uutiset vuosilta 2004-05 <<<
uutiset vuodelta 2003 <<<
uutiset vuodelta 2002 <<<
uutiset vuodelta 2001
uutiset vuodelta 2000 >>>
uutiset vuodelta 1999 >>>
29.12.2001

Karri Rämön tilalle kitaristiksi on kiinnitetty uusi mies. Hän on jyväskyläläinen Jari Huttunen, joka joillekin on tuttu Private Line -yhtyeestä. Huttunen soittaa Niskalaukauksen riveissä ensimmäisen kerran pääsiäisen jälkeen alkavalla kevätkiertueella.

Lehtileikeosastoon ja vähän muuallekin on lisätty Niskalaukaus-aiheisia nettilinkkejä. Myös valokuvasivua on vihdoin täydennetty syksyn keikoilta otetuilla kuvilla. Keikkasivulta puolestaan löytyy lista kaikista Niskalaukauksen soittamista keikoista siltä varalta, että se jotakuta kiinnostaa.23.12.2001

Trio Niskalaukauksen kolmannen albumin nauhoitukset aloitetaan toden teolla tammikuussa. YUP-vokalisti Jarkko Martikaisen tuottama pitkäsoitto äänitetään edeltäjiensä tapaan Tuomo Valtosen huomassa Savonlinnassa.

Siltä varalta, että joltakin on mennyt uutinen ohi korvien, muistutetaan nyt täälläkin: Timo Rautiainen ja Seppo Pohjolainen vierailevat Viikatteen "Vuoden synkin juhla" -levyllä tulkitsemassa tutun joululaulun "Varpunen jouluaamuna".

Myymälä on jälleen saatettu ajan tasalle. Ylimääräisenä joululahjana tarjoaa myymälämme Spinefarmin mallistoon kuuluvia pitkähihaisia "Saunan takana on vielä tilaa" -paitoja hintaan 130 markkaa kappale. Paitoja on saatavilla L- ja XL-kokoisina kymmenen kappaletta kumpaakin, joten nopea toiminta on suositeltavaa. Tilaukset tuttuun tapaan Jan Carlssonille osoitteeseen jcarlsso@welho.com.15.11.2001

Kitaristi Karri Rämö on poistunut Trio Niskalaukauksen miehistöstä. Ero tapahtui sovun ja yhteisymmärryksen vallitessa. Tulevaisuudessa Karri keskittyy Psyche Del Buzz -yhtyeensä uraan. Trio Niskalaukauksen kolmas suomenkielinen pitkäsoittolevy ilmestyy alkuperäisen aikataulun mukaisesti ensi vuoden maaliskuun puolessavälissä, ja orkesteri palaa esiintymislavoille viisimiehisenä 28. maaliskuuta alkavalla kiertueella.3.11.2001

Niskalaukaus on tehnyt lokakuussa äänityksiä ensi keväänä julkaistavaa kolmatta pitkäsoittoa varten. Uuden materiaalin työstäminen vie myös sydäntalven päivät, joten esiintymislaivoilla yhtye nähdään seuraavan kerran vasta keväällä.

Kuvia kesän keikoilta on nähtävillä www.meteli.net -sivustossa. Mukana Niskalaukaus ja muitakin orkestereita >>>.23.10.2001

Viikonlopun keikoilla myynnissä olleita kiertuepaitoja saa nyt myös näiden sivujen myymälästä. Samoin uusia tuotteita ovat Hävetkää!-paidan t-paita- ja pitkähihainen versio. Joitakin vanhempia asusteita on myös pienen tauon jälkeen nyt saatavilla.19.10.2001

Molemmat viikonlopun keikat on virallisesti loppuunmyyty. Joitakin lippuja on silti jätetty ainakin Lutakossa myyntiin ovelle ennen keikkaa. Kannattaa siis olla ajoissa paikalla.

