uutiset vuosilta 2004-05 <<<
uutiset vuodelta 2003 <<<
uutiset vuodelta 2002 <<<
uutiset vuodelta 2001 <<<
uutiset vuodelta 2000
uutiset vuodelta 1999 >>>
30.11.2000

Trio Niskalaukauksen heinäkuista esiintymistä Ilosaarirockissa on mahdollista muistella keskiviikkona 6.12., jolloin keikan parhaat palat ovat kuultavissa Radiomafiassa. Samalla kanavalla pitää Timo Rautiainen myös kansalaisille lyhyen itsenäisyyspäiväpuheen.

Entisen Lyijykomppania- ja Niskalaukaus-basisti Alaluusuan oma kotisivu on avattu. Sivuilta löytyy mm. Alaluusuan varhaisten bändiprojektien tuotoksia mp3-muodossa.16.11.2000

Marras-joulukuun vaihteen minikiertueeseen tuli vielä yksi keikka lisää. Niskalaukaus siis Kuopiossa torstaina 30.11.19.9.2000

Niskalaukaus tekee loppuvuoden aikana kolme keikkaa. Päivät ja paikkakunnat ovat nähtävillä keikkakalenterista.

Niskalaukausta on pian mahdollista kuulla myös levyllä. Megamania julkaisee lokakuussa Tuomari Nurmion 50-vuotisjuhlan kunniaksi tribuuttilevyn, jossa Nurmion tuotantoa on tulkitsemassa myös Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus. Yhtye versioi "Punainen planeetta" -albumin päätöskappaleen "On aika soittaa sinfoniaa". Niskalaukaus päätyi mukaan levyn tuottajana toimivan Tommi Vikstenin aloitteesta. Kappaleen Rautiainen sai valita itse.

Artikkeliosastolle on lisätty Sue-lehden taannoinen Niskalaukaus-haastattelu.31.8.2000

"Itku pitkästä ilosta" -albumi palasi yllättäen Suomen viralliselle albumilistalle viikolla 33. Sijoitus oli niin ikään 33.

Wasara&Moukarin ryhtiliikkeen johdosta Niskalaukaus-paitoja pitäisi nyt riittää kaikille halukkaille. Tilaukset voi tehdä suoraan osoitteeseen tilaukset@wasaramoukari.net, mutta Kråklundin jakelun kautta paitoja pitäisi olla saatavilla myös musiikkikaupoista ympäri maata. Valikoimissa ovat seuraavanlaiset vaihtoehdot. Kuka kerää ensiksi koko sarjan?

 • T-paita - Logo + teksti "Minulle ei vittuilla" M/L/XL 100,-

 • T-paita - Pieni logo + teksti "Hävetkää" 140cm 100,- Tyttöpaita!

 • T-paita - Hakut + teksti "Rakastan elämää" L/XL 100,- Kesän 2000 virallinen keikkapaita

 • Pitkähihainen - Logo + teksti "Minulle ei vittuilla" + hihoissa "Trio Niskalaukaus" L/XL 129,-

 • Pitkähihainen - Hakkumies + teksti "Pahin kaikista" + hihoissa "Trio Niskalaukaus" L/XL 129,-

 • Vetoketjuhuppari - Logo + teksti "Trio Niskalaukaus" L/XL/XXL 220,-

 • Umpihuppari - Logo + teksti "Trio Niskalaukaus" L/XL/XXL 220,-


 • Wasara&Moukari toimittaa paidat postiennakolla 1-8 viikossa riippuen siitä, onko tuotetta varastossa. Hintoihin lisätään 40 mk posti- ja pakkauskuluja. Syksyllä valikoimiin tulossa myös "Kuolemanpelko-62" -pelipaita.

  Spinefarmin valmistamat Niskalaukaus-paidat ovat jo painossa. Niistä tulossa lisätietoa myöhemmin.

  Kaikki Niskalaukaus-levyt on arvioitu www.melankolia.net -sivustossa.

