Konsultti


Sattuipa kerran niin, että lammaspaimen oli paimentamassa lampaitaan Uuden Seelannin aroilla. Yhtäkkiä tuliterä Jeep Cherokee ajoi hänen viereensä. Kuljettaja, nuori mies Brioni-puvussaan, Cerrutti-kengissään, Ray-Ban-aurinkolaseissaan ja YSL-solmiossaan, tuli autostaan ulos ja tarjoutui kertomaan lammaspaimenelle montako lammasta tällä kaikkiaan oli. Korvaukseksi hän ottaisi yhden lampaan.

Paimen katsoi mieheen ja vilkaisi sen jälkeen lampaitaan, jotka olivat ympäri aroa ja lyhyen tauon jälkeen sanoi:
- "No mikäs siinä".

Nuorimies otti autostaan tuliterän HP:n kannettavan mikron, jonka hän yhdisti Nokian Communicatorilla suoraan NASA:n tiedostoihin skannaten gps:n antaman sijainnin avulla kuvan näytölleen maa-alueesta. Samalla hän avasi 60 Excel-taulukkoa, jotka sisälsivät trigonometrisiä laskukaavoja sekä muuta matematiikkaa.

Aikansa konetta räplättyään hän tulostaa hightech mini -printterillään 150-sivuisen raportin, kääntyy paimenta kohti silmät innosta kiiluen ja näyttää raportin viimeistä sivua.
- "Katso, sinulla on tarkalleen 1586 lammasta".

"Niin on, joten ole hyvä, saat yhden lampaistani" sanoi paimen.

Silminnähden itseensä ja raporttiinsa tyytyväinen nuorimies ottaa yhden lampaista ja nostaa sen autonsa perään. Paimen katsoo mieheen tutkivasti ja sanoo:
- "Annatko lampaani takaisin, jos arvaan mitä teet työksesi"?

- "Totta kai" vastasi nuorimies.
- "Olet TietoEnatorin konsultti" sanoi paimen.
- "Niin olen, mistä tiesit" hämmästyi nuorimies.
- "Helppoa kuin mikä", jatkoi paimen, "Katsos, ensinnäkin tulit tänne pyytämättä, toiseksi kerrot minulle sellaista jonka jo tiedän ja kolmanneksi sinulla ei ole pienintäkään käsitystä siitä mitä minä teen, koska sinä pöljä otit minun koirani."