Viikonlopun keikoilla setti tulee olemaan erilainen kuin kesän festivaaleilla. Luvassa on ainakin muutama numero Niskalaukauksen varhaisimmasta tuotannosta.13.10.2001

Ensi viikonlopun keikoilla Lutakossa ja Nosturissa on ensimmäistä kertaa myytävänä Trio Niskalaukauksen Saksan kiertuepaitoja. Niitä on saatavilla kolme erilaista mallia. Paidat ovat muita Niskalaukaus-vetimiä harvinaisempia, sillä niitä ei tulla tekemään lisää. Myös muita myymälän paitoja on myytävänä ensi viikonlopun keikoilla.

Soneraplaza tarjoaa juttua Saksan kiertueen vaiheista. Osa yksi löytyy tästä >>> ja osa kaksi puolestaan täältä >>>.

Sivujen ylläpidolta hajosi tietokone, ja korjausoperaatiossa tuhoutui satoja sähköpostiviestejä, muun muassa kaikki kysymys@trioniskalaukaus.net -osoitteeseen lähetetyt viestit. Jos siis olet lähettänyt tähän osoitteeseen postia saamatta vielä vastausta, kannattaa laittaa viesti tulemaan uudelleen.

Trio Niskalaukaus on saavuttanut yhden rajapyykin, johon kaikki kuuluisatkaan bändit eivät koskaan yllä. Yhtyeen nimestä on nimittäin tehty väännös Aku Ankka -lehteen. Numerossa 39/2001 Aku käy levykaupassa, jossa myytävänä on muun muassa Duo Otsanapin levy.4.10.2001

Päättyneen Keski-Euroopan kiertueen tunnelmia on luettavissa Karrin kirjoittamasta keikkapäiväkirjasta, joka käy läpi kiertueen vaiheita HIMin kanssa tehtyjen keikkojen verran. Loppuosa päiväkirjasta on tulossa ensi viikolla. Sukella kiertueglamourin syleilyyn >>>.

Myös virallinen epävirallinen Niskalaukaus-sivusto, eli Soneraplazan Kaista, tarjoaa kiertuekuulumisia. Nähtävillä on valokuvia Saksasta >>>.2.10.2001

Sunnuntai-illan päivityksessä sivuille pääsi virus, joka on nyt vihdoin saatu tuhottua. Kiitos kaikille asiasta tiedottaneille. Jos olet käynyt sivuilla sunnuntai-illan klo 21:n ja tiistai-iltapäivän klo 15:n välisenä aikana saamatta koneeltasi virusvaroitusta, tyhjennä ainakin väliaikaisten internet-tiedostojen kansio, jotta virus ei pääse leviämään eteenpäin.

Toivottavasti tämä ei aiheuttanut suurta harmia kenellekään.30.9.2001

Saksan kiertue HIMin ja The Missionin seurassa on takana, ja yhtye palaa kotimaahan alkavalla viikolla. Tarinointia kiertueen vaiheista emme vielä pysty tarjoamaan, mutta tiedonjanoa lievittäkööt pari Oberhausenin keikan yhteydessä otettua valokuvaa. Toisessa ovat yhteiskuvassa Niskalaukaus ja HIM >>>, toisessa taas Niskalaukaus ja The Mission >>>.

Myymälän toiminnassa on ollut ongelmia. Carlssonin Janilta hajosi tietokone, eikä hän ole päässyt muutamaan viikkoon lukemaan sähköposteja. Nyt ovat yhteydet taas kunnossa, mutta jonossa odottaa pitkälle toistasataa paitatilausta. Siispä tilausten käsittely saattaa edelleen venyä useitakin viikkoja. Lisäksi osa sähköposteista saattaa olla kadonnut, joten joitakin tilauksia voi joutua lähettämään uudelleen. Olemme pahoillamme tapahtuneesta.

Samassa rytäkässä Jan otti käyttöön uuden sähköpostiosoitteen. Se löytyy myymäläosastosta, jonne on myös päivitetty tämän hetken saatavuustilanne.

