Sceneries in Japan

Pyhät vuoret: Fuji-san ja Zaou-san. Oikealla Zaoun huipun "kattila", eli hapan ja eloton kraaterijärvi. Järven lämpötila ja väri vaihtelee useamman kerran päivässä.


Gifu

Tsu'n linnan osaJizo is a Buddhist deity known as the patron saint of children, particularly of unborn children, expectant mothers, stillborn, miscarried and aborted children.

Jizo on Japanissa kaikkein rakastetuin Boddhisattva (suomennettuna viisas ihminen) (jap. Bosatsu), eli lasten suojelija/sielujen pelastaja, varsinkin abortoitujen, kuolleina syntyneiden ja odottavien äitien Boddhisattva, mutta myös esim. palomiesten ja matkailijoiden suojelija. Tämän munkin hahmossa kuvatun patsaan ylle on useimmiten jätetty lapsen ruokalappu tai hattu, kuten tässä sylissä olevalle vauvapatsaalle. Jizo-patsaan ohi kulkevat lapset pysähtyvät ja kumartavat tälle, jonka jälkeen jatkavat matkaansa. Äidit käyvät täällä tuomassa kukkia, rukoilemassa, polttamassa suitsukkeita ja kiittämässä. Patsaan päälle puetun lapsen vaatteen tarkoituksena on, että juuri tästä lapsesta, jonka puolesta on käyty rukoilemassa, ja jonka vaatekappale on jätetty patsaalle toivotaan huolehdittavan. Kolehtia kerätään mm. läheisen temppelin ylläpitoon. Jizo-kasvoinen Japanissa tarkoittaa lempeitä hymyileviä kasvoja.

Boddhisattva on valaistunut vähintään ensimmäiselle valaistumisen tasolle, mutta siirtänyt lopullista valaistumistaan, eli Buddhaksi tulemistaan hamaan tulevaisuuteen, koska hän haluaa auttaa hätääkärsiviä ihmisiä. Boddhisattvoja voisi verrata kristittyjen enkeleihin. Kun Boddhisattvan edessä rukoillaan, niin se ei suinkaan tarkoita, että rukoiltaisiin tätä kiveä, vaan kaikkia niitä kosmisia voimia ja periaatteita, joita hän edustaa. Näiden jumalolentopatsaiden tarkoituksena on myös auttaa ja tukea rukoilijaa keskittymään "syventymisensä aiheeseen" verrattuna esimerkiksi siihen, että rukoilija hiljentyisi jossain arkisessa asetelmassa, kuten vaikkapa oman työpöytänsä äärellä.

Kuva jizo-ryhmästä
Hyakugo Bank and Antique Shop
Toiminnassa oleva Hyakugo Pankki vasemmalla ja antiikkinen antiikkimyymälä oikealla


Japan Travelling Links:

Temples in Japan / Japanilaisia temppeleitä
Favourite Getaways in Rural Japan / Vinkkejä ja yöpymispaikkoja
Travel Tips / Matkavinkkejä
WWOOF, Maatilamatkailua JapanissaBack