Käyttötarkoituksia lapiolle


1) Linkona, laita kivi varren yläpäähän ja hyppää sitten lavan päälle. On ehkä syytä pitää kypärää, sillä jos kivi napsahtaa kupoliin voi sillä olla vakavia seurauksia. Niin se ei tunnu kivalta. Muista että mitä suuremmalla voimalla hyppäät, sitä korkeammalle kivi lentää!

2) Kaivamiseen... Jotkut väittävät että tämä olisi lapion alkuperäinen tarkoitus. (Mutta jos on, niin miksi se on tässä vasta 2:na?

3) Jos olet huono pesäpallossa, niin käytä lapiota mailana.

4) Hyppykeppinä. Pidä kiinni varren kahvasta ja asetu seisomaan lavan raunojen päälle. Tätä ei kannata kokeilla sisällä, varsinkaan parketilla. Asfaltilla meno voi olla hieman 'kovaa'. Vaatii hyviä jalkalihaksia

5) Rautakankena. (Ks. 'Mitä voi tehdä rautakangella.')

6) Kaverin taltuttajana. Illan mittaan jokainen vittuuntuu, niin lapio on oiva keino omiin tavoitteisiin pääsemiseen.

7) Saappaanheiton tilalle. Mikä parempaa kuin mojova lapio lentämässä kauniisti ilmassa.

8) Morjestamiseen. Nosta lapio korkealle ilmaan niin sinut varmasti huomataan.

9) Talkoiden puurokattilan hämmentämiseen. Talkoissa tunnetusti porukkaa on ja asianmukaiset ruoka määrät tarvitsevat asianmukaiset välineet ruoan tekoon. (Ks. 'Mitä voi tehdä ammeella.') Suositeltavaa on pestä lapio, ainakin jos sitä on käytetty samoissa talkoissa esimerkiksi laastin sekoittamiseen.

10) Hääauton kolistimena perässä. Suohon nolot viritelmät kengistä ja hernekeitto purkeista perästä killumasta, kunnon sarja lapiota tekee tulevaisuuden valoisammaksi ja hääauto varmasti huomataan (ja kuullaan).

11) Vesihiihtoon. Sido normaalisti köysi veneeseen ja seiso lavanpäällä. Laita joku ajamaan veneellä.Vaatii kovaa nopeutta, soutuvene ei käy.

12) Koiran talutushihnana, enää ei voimakaskaan koira viitsi turhaan vetää taluttajaansa.

13) Halkaise lapa suikaleisiin ja saat talikon. (Ks. 'Mitä voi tehdä talikolla.')

14) Näyttäviin poseerauksiin. Miehekäs miesvartalo vaatii asianmukaiset rekvisiitat, lapio on statussymboli. Mitä suurempi lapio sitä...

15) Halkaise lapa suikaleisiin ja saat suurhaarukan. Tämä käy varsinkin talkoissa, tai kun tulet kaivuutyömaalta ja nälättää eikä nopeutesi riitä tyydyttämään nälkää tavallisin varustein. Tai jos lounastuntisi on vain esimerkiksi 15 minuuttia, ehdit kunnon ateriointivälineellä lappaa tavaraa luukkuun huomattavasti nopeammin (erittäin käytännöllinen).

16) Soittopelinä, jotkut mamerot soittavat sahaa. Kun saa lapion soimaan niin siinä on oikea mies! (Tai nainen.)

17) Vapana, sido siima kahvaan ja odota, kun kala tulee käännä lapiota 180 astetta niin lapion lapa taltuttaa kalan.

18) Metelin tekoon, esimerkiksi jäähallissa mahtavat soundit lapiolla kun hakkaa suurta pataa! Ja takuuvarmasti omajoukkue voittaa, tai sitten takuuvarmasti ei.

19) Erittäin käytännöllinen tapa käyttää lapiota on käyttää sitä melana souturetkillä, mutta jos päästät lapiosta irti niin se on menoa, vastaavasti se toimii myös ankkurina.

20) Listojen tekijän tappamiseen, sido nippu lapioita tekijän jalkoihin ja heitä laivasta mereen.