Tarkkailuluokan matematiikan koe


  1. Aleksilla on poikkisahattu pumppuhaulikko, jonka lippaassa on neljä patruunaa. Yhdessä patruunassa on keskimäärin 88 kpl 0,3 gramman painoisia lyijyhauleja. Jos aina yhden patruunan hauleista 44 menee ohi, mikä on patruunoiden osumisprosentti ja kuinka paljon haitallista lyijylippaallisesta menee luontoon?
  2. Omarilla on 12 grammaa kokaiinia. Hän myy 3 grammaa Vodelle 1.000 €:lla ja 2 grammaa Spärälle 650 €:lla. Mikä on loppuerän katukaupan päivän arvo, jos Omar ei vedä siitä itse ja myy sitä kolmen gramman erissä samaan hintaan kuin sai Vodelta? Paljonko Omar saa yhteensä rahaa?
  3. Helsinkiläisravintolassa on kolme tallinnalaista huoraa. Jos yhden hoidon hinta on 200 €, josta ravintoloitsija saa 120 €, kuinka monta asiakasta täytyy huorien hoidella, että ravintoloitsija pääsee 6.700 €:n matkalle Pattayalle?
  4. Taisto ja Valde saavat virolaiselta keräilijältä BMW:n hankkimisesta 1.000€, Toyotasta 800€ ja Mazdasta 400 €. Jos pojat hankkivat neljä Bemaria ja kuusi Toyotaa, kuinka monta Mazdaa heidän pitää vielä löytää, jotta he saavat 5.000 € kumpikin?
  5. Allanin isä istuu taposta saamaansa kahdeksan vuoden kakkua vankilassa. Hän sai tehtävän suoritettuaan 21.000 €:n palkkion, josta sijoitetaan 500 € viikossa Vermoon. Keskimäärin sijoituksen hoitaja häviää 200 € viikossa sijoittamistaan rahoista. Paljonko palkkiosta on jäljellä, kun Allanin isä pääsee ehdonalaiseen yhden vuoden istumisen jälkeen?
  6. Jos spraymaalipurkki peittää keskimäärin 3 neliömetriä ja yksi kirjain on keskimäärin 0,06 neliömetriä, kuinka monta nelikirjaimista tagia taggeri voi tehdä neljällä spraymaalipurkilla?
  7. Nahka-alan käsityöläinen Hassan iski yhdessä kuukaudessa 6 yläasteen samalla luokalla olevaa tyttöä Forumissa. Kuinka monta kuukautta Hassanin papereita on maahanmuuttovirastossa käsiteltävä, että hän ehtii hoitaa kaikki tämän ja rinnakkaisluokkien 56 tyttöä ulkomaan kansalaisena?