ValparEnergisk liten labrador!Carmals Nettle (Nessla) är dräktig och valparna föds vecka 15
i Esbo hos ägaren Veronica Lindahl och är leveransklara vecka 23

 

 

Carmal's Enyas Nessla Databas

Nessla är en svensk import från Carmal's kennel som jag har avelsrätt på. Nessla är mycket llätt lärd och arbetsvillig hund som gör allt för att vara sin förare tillags. Hunden är lugn focuserad och tyst, den är en bra viltfinnare och som inte ger upp i första hast. Hon är en vänlig och okomplcerad hund. Den är med på både and-duv- och fasanjakter där den har visat sig vara mycket duktig.

Höfter : B/B
Armbågar : 00
Ögon : Ok

Gentester :
prcd PRA : Normal / clear
CMN : Normal/clear
EIC : Normal/clear
MFD/SD2 : Normal/clear 
Jaktprov : 2 x elit 1
WT(working test): elit 1
Praktiskt jaktprov godkännt

Searover Kits Perfect Partner Databas

Pele är en svensk importhund från Searover kennel. Han är en kraftfull hane till sin exteriör. Han är lättlärd, lugn, men en hund med god fart. Han har en tydlig on- och off- knapp. Från samma valpkull finns det flera jaktchampion både i Sveige och Norge. Pele är i  grupp med flera hundar  godmodig mot alla och försöker inte vara dominerande. Den är en verklig gentleman.

Höfter : A/A
Armbågar : 00 
Ögon : Ok 

Gentester :
prcd PRA : Anlagsbärare
CMN : Normal/clear
EIC : Normal/clear
MFD/SD2 : Normal/clear 
Jaktprov : 5 x Nybörjarklass 1


Om man beaktar gentesterna kommer valparna aldrig att bli sjuka i PRA, CMN, MFD/SD2 eller EIC. Pele är PRA anlagsbärare och Nessla är fri, så valparna som föds kan antingen vara fria eller anlagsbärare. Att vara anlagsbärare kommer inte att alls påverka friskheten, utan man måst endast ta det i beaktande om man planerar använda hunden vidare i avel.