  Karjalaisen verkkoversiosta löytyy arvostelu kesän viimeisestä keikasta Jakokoskirockissa.  12.8.2000

  Paita-asiassa on tehty ratkaisu. Wasara&Moukari jatkaa nykyisten paitamalliensa valmistusta, ja lisäksi Spinefarm alkaa tehdä uudenlaisia Niskalaukaus-paitoja. Tällä tavoin tekstiiliä pitäisi riittää kaikille halukkaille.  11.8.2000

  Niskalaukauksen pitkä keikkaputki on lauantaina ohitse. Nyt alkaa ainakin yhtä pitkä vapaa, sillä uusia esiintymisiä ei ole sovittu.

  Niskalaukaus-paitojen myynti on kangerrellut jo pitkään. Niiden suunnittelusta ja toteutuksesta vastaava Wasara&Moukari on tehnyt paitoja niin pienissä erissä, että kaikki valmistuneet on myyty kesän keikkojen yhteydessä. Silti halukkaat ovat jääneet ilman asusteita festivaaleillakin, eikä tuotteita ole riittänyt postimyyntiin lainkaan. Asiaan on tulossa lähiaikoina ratkaisu - juuri parhaan myyntiajan loppuessa.  31.7.2000

  Pohjois-Karjalan maakuntalehti Karjalainen julkaisi viime viikolla ainutlaatuisen haastattelun Niskalaukaus-sanoittaja Tomi Tuomaalasta. Ohessa ilmestyi myös Tuomaalan arvio Niskalaukauksen äänitteistä.

  Karjalaisen verkkoversiosta kannattaa niin ikään lukea maaliskuussa julkaistu Niskalaukausta käsittelevä artikkeli.  21.7.2000

  Timo Rautiaisen tietokoneongelmien takia osa hänelle aikavälillä 17.6.-11.7. lähetetyistä sähköpostiviesteistä on tuhoutunut, ennen kuin niihin ehdittiin vastata. Jos siis lähetit tuona aikana Rautiaiselle tärkeän viestin, johon kaipaat vastausta, lähetä se uudelleen.

  Festivaalikiertueen ainoat ongelmat ovat edelleen olleet kuljetustekniikassa. Musiikillisesti kaikki on mennyt hyvin, ja yleisömenestys on ajoittain yllättänyt itse yhtyeenkin.  1.7.2000

  Niskalaukaus on keikkaillut eri festivaaleilla nyt kolme viikkoa. Ruisrockista tavoitettu Rautiainen kuvailee kesää tähän mennessä hyväksi: yleisö on ollut aktiivista ja keikat onnistuneita. Miinuspuolelle voi lukea ainoastaan Rautiaisen sitkeän kesäflunssan ja hajoamispisteeseen päässeen pakettiauton.

  Vielä pari "Itku pitkästä ilosta" -arviota on lisätty artikkeliosastoon.  28.5.2000

  Tulevan kesän ohjelma täydentyi vielä kahdella keikalla. Uusia paikkakuntia ovat Tampere ja Kontiolahti.  13.5.2000

  Kesän festivaalikeikat varmistuivat tällä viikolla ja ovat vihdoin luettavissa myös näiden sivujen keikkakalenterista.

  "Itku pitkästä ilosta" -levyn ura Suomen virallisella albumilistalla näyttää ainakin toistaiseksi jääneen seitsemän viikon mittaiseksi. Korkeimmaksi noteeraukseksi jäi 22. sija.  20.4.2000

  Niskalaukaus tekee seuraavat keikkansa vasta kesän festivaaleilla. Tarkat tiedot ajoista ja paikoista varmistunevat tämän kuun loppuun mennessä.

  Lehtileikkeet-osastolle on lisätty haastattelu ja muutama arvio lisää.  17.4.2000

  "Itku pitkästä ilosta" -albumin listasijoitukset olivat viime viikolla 22. ja tällä viikolla 27. Levyn menestyksestä kertonee jotain sekin, että pirattikopioita on saatavilla Viipurin torilla...

