Tervetuloa Rantapyörä ry:n historialliselle kotisivulle !

Avattu 23.12.1999_Pekka Sirkiä
Päivitetty 18.7.2000_PS


Logon suunnittelu © 1978 Jouko Mattila

Palaute sivuista --> Pekka Sirkiälle 
 

Rantapyörä ry
on 18.10.1978 perustettu Kotkan ja koko eteläisen Kymenlaakson alueella toimiva kunto- & kilpapyöräilyseura. Seuran alkuaikoina, 1970- ja 80-lukujen taitteessa toiminnan painopiste oli maantiepyöräilyssä, mutta sittemmin maastopyöräilyn suosion kasvaessa 90-luvulla on aktiivinen harrastus- ja kilpailutoiminta siirtynyt yhä suuremmassa määrin maastoon, pois eteläisen Kymenlaakson, ah, niin miellyttävästi poljettavilta, hyväkuntoisilta asvalttiteiltä ;-)
Sivuston tarkoitus
on valottaa seuran varhaisten vuosien (1978–) historiaa, henkilöitä ja tapahtumia niille lukuisille uusille rantapyöräläisille, jotka eivät vielä tuolloin olleet mukana toiminnassa (tai edes syntyneet ;-).
• • •
Seuran nykyistä aktiivitoimintaa käsittelevä sivusto on olemassa/tekeillä toisaalla; asiaan palataan myöhemmin (linkitys).
Seuran historiaa
käsitellään näillä sivuilla e r i t t ä i n laajasti.Luvassa ennen netissä julkaisemattomia kuvia ja tekstejä; lukuisia lehtiartikkeleita, haastatteluita ja muistoja vuosien varrelta.
• • •
Ota yhteyttä, wanha tai uusi jäsen, jos sinulla on materiaalia näille sivuille; yhteystiedot sivun lopussa. Kiitos.
 Oman pyöräilyurani
osalta lupaan olla lyhytsanainen & vähäkuvainen ;-)
Rantapyörän perustavasta kokouksesta
lokakuussa 1978 kertoi Kotkassa ilmestynyt Eteenpäin-lehti  seuraavaa (19.10.1978):

"Torstaina perustettiin Kotkaan uusi urheiluseura, joka sai nimekseen Rantapyörä. Rantapyörä on pyöräilyseura, jonka tarkoituksena on elvyttää sekä kunto- että kilpapyöräilyn harrastus. Seuran toiminta-alueena tulee olemaan eteläinen Kymenlaakso."
• • •
"Kotkalaiset pyöräilyn harrastajat alkoivat yhdessä polkea kesän alkupuolella. Osa pyöräilijöistä osallistui Hämeen Pyöräringin kuntoajoon, jossa virisi keskustelu oman pyöräilyseuran perustamisesta. Torstaina Karhuvuoren urheilutalolla lausuttiin sitten uuden seuran syntysanat."
• • •
"Perustavassa kokouksessa valittiin Rantapyörän puheenjohtajaksi Tapani Laaksonen. Ensimmäisellä toimintakaudella on sihteerinä Seppo Liimatainen ja muina hallituksen jäseninä Tapio Laitinen, Olavi Attenberg ja Jouko Mattila. Rantapyörä liittyy SVUL:n Kymenlaakson piiriin ja sitä kautta Suomen Pyöräilyliittoon."

Rantapyörä ry
Rantapyörä ry
-- varattu --
-- varattu --
Rantapyörä ry
Rantapyörä ry
-- varattu --

J.K.

Sivuston kehitystyö on edelleen kesken. Teen tätä "pyöräilyhistoriaa" noin ziljoonan muun intressini ohella. Ehkä jo muutaman vuoden kuluessa saamme Rantapyörän www-historiikkiin hieman enemmän sisältöä (ja jopa kuvatekstit paikoilleen ;-) 

J.K.2

Jos sinulla on näille sivuille sopivaa materiaalia, niin ota minuun yhteyttä; osoite alla. Erityisesti toivotaan seuran alkuaikojen toimintaa valottavaa aineistoa: lehtileikkeitä, tulosluetteloja, valokuvia jne. – A i n e i s t o v i n k k e j ä kaivataan ! ! !


J.K.3

Lähetä tarjoamastasi materiaalista ensin sähköpostikirje Pekka Sirkiälle, ja vasta sitten ko. materiaali, esim. gif/jpeg-kuvia liitetiedostoina. H u o m ! Älä lähetä yli 100 kt:n suuruisia kuvatiedostoja! Sopiva skannaustarkkuus nettikuville on 72 dpi, ja kokosuhde 1:1 käy hyvin (esim. kymppikuvat, 10 x 15 cm.) – Myös mustavalkokuvat sopivat oikein hyvin; samoin negatiivit ehkä jo syksystä 2000 alkaen. 

J.K.4

Sivun ylälaidan Rantapyörä-logon on suunnitellut Jouko Mattila.

Kiitos vierailustasi Rantapyörän www-sivulla!


Pyöräillään Suomen kauniissa kesässä :-)


Kuvat © 1979-89 Heikki Sirkiä
Sisältö & suunnittelu © 1999-2000 Pekka Sirkiä