Kirjallista materiaalia III D:n matkan varrelta…
 
 
Vesivallin lukion vuosikirja 1982–1983 kertoo mm. seuraavaa: "Lukuvuosi on Vesivallin lukion yhdeksäs. Luokkien lukumäärä oli 10. Kolmansia luokkia oli neljä ja muita kolme. Oppilasmäärä lukuvuoden alkaessa 307."

Kurssimuotoinen opiskelu oli juuri alkanut: "Kurssimuotoista lukusuunnitelmaa toteutettiin kuudessa jaksossa. Muutos on koettu voittopuolisesti myönteisenä --."

A5-vihko, 18 sivua + kannet.

"Niin otta kuin nimeni on toimitus, pesen käteni koko jutusta." Toimituksen motto (takakannesta)

Vesivallin lukion abiturienttien matrikkelissa POST SCRIPTUM (1983) rehtori Yrjä Tiura, 43 v, summaa abien ja ylioppilaiden – in spe – opinnot saatesanoissaan: "Takana on pyöreästi arvioiden 2200 koulupäivää ja noin 12 000 oppituntia  -- Tähän saakka ja vielä muutaman kuukauden koti ja koulu hyvin pitkälle määritelevät norminne, mutta pian on edessä aika, jolloin nämä nyt ehkä kahlehtivat, mutta myöhemmin arvoon nousevat tekijät väistyvät."

Koulumme lisärakennukset esitellään (kuvien kanssa) sivulla 49:  "Abien ja nulikoiden tupakkasalonki", "K.18 -kemianluokka" sekä "Voimistelusali no IV eli Kaukosali". Lienevät samoja vielä nykyisin ;-)

A5-vihko, 54 sivua + kannet.

III D:n kotisivulle