Valokuvagalleriaan on vihdoin lisätty kuvia menneen kesän festivaalikeikoilta, toistaiseksi tosin vain Juvan Puustockista. Lisää Niskalaukaus-aiheisia festivaalikuvia löytyy ainakin Pellavarockin kotisivuilta >>>.21.8.2001

Syksyn kaksi kotimaankeikkaa ovat varmistuneet. 19.10. Niskalaukaus soittaa Jyväskylän Lutakossa ja 20.10. Helsingin Nosturissa. Talvella yhtye keskittyy seuraavan pitkäsoiton tekemiseen ja palaa esiintymislavoille jälleen pääsiäisenä 2002.20.8.2001

Niskalaukauksen keikkakesä kotimaan festivaaleilla päättyi lauantaina Lammin Pellavarockiin. Onnistuneen kiertueen päättäjäisjuhlallisuudet vietettiin samana iltana Messilän viihdekeskuksessa. Saksan-Itävallan keikkojen jälkeen yhtye siirtyy talviteloille, mutta tekee lokakuussa vielä pari klubikeikkaa Suomessa. Keikkapäivät ja paikkakunnat varmistuvat lähiaikoina.

"Kuilun partaalla" -ep ei yltänyt 20 myydyimmän singlen joukkoon enää päättyneellä viikolla. Tällä hetkellä lopulliselta näyttävä saldo on siis 13 listaviikkoa ja korkein sijoitus kakkosena. Jäämme odottamaan levyn kolmatta tulemista.

Soneraplaza tarjoaa historiallisen yhteishaastattelun yhtyeistä HIM ja Trio Niskalaukaus. Näe nuoripari nyt ensimmäistä kertaa yhdessä julkisuudessa >>>!

Niskalaukauksen maine intellektuellipiireissä kasvaa. Kirjailija Kari Hotakaisen mainesanoja yhtyeen merkityksestä suomalaiselle raskaalle rokille on luettavissa MTV3:n nettisivuilta >>>.

Spinefarmin tekemiä Niskalaukaus-paitoja on kyselty jonkin verran. Heidän suunnittelemiaan ovat siis paidat, joissa edessä on jaloviinamallinen Niskalaukaus-logo ja takana teksti "Saunan takana on vielä tilaa", "Kyllä mies kivun kestää mutta ei häpeää" tai "Vaikka suku sammuu ei sisu lopu". Spinefarmilta tulleen tiedon mukaan paitoja on saatavilla kausiluontoisesti. Näin syksyllä myytävänä on vain pitkähihaisia malleja, joiden hinta on 149,- + postikulut 40,-. Tilaukset ja kyselyt voi lähettää osoitteeseen orders@spinefarm.fi.12.8.2001

Yksi HIM:in lämmittelijänä tehtävä keikka on jälleen siirtynyt suuremmalle areenalle. Hannoverissa keikkapaikkana on nyt Stadionsporthalle.

"Kuilun partaalla" -ep kohosi 12. listaviikollaan sijalle 14. Tuoreimmalla listalla sijoitus oli hieman laskenut ja on nyt 18.

Kuten muutamissa alan lehdissä on jo mainittukin, on Timo Rautiainen puuhannut kevään aikana YAD:n hyväksi julkaistavaa kokoelma-albumia. Levy ilmestyi jo kesäkuun lopussa, mutta varsinainen promootio käynnistyy vasta lähiviikkoina. Niskalaukaus on kokoelmalla mukana "Nyt on mies!" -biisin voimin.3.8.2001

Saksan-Itävallan -kiertueen ohjelmaan on tullut pieniä muutoksia. Kaksi HIM:in kanssa tehtävää keikkaa on siirretty isommille areenoille ja yksi oma keikka on siirtynyt toiseen kaupunkiin.

