Trabant


Sattuipa kerran vähän Saksan yhdistymisen jälkeen, että muuan ossi (ei siis Ossi, vaan ossi) ajeli Trabantillaan länteen.

Kuinka ollakaan, Trabantista hajosi kone ja matka katkesi. Onneksi Trabant oli viisaasti levinnyt autokorjaamon viereen. Ei muuta kuin autoa korjaamolle työntamään.

Ikävä kyllä, korjaamo paljastui Mersun merkkihuolloksi, mutta ystävällinen korjaamopäällikkö lupasi kuitenkin hoitaa Trabantin kuntoon.

Antoipa vielä ossille kahvimukin käteen, ohjasi nojatuoliin istumaan ja pyysi odottamaan puoli tuntia.

Puolen tunnin päästä ossi saikin autonsa. Lähti ajamaan, ja ihmetteli, kuinka hiljainen moottorista oli tullut. Kiihtyvyyskin oli aivan toista luokkaa kuin ennen. Kahdensadan metrin ajon jälkeen Trabant kuitenkin pysähtyi kuin seinään.

Mies ihmetteli hetken ja kokeili käynnistää uudelleen. Taas auto kulki kuin unelma, mutta vain kaksisataa metriä. Mies käänsi Trabantin ja ajoi kahdensadan metrin töksäyksin takaisin korjaamolle.

Meni valittamaan korjaamopäällikölle koneessa olevan vikaa. Korjaamopäällikkö antoi uuden kahvimukin ja sanoi, että viidentoista minuutin päästä Trabant on varmasti kunnossa.

Ja niin kävikin. Varttitunnin päästä mies sai rakkaan pahviautonsa, teki koeajolenkin ja auto kulki kuin unelma. Ei enää töksähdyksiäkään.

Uteliaana ossi kysyi korjaamopäälliköltä, mikä koneessa oli ollut vikana. Korjaamopäällikkö selitti, että eihän heillä Trabantin koneita ollut, oli pitänyt laittaa Mersun tuulilasinpyyhkimen moottori. Ensiasennuksessa asentaja oli vain unohtanut sen tihkuasentoon...

 

http://awhuumori.cjb.net