Tips for Health/Beauty etc.
Terveys- ym. vinkkejä

There is a big gap between advice and help


If you happen to burn your skin, paste the burnt area immediately with cooled overcooked soft rice (keep ready in your freezer). In order to avoid frost bite, first nuke the rice a little. Before you notice you have got a new skin.

Palaneen ihon saa kuntoon, kun HETI voitelee kohdan pehmeäksi keitetyllä riisillä. Pidä pakasteessa valmis levy, jota hieman nuketat ensin mikrossa, ettet saa paleltumaa jäästä.

Japanese mothers have always given green tea to their children who suffer from asthma. Also Theodur, a very commonly used asthma medicine, contains a derivative from green tea. Green tea is said to help with allergies, too.

Astmalääke Theodur sisältää vihreän teen johdannaisia/derivaatteja. Onkohan sitä lisätty astmalääkkeeseen kenties sen takia, kun Japanissa annetaan astmaattisille ja allergisille juotavaksi vihreää teetä.

Kantapääsi
eivät kovetu, kun huuhtelet ne pesun jälkeen riisinhuuhteluvedellä, tai laitat kovettumiin ohuelti pehmeää riisiä.

Kukat voivat hyvin, kun kastelet niitä riisinhuuhteluvedellä.

Monta vuosikymmentä riisinhöyryisessä sushikojussa Japanissa työskennelleillä kokeilla on aina kahdehdittavan hyvä iho.

Paineeseen perustuva yskänlääke: Laske kraanasta haaleaa vettä litran pulloon 10 cm aikuiselle / 5 cm lapselle. Aseta (sentin halkaisijallinen) n. 60 cm pitkä muoviletku pulloon. Puhalla letkulla veteen pitkään ja rauhallisesti kymmenen kertaa. Uusi pari kolme kertaa päivässä, tarvittaessa vaikka tunnin välein. Puhallus avaa keuhkoissa pienenpieniäkin tiehyitä

A Finn does not believe until he has tested everything. Finnish

If tar, hard liquor and the sauna do not cure, the disease is fatal. Finnish

The superior man, in the world, does not set his mind either for anything or against anything; What is right he will follow. Confucius.

Kolme kupillista selvittää kymmenentuhatta asiaa, kunnon känni parantaa tuhat surua.

"Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the Gods." A. Einstein

Muista aina, että olet ainutlaatuinen. . . aivan kuten kaikki muutkin.

Natto on japanilaista K2-vitamiinipitoista hapatettua soijapapuruokaa ja sitä myydään länsimaissa myös tabletteina , mutta moni ei tiedä, että Natto-papuja on myynnissä valmiina pakasteena myös Helsingin Tokyokanissa. Jos olet homejuustojen ystävä, niin pidät luultavasti myös hapatetusta natosta. Natto kuitenkin on varsinaista super-terveysruokaa homejuustoihin verrattuna.

Fear is only as deep as the mind allows. Jp.

Jos kätesi eivät kestä pesuaineita, niin tee tuhkalipeää kuten Aili-mummi: Lisää puoleen ämpärilliseen koivuntuhkaa kiehuvaa vettä ämpäri täyteen. Sekoittele välillä ja anna seistä kunnes pesuaine on kirkasta. Pullota ainoastaan kirkas liemi pääkallon kuvalla varustettuun pulloon. Käy kaikenlaiseen puhdistukseen, kuten pyykit, tiskit, tiskialtaat ym. Ei ole silti takeita, että kätesi kestävät tätäkään.

Jo vuosisatoja sitten japanilaisnaiset puuteroivat kasvonsa kalmankalpeiksi, mutta nykyjapanissa on alettu käyttää voimakkaita ihoa vaalentavia kasvovoiteita. Aurinkovarjo on parhaillaan myös kokemassa suurta renessanssia nuorten japanilaisnaisten keskuudessa, ja sitä suosittelenkin viileästi. Se on paljon parempi hellettä vastaan, kuin mikään aurinkohattu koskaan, vaikkei tarkoituksesi olisikaan sama kuin japanittarilla, eli saada eteerinen hipiä ihan näön vuoksi. (Japanilaisten keskuudessa ihosyöpä on harvinainen). Aurinkovarjoja on myynnissä jokaiseen makuun, on röyhelöisiä, perinteisiä, kuviollisia, mutta mustaa myydään eniten. Sitten on reilun 300 euron hintaisia, jotka on käsitelty ultraviolettisäteiltä suojaaviksi.Ginger Drink for lowering fever or when you have a cold: Grate 2 tbsp fresh ginger and mix with 1 tbsp honey and boiled water. Strain.
Alternatively you can boil sliced ginger and drink the strained juice with honey.
Or make a cold compress from a towel which has been dipped in unsugared ginger juice.

If you can learn to bend, you need not break. Tao

Kun opit taipumaan, niin et katkea. Tao

Inkiväärijuoma flunssaan ja alentamaan kuumetta: Raasta 2 tl raakaa inkivääriä ja sekoita se hunajan ja kuuman veden kera. Jäähdytä, siivilöi ja nauti.
Vaihtoehtoisesti voit keittää raakoja inkiväärisiivuja ja juoda nesteen hunajan kera.
Lapsille taas voit laittaa inkivääriliemessä (ilman hunajaa) kostutetun kylmän pyyhkeen otsalle tai pohkeille.

I do not feel obliged to believe that the same God who has endowed us with sense, reason, and intellect has intended us to forego their use.
Galileo 1564-1642

Always remember that you're unique.. just like everybody else.

A belief which leaves no place for doubt is not a belief; it is a superstition.


If there is light in the soul,
There will be beauty in the person.
If there is beauty in the person,
There will be harmony in the house.
If there is harmony in the house
There will be order in the nation.
If there is order in the nation ,
There will be peace in the world.
Unknown

Back Home...