"Kuilun partaalla" -ep teki heinäkuun alussa paluun Suomen viralliselle singlelistalle luultavasti ahkeran keikkailun ansiosta. Listasijoitukset ovat viime viikot vaihdelleet välillä 16-19. Nyt täynnä on 11 listaviikkoa ja viimeisin sijoitus 16.

"In frostigen Tälern" -albumi on julkaistu näinä päivinä myös Benelux-maissa eli Hollannissa, Belgiassa ja Luxemburgissa.

Hihattomat paidat ja lippalakit ovat saapuneet myymälään, tosin toistaiseksi ilman kuvia.21.7.2001

Timolla oli hieman ongelmia äänensä kanssa Ilosaarirockin keikalla, mutta esiintyminen hoidettiin silti kunnialla läpi. Muuten keikat ovat edelleen sujuneet ongelmitta.

Jälleen uusia Niskalaukaus-kuvia tarjolla Soneraplazan Kaistalla >>>.13.7.2001

HIMin kanssa tehtävän Saksan kiertueen keikkapäivämäärät ja -paikat ovat varmistuneet. Koko kiertueen aikataulu on nähtävillä keikkakalenterissa.

Keikkakalenterissa ollut Koria Rollin esiintymispäivä oli väärä. Oikea keikkapäivä on lauantai 21. heinäkuuta. Toivottavasti virhe ei aiheuttanut kenellekään harmia.

Niskalaukauksen kotimaan festivaalikiertue on nyt suunnilleen puolessavälissä, ja orkesteri on selvinnyt keikkaputkestaan ilman murheita. Jopa auto on toiminut ensimmäisen matkan ongelmien jälkeen hyvin. Rautiaisen mukaan kiertäminen on kuitenkin ollut aika raskasta, koska keikkoja on ollut niin paljon.

Soneraplaza tarjoaa jälleen mannaa Niskalaukauksen ystäville. Nyt tarjolla on uusia Trio-kuvia >>> ja HIM-jäsen Migen lausuntoja tulevasta kiertuekumppanista >>>.30.6.2001

Kännykänkuorien valmistajat eivät edelleenkään ole kyenneet toimittamaan ainoitakaan kuoria myytäväksi, joten tuote on poistettu kokonaan myymälästä. Seuraavaksi selvitetään mahdollisuuksia saada kuoria jotakin muuta kautta. Olemme hyvin pahoillamme kaikkien kuoria tilanneiden puolesta.

Uusia tuotteitakin myymälään on tulossa. Lähiaikoina valikoimat täydentyvät hihattomilla paidoilla sekä vihdoinkin uusilla lippalakeilla.25.6.2001

Trio Niskalaukaus lähtee syksyllä lämmittelybändiksi HIM-yhtyeen Saksan kiertueelle. Kahdeksan keikkaa sisältävä kierros alkaa 17. syyskuuta Hampurista. Samassa yhteydessä Niskalaukaus tekee muutamia omia keikkoja Saksassa ja Itävallassa. Päivämäärät ja paikkakunnat ilmoitetaan myöhemmin.

"Kuilun partaalla" -ep:n ura singlelistalla päättyi ainakin toistaiseksi. Saldoksi jäi seitsemän listaviikkoa ja korkeimmaksi noteeraukseksi toinen sija.21.6.2001

Yksi uusi keikka on lisätty keikkakalenteriin. Trio Niskalaukaus esiintyy kotikaupungissaan Jyväskylässä 5.7.

Lehtileikeosastolle on lisätty Suessa ja Rumbassa olleet haastattelut sekä muutamia arvioita "Kuilun partaalla" ja "In frostigen Tälern" -levyistä.

Muualla julkaisemattomia valokuvia Niskalaukauksen Provinssirock-keikalta voi ihailla Soneraplazalla >>>.

