Etusivu | Suomen Y-killat | Kansainvälisyys | Nuorisotoiminta | Alueen Uutisia | Alueinfot | Sähköposti | Organisaatio | Linkkejä Y-maailmaan | Uutta | Vieraskirja

 

Kauden 2014-2015 asioita

TIEDOSTOJA

Lataa Piirikokouksen 2015 pöytäkirja (Vantaa)

Lataa Aluekokouksen 2014 pöytäkirja (Vilnius)

Afrikkalainen ilta - hyväntekeväisyystapahtuma Gambian nuorten hyväksi

teksti ja kuvat: Ritva Sinkkilä, Y-kilta Vantaa, presidentti

Yhteinen ponnistuksemme, pääkaupunkiseudun Y-kiltojen järjestämä afrikkalainen lounas sunnuntaina 19. lokakuuta 2014 Bragen juhlatiloissa Helsingin ydinkeskustassa on nyt takanapäin. Tilaisuus oli loppuunmyyty. Paikalla oli reilu sata henkiloä eikä enempää olisi mahtunutkaan. Järjestelytoimikuntaan kuuluivat: Kristiina Rothe Y-kilta Femella, Veikko Juvonen, Tor Bäckman ja Taisto Hirvonen Y- kilta Katajaiset sekä Ritva ja Jorma Sinkkilä Y-kilta Vantaa. Killoista eniten lippuja (lähes 50) myi Y-kilta Vantaa.
Tervetuliaispuhetta kuunnellaan

 

Illan tuotto oli 3.000 euroa, mikä mielestämme oli loistava tulos. Tuoton saaja on Gambian NMKY:n "Empowering Young People" nuorten projekti. Yritimme pitää menot mahdollisimman pieninä. Kiltalaiset toivat arpajaisvoitot, joten arpajaisten tuotto oli erinomainen. Catering yrittäjältä kysyttiin, tulisiko hän mukaan hyväntekeväisyystalkoisiin; hän tuli ja lahjoitti kaksi työntekijää keittiö- ja tarjoilutehtäviin.

Afrikkalaisuus näkyi, kuului ja maistui. Järjestelytoimikunnan jäsenet, samoinkuin monet muut, olivat pukeutuneet afrikkalaisiin asuihin. Sali oli koristeltu afrikkalaisin esinein; seinävaatteita, kankaita ja afrikkalaisia nukkeja. Ruoka oli gambialaisten suosituin ruoka Domoda, viinit Etelä-Afrikasta.

Tilaisuus alkoi Jaakko Koikkalaisen ansiokkaalla Afrikka-aiheisella esityksellä. Pierre Jallow, Suomen NMKY-liitossa työskentelevä gambialainen, oli haastateltavana. Koripallo on tuonut Pierren alkuaan Suomeen aluksi korisliigaan ja nyt hän pelaa I divisioonan joukkueessa. Heikki Metsälampi oli koonnut kuvasarjan . Kiitoksia tuli siitä, että Afrikka-paketti oli kattava.
Jaakko Koikkalaisen haastattelussa gambialainen Pierre Jallow

 

Tunnelma oli jo katossa, maistuva ruoka oli nautittu, arvokkaat arpajaisvoitot edessä, yhteislaulu raikui ja pöytäseurueissa jutusteltiin mukavia. Sopivasti tähän iltapäivähetkeen paikalle saapui senegalilainen bändi Mama Africa, joka ihastutti rytmeillään ja tansseillaan. Musiikki oli melko kovaa, mutta siihenhän me Afrikassa käyneet olimme jo tottuneet!

Saimme positiivista palautetta siitä, että tilaisuus oli hyvin järjestetty ja lämminhenkinen. Me järjestäjät olimme mielissämme siitä, että ihmisten auttamishalu ja kiinnostus NMKY:n Gambiassa tekemää työtä kohtaan oli näin suurta. Se kannustaa meitä jatkossakin järjestämään näitä yhteisiä tapahtumia.
Mama Africa -muusikot Senegalista. Mukana yksi suomalainen, joka esitti villiä tanssia