Peniskateus

Psykoanalyysissä asiakkaalle annetaan ohjeeksi kertoa kaikki mieleen tulevat ajatuksensa mitään salaamatta. Näin esille tulevat myös ne ajatukset, joita normaalisti pidetään salaisina ja vain itselleen kuuluvina. Usein asia on niin, että vaikka yksilö kuvittelee oman salaisen ajatus ja fantasiamaailman olevan vain hänelle itselleen kuuluva ainutlaatuinen asia, niin kuitenkin samat mielikuvat ja fantasiat ovat yhteisiä suurelle osaa ihmisistä. Yksi tällainen toistuva mielikuva on peniskateus, eli naisen ilmaisema toive, että hänellä olisi penis, tai katkeruus siitä, että hänellä ei ole tätä elintä. Eli kyse on konkreettisesti ilmaistusta anatomisesta toiveesta. Koska psykoanalyysiin valikoituvat yksilöt ovat aina erityinen ryhmä, ei ilmiön yleisyydestä koko väestöstä ole luotettavaa tietoa.

Esimerkkejä peniskateuden ilmenemisestä psykoterapiassa(lähde):

-Kun Lauri työnsi kyrpänsä minuun, ajattelin sitä kyrpää, joka on revitty minusta irti. Ajattelin saavani jotain sen revityn tilalle. Sitten Lauri sai nuolla minulle orgasmin.

-Kyrpä on pullo johon kertyy rakkausainetta, spermaa. Sperman voi kaataa rakastettuunsa. Mutta millä minä kaa dan rakkausainetta rakastettuuni? Minulla ei ole kyrpää ei rakkausainetta ei rakkautta. Olen kyvytön kyrvätön nainen. Minulla ei ole muuta kuin ammottava haava, verinen avohaava, joka revitään uudelleen ja uudelleen auki. Se vuotaa verta. Aina se revitään auki.

-Seksuaalisuuden korkein muoto on seistä torilla ja heiluttaa ohikulkijoille kyrpää.

 

Peniskateuden syytä on usein etsitty yhteiskunnallista syitä, eli miesten valta-asemasta yhteiskunnassa. Tämä selitysmalli ei näytä kuitenkaan olevan sen todellinen selitys, vaan syynä on ilmeisesti lapsen ensimmäisten elinvuosien aikana kokema ero isän ja äidin välillä, jossa isä edustaa äidistä riippumatonta ihmistä. Eli peniskateuden syyt olisivat psykologisia, eivät yhteiskunnallisia. katso myös. Psykoanalyyttinen käsitys peniksen koon merktyksestä

Populuksen etusivu

Peniksen koon Java-vertailurobotit