INFOA PENNUN HANKKIMISESTA

Kultaisestanoutajasta, sen hoidosta ym,  saat hyvää tarvittavaa tietoa web-osoitteista:
www. goldenring.fi sekä www. noutajat.com

Muistathan, että et hanki koiraa lasten pyynnöstä tai jos haluat koiran ja haluat päästä helpolla - silloin sinun on parasta hankkia posliinikoira sohvan vierustaa komistamaan - se ei likaa, ei karvaa eikä vaadi minkäänlaista koulutusta eikä se tee pentu- ja nuoruusvuosinaan tuhojaan, mutta sitä voit aina ylpeänä esitellä vieraille ja sitä voi myös silitellä.  Vaikka kultainennoutaja onkin helpon ja mukavan koiran maineessa, se vaatii runsaasti tapakoulutusta pentuna, aivan kuten kaikki muutkin rodut eikä se ole mikään suloinen pörröinen lelu, josta kehittyy itsekseen kiva koira kotia komistamaan, varaudu siis toimintaa ja koulutusta vaativaan koiraan, joka haluaa olla perheen toiminnassa mukana ja olla uskollisesti läsnä, siellä missä tekin olette.

Kultainennoutaja on  käyttötarkoitukseltaan noutava lintukoira, joka on hyvä pitää mielessä kun kultaistanoutajaa harkitsee. Se noutaa ylpeänä aivan kaikkea (peltohiiristä juhlakenkiin). Kultaiset tykkäävät lotrailla ojissa, kaivella kuoppia, eli ei ole mikään siistin ihmisen koira, tai no on, jos se siisti ihminen haluaa nähdä paljon vaivaa kotinsa siistinä pitämiseksi. Kultainen EI OLE mikään ulkokoira, joka teljetään  ulkotarhaan, kuten  pystykorvat, öiksi ja päiviksi koirankoppiin, se on se  perheenjäsen joka on aina valmiina ja haluaa olla aina läsnä, vaikka  olisikin makailevinaan jossain sivummalla.

Tulevista pentueista laitan ilmoituksen viimeistään kun on havaittavissa, että pentuja on tulossa, mutta jos olet kiinnostunut  jonkun määrätyn nartun pennusta, voit toki ottaa yhteyttä  ennen suunnitelmien  julkaisemista. Ja  muutoinkin -  jos olet kiinnostunut  saamaan PB-kultaisen, niin saa olla yhteyksissä aikaisemminkin ;)

Ennen pentueen syntymistä otan tietenkin  tiedusteluja vastaan, mutta en mitään  sitovia varauksia, koska  koirista ei voi tietää montako syntyy tai kumpaa sukupuolta. Pentujen lopullinen varaus tapahtuu pentujen synnyttyä, eli pennusta maksetaan varausmaksu, joka on sitten meitä molempia osapuolia sitova. Loppusumman maksat pentua haettaessa, jos emme ole jo etukäteen, siis pentua varattaessa, muuta sopineet. Osamaksusopimuksia pidän lähes mahdottomina, mutta riippuu aika paljon suunnitelmastasi. Luovutuksen yhteydessä  täytämme Kennelliiton sopimuksen koiran kaupasta.

Pennut syntyvät ja  kasvavat meillä kodissamme, kuten asuvat kaikki muutkin koiramme!  Pennut tottuvat  täten  kaikkiin kodin ääniin,  muihin koiriimme ja hoitotoimenpiteisiin. Kun pennut  kasvavat  ne  pääsevät myös  tutustumaan ulkoilun riemuihin.

Pennut lähtevät aikaisintaan 7vk iässä (tästäkin asiasta toivon, että sovitaan etukäteen pentua kysyttäessä, jos siis toivot myöhempää aikaa) eläinlääkärin tarkastamina ja tunnistusmerkittyinä (tatuointi). Pennut on madotettu vähintään 3 kertaa ennen luovutusta. Pentu on myös pesty ainakin kertaalleen ennen luovutusta. Kynnet leikattu useampaan kertaan, ja viimeisen leikkauksen pyrin ajoittamaan siihen, kun uudet omistajat pentua hakevat.  Joissain tapauksissa on pakko joustaa suuntaan tai toiseen.

