jengimme
Tervetuloa tutustumaan Santtulan kenneliin!
Olen Marja Ala-Laurila, Santtulan kennelin nykyinen omistaja. Kennel on alun perin isäni Ikaalisiin perustama, mutta sittemmin olen muuttanut työn perässä Ruovedelle, Pohjois-Hämeeseen. Myös rodut ovat 35 vuodessa vaihtuneet: isä kasvatti rottweilereita, välissä oli pitkä berninpaimenkoirakausi ja tällä hetkellä kasvatan katalonianpaimenkoiria.

Kotonani on aina ollut koira/koiria. Ensimmäinen varsinainen rotukoira tuli taloon 60-luvun puolivälissä ollessani noin kolmevuotias. Se oli rottweilernarttu Katajiston Jenita, jonka isä myöhemmin koulutti verovapaaksi (jälki). Jenistä alkoi kasvatustyö. Jenillä oli kolme pentuetta, joista ensimmäisestä jäi kotiin narttu Anu, joka sekin koulutettiin verovapaaksi jäljeltä. Isä valitsi kennelnimekseen Santtulan, koska Santtu oli hänen oma lempinimensä. Jeni puolestaan puri terävillä pentuhampaillaan minuun koirakuumeen, josta en koskaan ole toipunut.

Santtulan kennelissä on näiden yli 30 vuoden aikana kasvanut neljä (4) rottweilerpentuetta, kymmenen (10) berninpaimenkoirapentuetta ja neljä (4) katalonianpaimenkoirapentuetta, joista viimeisin syntyi 18.8.2005.