Yhteiskuntaoppi


Singaporelainen demokratia: Valtio antaa sinulle sakot, koska lehmien pitäminen kaupunkiasunnossa on kielletty lailla.

Demokraattinen sosialismi: Sinulla on kaksi lehmää. Keskuskomitea ottaa molemmat ja antaa niille sosiaaliturvaa.

EU: Sinulla on kaksi lehmää. Direktiivien mukaan lehmät ovat juureksia ja maito kalasäilyke, joiden kasvattamiseen voit anoa vuoristotukea.

Uosukaisuus: Valtakunnassa on yksi lehmä, joka johtaa puhetta eduskunnassa.

Apartheid: Sinulla on kaksi lehmää. Valtio vaatii sinua pitämään lehmät eri laitumilla, koska ne ovat erivärisiä. Kukaan ei suostu ostamaan maitoasi.

Hippiaate: Sinulla on kaksi lehmää. Kaikki huolehtivat lehmistäsi. Lehmät lopettavat ruohon syönnin ja alkavat polttaa sitä.

YK: Sinulla on kaksi lehmää. Lypsäessäsi puristat utareista liian kovaa. Lehmä valittaa asiasta ja naapurit tulevat apuun välittömästi. Naapurit alkavat vartioida lypsyaitausta vaaleansiniset maitopurkit päässä. Joudut lypsämään lehmäsi navetan takana naapureiltasi piilossa.

Uskonsodat: Sinulla on kaksi lehmää. Ne karkaavat naapurin laitumelle ja uhkaavat tappaa kaikki hevoset, jos ne eivät ala käyttäytyä kuin lehmät.

Surrealismi: Sinulla on kaksi kirahvia. Valtio vaatii sinua sen takia opettelemaan haitarinsoittoa.

Anarkia: Omistat kaksi lehmää. Joko myyt maidon naapureillesi halvalla tai he tappavat sinut ja ottavat lehmäsi.

Puhdas kommunismi: Omistat kaksi lehmää. Naapurisi auttavat lehmiesi hoidossa ja jaatte maidon.

Byrokraattinen sosialismi: Omistat kaksi lehmää. Hallitus ottaa lehmäsi ja laittaa ne navettaan kaikkien muiden lehmien sekaan. Niitä hoitaa entiset kanafarmarit. Sinun täytyy hoitaa kanoja jotka hallitus vei kanafarmareilta. Hallitus antaa sinulle niin paljon munia ja maitoa kuin säännöstelymääräykset vaativat.

Venäläinen kommunismi: Omistat kaksi lehmää. Sinun täytyy hoitaa niitä, mutta hallitus vie kaiken maidon.

Militarismi: Omistat kaksi lehmää. Hallitus ottaa molemmat ja kutsuu sinut armeijaan.

Puhdas demokratia: Omistat kaksi lehmää. Naapurisi äänestävät ketkä saavat maidon.

Edustuksellinen demokratia: Omistat kaksi lehmää. Naapurisi valitsevat jonkun kertomaan sinulle kuka saa maidon.

Amerikkalainen demokratia: Hallitus lupaa sinulle kaksi lehmää jos äänestät niitä. Vaalien jälkeen presidentti laitetaan syytteeseen lehmäfutuurien kanssa keinottelusta. Skandaalia kutsutaan Cowgateksi.

Englantilainen demokratia. Omistat kaksi lehmää. Syötät niille lampaiden aivoja ja ne tulevat hulluksi. Hallitus ei tee mitään.

Feudalismi: Omistat kaksi lehmää. Kartanonherra vie maidon.

Sosialismi: Omistat kaksi lehmää. Valtio ottaa yhden ja antaa sen jollekin toiselle.

Kommunismi: Omistat kaksi lehmää. Valtio ottaa molemmat ja antaa sinulle maitoa.

Fasismi: Omistat kaksi lehmää. Valtio ottaa molemmat ja myy sinulle maitoa.

Natsismi: Omistat kaksi lehmää. Valtio ottaa molemmat ja teloittaa sinut.

Byrokratismi: Omistat kaksi lehmää. Valtio ottaa molemmat, ampuu toisen ja kaataa maidon viemäriin.

Kapitalismi: Omistat kaksi lehmää. Myyt toisen ja ostat härän.

Linkolanismi: Omistat kaksi lehmää. Hallitus kieltää lehmien lypsämisen ja tappamisen.

Feminismi: Omistat kaksi lehmää. Ne menee naimisiin ja adoptoivat vasikan.

Totalitarismi: Omistat kaksi lehmää. Hallitus sieppaa ne ja kiistää lehmiä koskaan olleenkaan. Maito on kielletty.

Japanilainen demokratia: Omistat kaksi lehmää. Annat osan maidosta ganstereille etteivät he kyselisi kenelle annat maidon.

Eurooppalainen federaatio: Omistat kaksi lehmää joiden hoitaminen maksaa liikaa, koska kaikki ostavat maitonsa jostain halvasta itä-euroopan maasta eivätkä halua maksaa hintaa joka sinun on pakko pyytää. Joten saat avustuksia EU:sta voidaksesi pitää lehmäsi. Myyt maitosi jollekin valtionyhtiölle joka dumppaa sen markkinoille itä-euroopan hinnoilla tehdäkseen Euroopasta kilpailukykyisen. Käytät avustuksesi ostaaksesi kaksi uutta lehmää ja sitten menet mielenosoitukseen Brysseliin valittaaksesi että EU:n maatalouspolitiikka tekee sinusta työttömän.

Itä-eurooppalainen demokratia: Omistat kaksi lehmää. Myyt maidon (vedellä laimennettuna) kovaan hintaan naapureille tai minne vain missä on avoimet markkinat. Jos joku pyytää kuittia, veloitat kaksinkertaisen hinnan, näin kukaan ei pyydä laskuttamaan. Huolestuneille lapsiperheille kerrot maidon olevan luomua, vaikka ruokit lehmäsi moottoritien vieressä olevalla ruoholla ja säilytät maidon entisissä myrkkykanistereissa. Myöhemmin naapurisi, tai kuka vaan, varastaa lehmäsi ja myy sinulle niiden lihan. Jos pyydät kuittia, joudut maksamaan kaksinkertaisen hinnan.

Suomalainen sosialismi: Omistat kaksi lehmää. Sinun täytyy teurastaa toinen, koska Hollannissa on maidon ylituotantoa ja EU:n säännöt vaativat niin. Teurastettuasi lehmän, tajuat ettei se olisi ollut välttämätöntä, systeemi vain oli liian hidas toimittamaan sinulle ajantasalla olevat tuotantoluvut. Saat stressistä mahahaavan, joten menet lääkäriin. Lääkäri toteaa mahahaavan vaativan välitöntä leikkausta. Menet kotiisi odottamaan paikallisen sairaalan kutsua leikkaukseen. Kutsu saapuukin kolmen kuukauden päästä, koska vielä kiireellisimpiä tapauksia oli edelläsi leikkausjonossa.