i n s i g h t vajosi PohjalleInsight hit the Bottom. Hard.

lauantai 11.10.2003

Starttasimme matkan heti kukonlaulun jälkeen Stadista kohti Pohjaa, missä oli tarkoitus nauhoittaa hieman lauluja ja vähän kitaroita tulevalle Insight-levylle. Muut nauhoitukset olikin tehty jo kevättalvella ja nyt oli aika saattaa missio päätökseen. Reissuun lähtivät Pekka, Janne ja Jani. Pegu oli vaihtanut vanhan pommin(varman) pikku-pösönsä uudenkarheaan Meganeen, jolla matka taittui tuulennopeudella. Matkalaiset ihmettelivät heti kärkeen tavaran vähyyttä: mukana ei ollut äänentoistolaitteistoa ja ainoa soitinkin oli akustinen kitara. Laulut ja kitarat nauhoitettiin Pekan läppärillä ja tulokset kuunneltiin siis kuulokkeilla.

Matkaan päästyämme ensimmäinen stoppi oli huoltsikka Linnatuuli, missä pysähdyttiin tankkaamaan matkalaiset kaffella ja sämpsällä. Seuraavaksi matka tyssäsi Hämeenlinnan Prismaan, missä haahuiltiin aluksi kilometritolkulla, ennen kuin löydettiin edes ostoskärryt. Hieman suurempi putiikkihan se oli kuin naapurin alepat ja sieltä tarttuikin mukaan kärryllinen syömistä, juomista ja hieman kioskikirjallisuutta.

Sitten aloimme olla jo kaukana sivilisaatiosta ja pysähdyimme ostamaan vielä juotavaa Rautajärven K-Rautajärvestä ja käytiin kääntymässä Rautajärven kievarissa. He mainostivat itse ikkunassaan olevansa "tuttu M.A. Nummisen kirjasta" ja meno oli sen mukaista: ovesta sisään astuessa sisällä vedetään "Rakkaus on lumivalkoinen" -biisiä paritanssina. Jukeboksi huutaa kuin viimeistä päivää ja pari mustaa puudelia juoksentelee pitkin lattioita. Porukka ei ole ihan selvin päin liikkeellä ja kello on vasta puoli kolme tässä vaiheessa. Ja heti kun paikalliset huomaavat meidän muukalaisten astuvan salonkiin, he poistuvat takaisin koloihinsa. Nautimme virvokkeet hiljaisuuden vallitessa, kunnes yhtäkkiä kenenkään koskematta samainen jukeboksi räjähtää soittamaan Sielun Veljien "Säkenöivää voimaa". Todellakin lynchmäinen kokemus kaiken kaikkiaan.

Perillä määränpäässä on hieman jännitystä ilmassa, kun talon avaimia ei heti löydykään. Pääsimme kuitenkin sisälle ja sen jälkeen aloitimme järjettömän savustamisen. Kotikokki Janne pyöräytti pippuriset herkkusienipastat ja lämpötila mökissä oli mukavan arktinen. Onneksi enimmät savut oltiin tässä vaiheessa jo tuuletettu ulos ja pääsimme vihdoin tositoimiin. Jani tuuttasi nauhalle Insight-veisuja satakymmenen lasissa. Ilta kului rattoisasti ja kaikki viisi biisiä saatiin vetäistyä. Sanojen kanssa oli välillä pientä hapuilua, sillä hukkasimme Mutual Love -kappaleen sanat jo kolmannen kerran lauantaina. Pekka simahti uuvuttavan session päätteeksi ja puolikas Insight lähti löylyttelemään. Sauna taisikin olla ainut tulipesä, joka ei pakottanut käyttäjiään savusukeltamaan. Bastun jälkeen nautimme muutaman kuunarin ja rakuunan sekä soitimme vielä pari bisnespuhelua Suomen naapurimaahan Turkuun. Sen jälkeen painuimme nauttimaan hyvin ansaittuja yöunia Pekan (isoon) kainaloon.


sunnuntai 12.10.2003

Sunnuntai oli kaikin puolin hedelmällinen päivä. Nukuimme trendikkäästi pommiin ja maittavan aamupalan jälkeen Janne pääsi runttaamaan akustisia narulle. Lauloimme vielä uusiksi jo legendaariseksi muodostuneen Mutual Loven, koska edellisillan rykäisyt kuulostivat lähinnä Ikurin kuunarilta, ukkometso Pauli Mustajärveltä. Kappale saatettiin arvoiseensa päätökseen kun Pekka ja Janne(!) lainasivat äänensä piisin massiiviseen loppuvedätykseen.

Erinomaisen kana/tonnikanapastan jälkeen olikin aika syödä Pekan salaisella reseptillä valmistettuja fileerattuja banaaneja. Ja juuri kun mökin lämpötila alkoi lähennellä normaalia huoneenlämpöä, niin oli aika tietysti lähteä kiitämään.

Paluumatkalla technohakkeri Janin huumorintajua koeteltiin Ylex:n Hard Rock Clubilla, kun etupenkin pitkätukka-osasto nautti täysin rinnoin sukkahousuhevistä.