! esittelee Niskalaukauksen nykyisen tilan. Mikäli Timo Rautiaisen taannoisella Tullikamarin keikalla heittämään välispiikkiin on uskominen, perustuu Nyt on mies! sulkavalaiseen sananlaskuun. Ei voi sanoa kuin, että onpa Sulkavalla harvinaisen karu meininki. Joka tapauksessa Nyt on mies! on perinteisen tiukkaa Niskalaukausta, jota on höystetty Tapio Wilskan murahtelulla.
Covereiksi ovat päätyneet Tuomari Nurmion
On aika soittaa sinfonia ja Marja Mattlarin Kehtolaulu. Sinfonia ei oikein jaksa sytyttää, varsinkin kun äijät vetävät biisin lopussa yhtä ja samaa kiertoa valehtelematta minuutin putkeen. Sen sijaan Kehtolaulun tulkinta on mitä mainioin. On hienoa kuulla vaihteeksi herkempää ja melodisempaa materiaalia.
Livebiisinä on vuoden 2000 Ilosaarirockissa taltioitu
Rajatila. Kyseisellä keikalla olleet muistavat, kuinka Niskalaukaus osoitti synkistelyn onnistuvan vaikka kirkkaassa auringonpaisteessa. Teltassa heitetyn keikan tunnelma oli tiivis. Tästä tunnelmasta ovat levylle tarttuneet perinteisten suosionosoitusten lisäksi nyrkin puintia tahdittaneet "hei"-huudahdukset." 8/10

Antti Kotanen / Rumba 9/2001

"Maailma ei koostu vain mustan eri sävyistä, vaan rajatiloihin voi päästä myös neliväreissä ja digipack-kansilla, kuten Niskalaukauksen uusi shokeeraava minialbumi osoittaa. Hieman ennen saksankielistä albumia julkaistava tuotos sisältää neljä kappaletta, joista uusi ja ennenjulkaisematon Nyt on mies! osoittaa herra Rautiaisen tappavan tarkan riffivainun olevan täydessä terässä. Melodisen raskas kappale osoittaa jälleen kerran pettämätöntä tyylitajua, ja tositarinaan perustuva teksti kossun ja hohtimien voimalla suoritetusta tee-se-itse hampaanpoistosta antaa kylmiä väreitä. "Järki lähtee, ääni jää / kyllä mies kivun kestää, mutta ei häpeää." Jo kuolonmetallin rajoja hipovan kertosäehuudahduksen möräyttää Tapio Wilska. Tuomarin Todistajat -tribuutillakin julkaistu Tuomari Nurmio -cover On aika soittaa sinfonia julkaistaan nyt ansaitusti uudestaan. Rajatilan liveversio näyttää kuinka tyylikkäästi Niskis voi livenä soida, ja tämä yhtye jos mikä ansaitsisi jossakin vaiheessa taiten tehdyn livealbumin. Minialbumin päättää yhtyeen uran toinen Marja Mattlar -versiointi, Vesi-levyllä (?) alun perin julkaistu herkkä Kehtolaulu, joka sopii kuin nakutettu Trion rankkaan käsittelyyn." 9/10

Jussi Lahtonen / Sue 5/2001