Etusivu | Suomen Y-killat | Kansainvälisyys | Nuorisotoiminta | Alueen Uutisia | Alueinfot | Sähköposti | Organisaatio | Linkkejä Y-maailmaan | Uutta | Vieraskirja

 

Edellisten vuosien alueinfot | Alueinfo toukokuu 2012

RD info toukokuu 2012

Baltian kiertue 11-13.5.2012

Aluejohtaja Veikko Juvonen ja aluesihteeri Esko Vepsä

Baltian kiertueen päätavoite oli tavata seuraavan toimintakauden vastuuhenkilöitä ja käydä läpi alueen tärkeimmät asiat. Samalla matkan varrella pyrittiin tapaamaan mahdollisimman monta kiltaa ja keskustella tavoitteista ja vastaanottaa paikallisia kuulumisia. Matkareitti muodostui seuraavaksi: Tallinna-Pärnu-Liepaja-Riika-Cesis-Tallinna ja reitti kuljettiin aluesihteerin autolla.

Ensimmäinen lyhyt pysähdys oli perjantaina puoliltapäivin Raekylän koululla, jossa tavattiin Piia Karro, Kaljo Kaasik sekä killan uusi jäsen. Killan jäsenmäärä on tällä hetkellä kasvanut yhteentoista, mikä todettiin positiivisena kehityksenä. Raekylän koulu toimii tukikohtana. Koululla järjestetään moninaisia kursseja ja muuta toimintaa, missä kilta on osittain mukana. Parhaillaan siellä oli kurssi työttömille.

Liepajan kilta tavattiin perjantai-iltana heidän kerhohuoneistossaan keskellä korkeita kerrostaloja. Killalle luovutettiin lasten urheilujalkineita, lenkkitossuja ja urheiluvaatteita, jotka olivat jääneet käyttämättä Helsingin kiltojen kalenteriarpajaisista. Huoneiston kilta oli saanut käyttöönsä kaupungilta ja remontoinut osan huoneistoa ja rakentanut ulos leikkikentän lapsille. Välittömästi todettiin, että kohteen jatkokehitys ja remontointi on hyvä kohde alueprojektille, johon oli jo koko kauden kerätty varoja ilman määrättyä kohdetta. Asia päätettiin vahvistaa hallituksen kokouksessa Cesiksessä. Illanvietto sujui mukavasti killan jäsenten kanssa ja illan aikana kuultiin killan jatkosuunnitelmista. Alueen taholta tärkein asia oli keskustelu aluekokouksen järjestämisestä Liepajassa syyskuun 22-23 päivinä. Asia nähtiin tärkeänä killalle, joka suostui järjestämään kokouksen. Yöpaikka saatiin Aldzers Nordmundsin talossa.

Lauantaina puolilta päivin tavattiin Riian killan kolme jäsentä. Kilta järjestää muun muassa pienimuotoisia konsertteja seniori-ikäisille. Tulevaisuuden näkymistä ja mahdollisuuksista keskusteltiin ja Suomen piirin toiminnoista keskusteltiin. Killassa on neljä aktiivia jäsentä ja kaksi, jotka ovat tällä hetkellä ulkomailla opiskelemassa tai töissä.

Lauantaina iltapäivällä osallistuttiin Cesiksen killan kokoukseen. Kokouksessa chartrattiin kolme uutta jäsentä ja nyt killan jäsenmäärä on 19. Hyvä tapa oli, että uudet jäsenet kertoivat kokouksessa taustastaan ja elämästään. Kokous oli erittäin eloisa ja sen aikana syötiin hyvin ja oli jopa tilaisuus saunoa. Voidaan todeta, että kilta on erittäin energinen ja sen tulevaisuuden näkymät ovat positiiviset. Kilta on myös ottamassa kansainvälistä vetovastuuta merkittävästi kun Ineta Krumina aloittaa aluejohtajana tulevana kesänä ja mahdollisesti Dace Kalnina alueen sihteerinä.

Yösijan matkalaiset saivat Cesiksessä Ineta Kruminan talossa. Vierailun aikana pidettiin hallituksen kokous, jossa vahvistettiin Vilnan uuden killan chartraus 9.6 Vilnassa, aluekokous 22-23.9 Liepajassa sekä alueprojekti Liepajassa: max. 500,- euroa kuluvalla kaudella ja max. 1000,- euroa seuraavalla kaudella. Lisäksi käytiin läpi tulevan kauden vastuuhenkilöiden lista, mihin joudutaan vielä palaamaan.

Matka todettiin hyödylliseksi ja sen aikana saatiin monta ajankohtaista asiaa edistettyä.

Alueen sihteeri Esko Vepsä kuvaa remontointikohteita Liepajassa.

Veikko Juvonen
RD Finland Balticum