TemizuyaTemizunogi purifying ritual is carried out at a ShintoTemizuya.
Shintotemppeliin mennessä puhdistaudutaan rituaalisesti veden äärellä.


Temizuya

Temizuya on Shinto-pyhätön pihalla oleva puhdistautumispaikka. Aina ennen temppelissäkäyntiä puhdistaudutaan rituaalisesti jollain seuraavista: vesi, suola, tuli (oikeastaan savu), hiekka ja sake (alkoholi), riippuen siitä missä temppelissä, tai pyhätössä käydään.

Buddhalaistemppelin pihalla on puhdistava tuli, tai pikemminkin savu, sille varatussa paikassa (ks. etusivu), jossa kävijät ohjaavat käsillään puhdistavaa savua päänsä ylle ja voivat myös sytyttää suitsukkeen. Shintolaisuuden tärkein arvo on ruumiillinen ja henkinen puhtaus. Saaste, joka shintolaisuudessa on yhtä kuin veri ja kuolema, täytyy välttää niin paljon kuin mahdollista, mutta eri rituaalien avulla näistä päästään eroon. Shinto-pyhättöön mennessä puhdistaudutaan vedellä ja buddhalaistemppeleihin mennessä yleensä savulla.

Shinto-opin mukaan kaikki on alkujaan puhdasta, joten siitä halutaan pitää kiinni monien puhdistautumismenojen avulla, joita onkin paljon enemmän kuin buddhalaisrituaaleissa. Ennen Kami-jumalanpalvelusta suoritetaan puhdistautuminen Misogi (t.s. Temizu o toru) temppelin pihalla olevalla pienellä vesiputouksella temizuyalla, jossa virtaa puhdas vesi. Bambu-puisella "saunakauhalla" kaadetaan ensin oikealla kädella vettä vasemmalle kädelle ja sitten toisinpäin. Sen jälkeen puhdistetaan suu vielä kaatamalla vettä oikealla kädellä vasen käsi täyteen ja tällä puhdistetaan suukin rituaalisesti.

Lopuksi kaadetaan vesi kauhasta ja asetetaan alassuin paikalleen.

Temppelin mennessä tipautetaan pari kolikkoa keräysastiaan, soitetaan kelloa, kumarretaan kahdesti, taputetaan käsiä yhteen kahdesti ja kumarretaan vielä rukousten lopuksi.

Buddhalaistemppelissä käydään rukoilemassa sisällä, mutta Shinto-pyhäkössä on ainoastaan pappi sisällä toimittamassa rituaalit ja kävijät rukoilevat pihan puolella.

Ylinnä vasemmalla olevassa kuvassa näkyy taulu, joka on täynnä puisia rukouskortteja, joihin jokaiseen on kirjoitettu toive. Kortteja voi ostaa temppelin alueella olevasta kaupasta.


Lähikuva rukouskorteista, joita saa ostaa temppelin myymälästä. Kirjoitat vain toiveesi korttiin, kuten yhdessä näistä kuvan korteista on toiveena opiskelupaikan saanti. Kortti ripustetaan temppelialueen taulussa olevaan koukkuun ja jos Jumalat ovat suopeita, toiveesi toteutuu.

These wooden placards are for luck. You buy a placard, write your wish on it, place it on a hook and hopefully it will all come true.