Kuinka käsitellä tuoleja


Alkusanat

Tuoli on perin mystinen laite, jonka käytön vain harva, jos kukaan, hallitsee täydellisesti. Tämän pikakurssin on tarkoitus antaa osviittaa Sinulle, rakas lukija, tuolin sielunelämästä ja toiminnasta. Emme väitä, että tämä olisi täydellinen opas, jonka lukemisen jälkeen voit mennä ystäviesi keskuuteen ylpeilemään tuolinkäsittelytaidoillasi. Niinpä suosittelemmekin Sinulle, että luet jonkin alan kirjan, joka syventyy paremmin tähän jaloon taitoon, tai ehkäpä menet kurssille, jossa opetetaan käytännössä tuolin käsittelyä. Mutta silti toivomme, että tästä jutusta on apua aloitteleville tuolin käyttäjille ja kiinnostuksen herättäjää tämän taidon pohjalle. Nauttikaa.

Osa 1, alkeet

Alkeisharjoituksiin sopiva tuoli on mahdollisimman halpa, kestävä sekä vaatimaton, joka ei sisällä mitään ylimääräistä, sillä se hankaloittaa huomattavasti toimintaa (selkänoja kuitenkin suositeltu). Myös ohjekirja kannattaa lukea huolella väärinkäsitysten ja juridisten toimenpiteiden välttämiseksi. Mutta perehtykäämme tähän asiaan myöhemmin. Aluksi kannattaa suorittaa joka-aamuinen venyttely kiusallisten venähtymien välttämiseksi. Tuolinkäyttöharjoituksien sopivaksi tiheydeksi on todettu joka toinen päivä (n. puolentoista tunnin harjoitus, tauko joka puolen tunnin välein) tai vaihtoehtoisesti yksi kerta päivässä (noin puolen tunnin yhtäjaksoinen harjoitus).

Siirtykäämme itse tuolin käsittelemiseen. Aluksi Sinun, aloittelevan tuolistin (ammattinimike), kannattaa ottaa tukeva ote tuolin selkänojasta, pitää ote n. minuutin ajan ja sitten irroittaa ote. Kun tämä toimenpide alkaa sujua rutiinilla (muista olla varovainen), voit samalla otteen ollessa kiinni (älä irroita otetta!) alkaa hilkaisesti taivuttaa polviasi koukkuun niin että alat lähestymään oma takapuolesi edellä laakeaa osaa joka on asetettu horisontaalisesti tuolin jalkojen päälle (tunnettu myös istuinosana). Muista ottaa molemmilla käsilläsi tiukka ote istuinosan kummaltakin puolelta. Kun huomaat, että voit nostaa jalkasi ilmaan turvallisesti, on suhteellisen varmaa että olet asettautunut tuolinkäytön perusasentoon, istumiseen. Onneksi olkoon!

Osa 2, perusteet

Nyt olet jo päässyt hiukan pidemmälle pikakurssillamme. Tässä jaksossa opit kätevämmät perustaidot ja saat muutamia vinkkejä tuoleiluun. Kun olet istumassa (opit sen jo 1. osassa), niin pidä tiukka ote tuolin kummaltakin puolelta. Aluksi tasapainon kehittämiseksi voit heiluttaa päätäsi hiljalleen edestakaisin. Kun tämä onnistuu hyvin, voit irroittaa varovaisesti toisen kätesi (mutta muista toisen käden tiukka ote).

Kun olet saavuttanut tasapainon, voit jatkaa pääsi heiluttamista ja irroita samalla toinenkin kätesi varovasti tuolista. Älä herpaannu toimissasi hetkeksikään sillä moni ihminen joka on kokeillut tätä keskittymättä on kokenut hirveän kohtalun. Lopeta pääsi heiluttaminen ja koeta saavuttaa tasapaino. Nyt olet jo edistynyt pitkälle ja olet saavuttanut jo aikamoiset taidot, istut ilman käsiä!

Osa 3, edistyneemmille tuolisteille

On tarinoita suurista tuoliguruista jotka pystyvät hetkessä hyppäämään erikoisvalmistoisille, sohviksi kutsutuille tuolien kehittyneemmille versioille käsissään voileipä sekä virvoitusjuomapullo. Todennäköisesti nämä ovat suurimmaksi osaksi pelkkiä huhuja, mutta epäillään että Tiibetin ylängoillä sekä Himalajan vuoristoissa asuisi kansa joka hallitsisi tuolin käytön näin uskomattomasti. Siltikään, vaikka tämä periaatteessa voisikin olla mahdollista, ei kannata koettaa näitä temppuja, sillä ne vaatisivat monien vuosikymmenien, todennäköisesti vuosisatojen harjaantumisen. Noh, tarut ovat taruja. Jatkamme aiheessamme. Kun olet oppinut istumisen ilman käsiä, voit siirtyä harjoittelemaan laskeutumista istumiseen ilman käsiä (huom. turvavaljaiden käyttö ensimmäisillä harjoituskerroilla suositeltavaa). Tämä käy käytännössä niin että asetut tuolin eteen selkä tuoliin päin ja koukistat polviasi hiljakseen jälleen niin kauan että voit nostaa jalkasi ilmaan turvallisesti. Mutta älä tällä kertaa käytä apuna käsiäsi! Jos onnistut tässä niin voit olla ylpeä itsestäsi. Osaat jo käsitellä tuolia melkein ammattimaisesti!

Lopetussanat

Toivomme että tämä pikakurssi on herättänyt mielenkiintosi ja haluat opiskella lisää tätä jaloa lajia. Ja kuten alkusanoissa kerroimme, suosittelemme erilasille kuntanne järjestämille kursseille lähtöä tai erilaisten asiaan syvemmälti perehtyvien kirjojen lukemista. Tuolin käsittelyssä on vielä paljon opittavaa ja Sinustakin voi ahkeralla harjoittelulla ja sopivalla opiskellulla kehittyä mestareiden mestari! Onnea yritykseen!

Varoitus

Vaikka tuoleilu onkin hauska ja kehittävä harrastus, niin on silläkin omat vastustajansa. On olemassa imisiä, antituolisteja, jotka parhaansa mukaan pyrkivät terrorisoimaan tuolistien harrasteita. Jos joskus esimerkiksi harjoitusten aikana näet henkilön seisomassa tuolisi takana virnuillen, on syytä huoleen, sillä todennäköisesti tämä henkilö on antituolisti, joka pyrkii vetämään tuolin altasi, joka pyrkii vetämään tuolin altasi harjoitusten kriittisimmällä hetkellä! Jos tunnet tai näet antituolistin, niin välttele häntä ja/tai polta hänen kotinsa verhot. Tällä tavalla useimmat antituolistit, niin välttele häntä ja/tai polta hänen kotinsa verhot. Tällä tavalla useimmat antituolistit saa luopumaan aikeistaan.

Joachim M. Viide

STY

(Suomen Tuolistien Yhteisö)

(Toimitus ei ota mitään vastuuta artikkelin artikkelin pohjalta tapahtuneista henkisistä ja ruumiillisista vammoista, myöskään yhtään tuolia ei vahingoitettu henkisesti tahi fyysisesti kuvausten yhteydessä saati muuten häpeällisiin asentoihin saatettu)

 

http://awhuumori.cjb.net