 LUOVUTUSIKÄISEN eli  n. 7 viikkoisen pennun mukaan lähtee YLEENSÄ:
- pentumuonaa
- rekisteritodistus
-
 myyntisopimuksen osa
-
 eläinlääkärin todistus
- kirjalliset hoito- ja ruokintaohjeet
- kirja: Golden Info
- jäsenyys Golden Ring ry´hyn vuodeksi
-
"help desk-palvelu" hoitoa, koulutusta tai muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin, joihin törmäät pentusi tai jo vanhemman Perfect Beast kasvatin kanssa.
- mahdollisesti muita  ohjeita ja  esitteitä

Näihinkin siis saattaa tulla ajoittain muutoksia, mutta tämä on ollut normaali luovutuspaketti, yhdessä tietysti sen ihanan pennun kanssa.

Pennun valinnasta:
Minä olen se, joka valitsee pennut tuleviin koteihin. Kuulostaa ehkä tylyltä, mutta jos haluat ihan itse valita pentusi niin ostappa pentusi kaikin mokomin muualta! Minä katselen ja hoidan pentujani kaiket päivän ja olen siis aika hyvin perillä pennuistani. Pyrin valitsemaan pennut niiden luonteen, ulkomuodon sekä pennunostajien kertomien tarpeiden ja toiveiden mukaan oikeanlaisiin koteihin. Lopullisen päätöksen teen  noin 1-2 päivää ennen luovutusta, joten sitä ennen on aika turha koittaa saada selvillä, mikä on se meidän Bella/Aku. Mitä järkeä on antaa vilkasta pentua hiljaiselle pariskunnalle ensimmäiseksi koiraksi? Tai näyttelykoiraa haluavalle pentua jonka ulkomuoto ei ole se lupaavin sillä hetkellä  siitä pentueesta?
SE koirakirjojen vanhanaikeinen ohje, että valitaan pentu mikä tulee ensimmäisenä luokse, on jo aikansa elänyt ja toivottavasti poistuu nykyajan päivitetyistä koirakirjoista, tuo ohje sopii ehkä amerikkalaisen eläinkaupan näyteikkunapentujen ostoskriteereihin!

Toki pennun myöhempään käytökseen vaikuttaa paljon tulevan perheen sille antama oppi ja erityisesti se teidän auktoriteetti. Jos olette hieman nössöjä ja annatte pennun syödä kätenne ja roikkua lahkeissa, niin se on ihan oma häpeänne. Minusta käsien järsimisessä eikä lahkeissa roikkumisessa ole missään vaiheessa mitään kivaa!

Pennun nimi
Virallisen eli rekisterikirjaan tulevan nimen keksin minä ja te saatte keksiä pennun kutsumanimen. Eikä kutsumanimen tarvitse olla mikään johdannainen oikeasta nimestä vai miten saat väännettyä Perfect Beast After Me Please´sta  kutsumanimen Tiku tai Perfect Beast Biba-B-Looba´sta kutsumanimen Ruttunen.


TOIVOMUS: pyydän, että ette ensimmäisenä kirjoittele koirienne ongelmista tai muista mahdollisista pulmista missään foorumeissa/keskustelupalstoilla - MINÄ olen se, johon teidän tulee AINA ottaa yhteyttä oli kysymys tai ongelma millainen tahansa, etenkään kun mikään asia ei ole liian tyhmä tai pieni kysyttäväksi!
Olen luvannut olla aina käytettävissä, niin hyvässä kuin pahassakin. Todellakin toivon, että otat minuun yhteyttä kaikessa mikä koskee kasvattiani ja sen hyvinvointia.

Toivon myös, että otat yhteyttä, jos koiralle etsitään uutta kotia tai se on jo saanut uuden kodin, tai olet ostanut kasvattini muuta kautta kuin, että olet sen meiltä hakenut. Ihan oikeasti minua kiinnostaa tietää missä päin maailmaa kasvattini ovat ja etenkin jos ovat vaihtaneet kotia. Ilmaisen Postin osoitteenmuutos kortin voi omankin muuton yhteydessä lähettää myös minulle!

Toisinaan mieluusti sijoitan, yleensä narttupennun lähialueelle. Käytän tietenkin Kennelliiton sijoitussopimusta, johon on hyvä tutustua ennenkuin sijoituskoiraa edes harkitsee. Uroksen sijoituksessa käytän  myös  Kennelliiton uutta  lomaketta: sopimus uroksen sijoituksesta.

 

Hankintoja ennen kuin pentu tulee kotiin, klikkaa jatkaaksesi

Pentuja voi kysellä puh. 02-7480717 tai sähköpostitse perfect.beast@nic.fi

YHTEYSLOMAKE contact form