"Kuilun partaalla" -ep on tulossa alaspäin top-20 -singlelistalla. Tuorein sijoitus on 12.10.6.2001

Paitoja on jälleen saatavilla lähestulkoon täysi sarja. Paitsi myymäläosastossa, niitä on kaupan myös kesän festivaaleilla. Kokonaan uusi paitamalli Nyt On Mies! on tulossa myyntiin kesän aikana.

Kännykänkuorien myynnissä on ollut ongelmia. Niitä ei ole saatu kuorien tekijöiltä, joten tilaukset ovat jääneet roikkumaan. Olemme todella pahoillamme kaikkien tilaajien puolesta. Heti kun asiassa tapahtuu jotakin, ilmoitetaan siitä täällä.

"Kuilun partaalla" -ep:n sijoitukset Suomen virallisella singlelistalla noudattavat edelleen tuttua kaavaa. Viime viikolla, viidennellä listaviikollaan, levy oli viides ja tällä viikolla kuudes.

Niskalaukauksen tuore "Nyt on mies!" -video on nähtävillä Soneraplazan Kaistalla >>>.27.5.2001

Timo Rautiainen on vieraana TV1:n Pop-komissio -ohjelmassa keskiviikkona 30.5. klo 22.15.

Tuukka Temosen "Nyt on mies!" -kappaleeseen ohjaama video on valmistunut. Ensiesityksen aika ja paikka ilmoitetaan täällä, kunhan ne selviävät.

"Kuilun partaalla"-ep jatkaa kärjen tuntumassa Suomen singlelistalla. Neljännen listaviikon sijoitus on neljäs.

Henkiin heränneelle kysymyspalstalle on lisätty pari vastikään kysyttyä asiaa vastauksineen.22.5.2001

"Kuilun partaalla" -ep:n sijoitus tuoreimmalla singlelistalla on kolmas.15.5.2001

Ep nousi toisella listaviikollaan komeasti singlelistan sijalle 2.

Keikkakalenteriin on lisätty ensi kesälle vielä yksi esiintyminen. Niskalaukaus saapuu Turkuun 17. elokuuta.10.5.2001

"Kuilun partaalla" -ep debytoi Suomen virallisella singlelistalla sijalla 5.

Timolle lähetettyjen sähköpostien määrä on kasvanut sellaisiin lukuihin, että hän ei ole ehtinyt vastata kaikkiin viesteihin. Tilanteen helpottamiseksi kannattaa yhtyeelle osoitetut kysymykset lähettää jatkossa osoitteeseen kysymys@trioniskalaukaus.net. Timon osoitteeseen vain henkilökohtainen posti ja palaute, kiitos.5.5.2001

"In frostigen Tälern" -albumi julkaistiin Saksassa pari viikkoa sitten, joten levy on jo ehditty arvioida muutamassa sikäläisessä metallilehdessä. Vastaanotto on ollut vaihteleva. Toistaiseksi arvosanansa ovat antaneet Metal Heart (5,5/10 pistettä), Heavy oder Was? (9/12), Legacy (4/15) (Hard Rock & Metal) Hammer (4/6) ja Orkus (7/10). Lisää arvioita on varmasti vielä tulossa...2.5.2001

Paitojen kysyntä oli viime viikon keikoilla niin kovaa, että myymälä on lähestulkoon tyhjillään. Lisää tavaraa on kuitenkin tulossa myyntiin toukokuun aikana.25.4.2001

Niskalaukauksen historiallinen saksankielinen keikka Semifinalissa on loppuunmyyty.

"Kuilun partaalla"-ep:tä saakin kaupoista jo perjantaina 27. huhtikuuta, vaikka virallinen ilmestymispäivä on vasta vapunaatto.21.4.2001

Maanantaina ilmestyväksi tarkoitetun "Kuilun partaalla" -ep:n julkaisu on siirtynyt viikolla eteenpäin. Levyä löytyy kaupoista siis vasta vapun jälkeen.

