Sika kuoli


Toisen maailmansodan viimeisillä hetkillä ja venäläisten jo lähestyessä Berliiniä, valtakunnanjohtaja Adolf Hitler ja kenraalisotamarsalkka Keitel matkustelivat innostamassa eri tukikohdissa taistelevia saksalaisia uhraamaan kaikki voimansa "lopulliseen ratkaisuun". Kerran, kiitäessään mersullaan pitkin jotakin maantietä, he kuulivat yh'täkkiä tömähdyksen. Katsoessaan ulos auton ikkunoista he totesivat suuren sian kierähtävän maantieojaan sen törmättyä autoon.

- Kuljettaja, pysäyttäkää auto! komensi Hitler.

Auto pysähtyi ja herrat astuivat ulos katsomaan, mitä oikein oli tapahtunut. Maantieojassa makasi suurikokoinen emakko hengettömänä.

- Kenraalisotamarsalkka, menkää korvaamaan sika tuohon taloon, Hitler määräsi.
- Mitä nyt yhdestä siasta, Führer? Keitel ehdotti.
- Kenraalisotamarsalkka, menkää korvaamaan tuo sika, niin kuin käskin. Me emme tärvele Saksan kansan omaisuutta korvaamatta sitä. Menkää heti maksamaan tuon sian hinta!

Marsalkka meni. Hän viipyi hyvinkin neljänneksen asiallaan ja palatessaan hänellä oli syli täynnä kukkasia, jotka hän ojensi Hitlerille sekä kolmesataaviisikymmentä Saksan markkaa.

- Mitä tämä tarkoittaa, kenraalisotamarsalkka? Hitler kysyi.
- En tiedä! Menin taloon, löin kantapäät yhteen, ojensin käteni ylös tervehdykseen ja sanoin: "Heil, sika on kuollut". Silloin joku pani hatun kiertämään ja naiset kävivät poimimassa nämä kukkaset.

 

http://awhuumori.cjb.net