  Soneraplazan ennestäänkin tukeva Niskalaukaus-tarjonta on lisääntynyt bändiä käsittelevällä kolumnilla.

  Lehtileikkeet-osastolle on lisätty yksi haastattelu sekä muutama arvio uusimmista äänitteistä.  3.4.2000

  Tämän viikkoinen albumin listasijoitus on 25. Jyväskyläläisen levykauppa Airon Musiikin myyntilistalla levy on ykkösenä, ja sen vanavedessä "Lopunajan merkit" on noussut viidenneksi.

  Soneraplazan sivuille on lisätty sekä yhtyeen haastattelu että Trio Niskalaukaus -aiheinen kilpailu, jossa helppoon kysymykseen vastaamalla voi voittaa uuden albumin ja singlen.

  Kuvia Niskalaukauksen Lahden keikalta löytyy hakemistosta http://ameba.lpt.fi/~pheinine/niskalaukaus/kuvat.  27.3.2000

  "Itku pitkästä ilosta" -albumi nousi toisella myyntiviikollaan Suomen virallisen albumilistan sijalle 36.

  Timo Rautiaisen aikaisemman yhtyeen, Lyijykomppanian, kotisivut on avattu uudessa osoitteessa.  20.3.2000

  "Itku pitkästä ilosta" -albumi on saanut ilmestyessään erinomaisen vastaanoton. Merkittävin saavutus on ollut nousu Suomen virallisen albumimyyntilistan sijalle 38.Lista-ohjelmaan tehdyn haastattelun tiivistelmä on luettavissa Listan kotisivulta. Viime viikolla "Itku pitkästä ilosta" valittiin myös Soneraplazan Kaistan viikon levyksi.

  Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus vierailee Jyrkissä perjantaina 24.3. Ohjelmassa esitetään myös "Rajaton rakkaus" -video.

  Niskalaukaus-tuotteita myyvän Wasara&Moukarin kotisivut on avattu.  9.3.2000

  Keikkakalenteriin on tullut kaksi uutta esiintymistä. Samalla kalenteri on lyöty lukkoon kevään osalta. Huhtikuun puolenvälin jälkeen Niskalaukauksen voi nähdä seuraavan kerran livenä vasta kesäfestareilla.  21.2.2000

  Uusien kappaleiden sanat on lisätty lyriikkaosastolle.

  Edellisessä päivityksessä oli aluksi virheellinen tieto tulevalle albumille sisältyvästä videosta. Video on siis kappaleesta "Hyvä päivä", ei "Rajaton rakkaus".

  Wasara&Moukarin kotisivut eivät ole vielä valmiit, ja Lyijykomppania-sivuja ollaan siirtämässä uuteen osoitteeseen. Siksi nämä linkit eivät tällä hetkellä toimi.  19.2.2000

  "Itku pitkästä ilosta" albumin kappalelista ja kansi on lisätty diskografiaan, ensi viikolla sivuille tulevat myös levyn sanoitukset. "Itku pitkästä ilosta" sisältää seitsemän oman teoksen lisäksi version Marja Mattlarin "Lintu" -kappaleesta sekä "Hyvä päivä" -videon.

  Myymälä on poistettu sivuilta, sillä t-paitojen, lippalakkien ja levyjen myynnistä vastaa tästä lähtien Wasara&Moukari.  7.2.2000

  Maaliskuussa ilmestyvältä "Itku pitkästä ilosta" -levyltä saadaan esimakua 14. helmikuuta julkaistavalla kahden biisin cd-singlellä "Rajaton rakkaus". Levyn nimikappale sisältyy tulevalle albumille, ja siitä on tekeillä myös video. Toinen kappale "Viimeinen päivä taivaan?" on versio Barathrumin "Last day in heaven" -teoksesta, ja sitä ei julkaista pitkäsoitolla.

  Maaliskuussa Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus tekee muutamia keikkoja heti levyn ilmestymisen jälkeen. Päivämäärät ja paikat ovat keikkakalenterissa.