Myymälän tuotevalikoima on täydentynyt Niskalaukaus-kännykänkuorilla. Paidoista on aika moni koko tilapäisesti loppu, mutta lisää on tulossa.13.4.2001

Pari tekstiä reilun viikon päästä ilmestyvältä "Kuilun partaalla" -ep:ltä on lisätty lyriikkaosastoon. Valokuvaosastolta puolestaan löytyy pari otosta ep:n studiosessioista sekä muutama ennennäkemätön livekuva viimevuotisilta keikoilta.12.4.2001

Keikkakalenteriin on lisätty yksi, mutta sitäkin merkittävämpi keikka. Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus soittaa ensimmäisen ja viimeisen saksankielisen keikkansa Suomen rajojen sisäpuolella 27.4. Helsingin Semifinalissa. Keikalle myydään lippuja vain sata (100) kappaletta, ja ne tulevat myyntiin tiistaina 17.4. Lippuja voi ostaa Tiketistä Helsingistä 65 markan kappalehintaan. Toimi siis äkkiä, jos haluat nähdä tämän ainutlaatuisen tapahtuman.10.4.2001

Yksi keikka on lisätty keikkakalenteriin. Niskalaukaus soittaa myös Noitarockissa Ruovedellä.3.4.2001

Keikkakalenteriin on lisätty Niskalaukauksen kesän festivaalikeikat. Esiintyminen kaikilla kalenterissa mainituilla tapahtumilla on varmaa, mutta soittopäivä saattaa joissakin tapauksissa vielä vaihtua.27.3.2001

Tulevan ep:n nimeksi on varmistunut työnimenä alunperinkin ollut "Kuilun partaalla". Välillä otsikoksi kaavailtu "Sisu" unohdettiin, sillä toisella triolla, Trio Töykeillä, on sen niminen levy, ja sekaantumisvaara olisi ollut olemassa. Ep:llä julkaistavaksi livebiisiksi on varmistunut "Rajatila".

Tiukalla seulalla valittaviin suositeltaviin linkkeihin on lisätty parin Trio Niskalaukauksen yhteistyökumppanin kotisivut.24.3.2001

Trio Niskalaukaus -asiaa on jälleen luettavissa Soneraplazan Kaistalla >>>. Rautiaisen pienimuotoisessa haastattelussa selviää tosiasioita esimerkiksi tulevan ep:n kansitaiteesta ja seuraavalla pitkäsoitolla vierailevista sanoittajista.

Kovasti toivottuja valokuvia fanituotteista on lisätty myymäläosastoon. Valokuvaosastoon puolestaan on lisätty pari keikkakuvaa.

Timo ja Niskalaukaus menestyivät varsin mukavasti eri musiikkimedioiden vuosiäänestyksissä menneenä vuonna. Tässä sijoituksia yhteen koottuna:

Rumba:

 • kotimainen bändi: 3. Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus
 • kotimainen albumi: 3. Itku pitkästä ilosta
 • kotimainen biisi: 6. Rajaton rakkaus
 • kotimainen artisti: 12. Timo Rautiainen

  Soundi:
 • kotimainen bändi: 6. Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus
 • kotimainen laulaja: 7. Timo Rautiainen
 • kotimainen soittaja: 20. Timo Rautiainen
 • kotim. uusi kyky: 15. Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus
 • kotimainen albumi: 6. Itku pitkästä ilosta
 • kotimainen biisi: 17. Rajaton rakkaus
 • kotimainen ihana ihminen: 10. Timo Rautiainen

  Toinen Vaihtoehto:
 • kotimainen albumi: 8. Itku pitkästä ilosta

  Radiomafia:
 • kotimainen bändi: 13. Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus

  Metalliliitto:
 • kotimainen albumi: 1. Itku pitkästä ilosta

  Räkärodeo:
 • vuoden albumi: 12. Itku pitkästä ilosta
 • vuoden biisi: 24. Hiljaista  10.3.2001

  Uudistetut sivut on laitettu verkkoon. Ulkoasun lisäksi uutta ovat kysymys-, myymälä- ja valokuvaosastot sekä englannin- ja saksankieliset sivustot. Vanhoille suomenkielisille osastoille on tehty pieniä parannuksia ja täydennyksiä.

