Kenraalien erorahat


USA:n merijalkaväki päästi eläkkeelle kolme kauan palvellutta kenraalia. Eläkkeelle siirtymisen yhteydessä sovittiin ns. ”Kultaisesta kädenpuristuksesta”. Ongelmana oli vain kädenpuristuksen hinta, miten mitata erorahan suuruus? Pitkän pohtimisen jälkeen päätettiin seuraavaa: Kenraalit saavat valita kaksi ruumiinjäsentään, näiden jäsenten välimatka tosistaan mitataan ja eroraha olisi 10 000 dollaria per tuuma.

Ensimmäinen kenraali ilmoitti, että häneltä mitataan varpaan kärjen ja päälaen välinen etäisyys. Tuloksena oli 72 tuumaa, ja eroraha siis 72 000 dollaria. Toinen kenraaleista halusi mitattavaksi varpaan kärjen ja suoraksi ylös ojennetun käden sormien päät. Tulos 96 tuumaa ja eroraha 96 000 taalaa.

Kolmas kenraaleista hetken mietittyään sanoi: ”Minulta mitataan peniksen pään ja kiveksien välinen matka”. ”Mitä kummaa??” ihmettelivät kollegat ja muu paikalla ollut väki. ”Et ole tosissasi, mieti nyt vähän. Tämä on viimeinen tilaisuutesi saada kunnon rahat kerralla” kommentoivat muut kenraalit.

Mikään ei auttanut, kolmas kenraali pysyi päätöksessään. Paikalle raahattiin lääkintäupseeri suorittamaan mittausta. ”ja sitten housut alas niin katsotaan välimatka” sanoi lääkintäupseeri mitta valmiina kädessään. Kenraali laski housunsa, ja lääkäri polvistui suorittamaan mittausta.

”He… hetkinen, mitäs tämä on, missä ihmeessä teidän kiveksenne on?” - kysyi lääkintäupseeri kenraalilta. ”Vietnamissa”.