  Samalla otamme virallisesti käyttöön oman domainin, joka on www.trioniskalaukaus.net.  8.3.2001

  Saksankielisen "In frostigen Tälern" -levyn julkaisuajankohdista on nyt päätetty. Saksassa levy ilmestyy Indigon jakelemana 24. huhtikuuta, Suomessa se tulee kauppoihin 14. toukokuuta. Julkaisijana toimii tuttuun tapaan Spinefarm.

  Suomen markkinoille ilmestyy 23. huhtikuuta neljän kappaleen cd-ep, joka sisältää seuraavat kappaleet:
 • Nyt on mies! (Niskalaukaukasen uutta omaa tuotantoa)
 • On aika soittaa sinfonia (Tuomari Nurmio -cover, julkaistu syksyllä "Tuomarin todistajat" -kokoelmalla)
 • yksi liveotos viime kesän Ilosaarirockista
 • Kehtolaulu (raskas sovitus "Lintu"-kappaleen tekijän Marja Mattlarin toisesta sävelmästä)
 • 26.2.2001

  Kevään ainoa keikka on varmistunut. Päivämäärä on 28.huhtikuuta ja paikka Tampereen Pakkahuone. Tämän jälkeen Niskalaukaus siis esiintyy seuraavan kerran kesän festivaaleilla.  23.2.2001

  Julkaisemme nyt vihdoin virallisen tiedon asiasta, joka on ollut monien tiedossa jo hyvän aikaa. Marraskuun 2000 ja tammikuun 2001 välisenä aikana Trio Niskalaukaus nauhoitti kahdeksan kappaletta sisältävän saksankielisen cd-levyn. Levyn kappaleet ovat peräisin yhtyeen edellisiltä pitkäsoittolevyiltä "Lopun ajan merkit" ja "Itku pitkästä ilosta". Tekstien kääntämistyöhön osallistui nelihenkinen suomalais-saksalainen työryhmä Wizzard-yhtyeen Teemu Kautosen johdolla. Äänitteen kappaleiden sisältämät lauluosuudet ovat näin "sana sanalta" saksalaisen tahon tarkastamia ja hyväksymiä; sekä kieliopillisesti että lausunnallisesti. Levyn julkaisuajankohtaa ja -paikkaa ei ole päätetty.

  Tieto saksankielisestä levystä piti julkistaa vasta julkaisuun liittyvien yksityiskohtien selvittyä. Koska levyä on kuitenkin soitettu jo esimerkiksi Radiomafiassa, on uutista turha pantata.  6.2.2001

  Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus julkaisee loppukeväästä uuden cd-ep:n, joka kulkee työnimellä "Kuilun partaalla". Levy tulee sisältämään todennäköisesti neljä kappaletta, jotka kaikki ovat uutta materiaalia. Tarkempaa tietoa levystä on luettavissa täältä aikanaan.

  Niskalaukaus saattaa tehdä kevään aikana yhden keikan, mutta seuraava varma esiintyminen tapahtuu vasta ensi kesän Provinssirockissa. Kesällä yhtye tullaan näkemään myös muilla festivaaleilla.

  Rock- ja viihdealan ihmisten seurapiiri Leo Jokela Boozing Society myönsi kunniakirjan viime vuoden parhaasta kotimaisesta heavyschlagerista Timo Rautiaiselle.

  Nämä sivut uudistuvat helmikuun aikana. Pääasiassa kehitetään rappiolle jäänyttä englanninkielistä osastoa, mutta myös suomenkieliselle sivulle on luvassa pari lisäosastoa. Sivuille on myös varattu oma domain, joka tullaan ottamaan käyttöön tämän kuun aikana.