[Alku]
Testaa CSS-oppaan navigoinnin toimivuutta!
 
   

Lomake, jolla voit muuttaa sivujen navigointia ja ulkoasua haluamaksesi

Valittavissa olevat päänavigointitavat:
1. Päänavigointina on pystytasossa oleva navigointipalkki, jossa on dynaamiset valikot eli valikot ovat oletuksena kiinni, mutta jotka avautuvat ja sulkeutuvat hiirtä liikuttamalla (oletusasetus). Käytössä on isot valikot, jotka modeemi- tai kännykkäyhteyksillä voivat latautua sangen hitaasti. Valikkotyyppi ei sovellu pienimpiin kännykkänäyttöihin. Valikolla on MS IE 5.x+ selaimilla kaksi toimintatapaa:

A. Navigointipalkki seuraa sivun rullausta, jolloin päänavigointi on aina käytettävissä (Opera 7.x ja eräissä muissa selaimissa selaimissa navigointi pysyy koko ajan sivun vasemmassa yläkulmassa, jolloin sivujen käytettävyys on parempi kuin MS IE selaimilla ja tämä vaihtoehto on tällaisille selaimille tarpeeton).
B. Navigointipalkki ei seuraa sivun rullausta (oletusasetus).
2. Päänavigointina on vaakatasossa oleva navigointipalkki, jossa on dynaamiset valikot (sivun vasemmasta reunasta on poistettu normaalisti pystypalkille varattu marginaali). Valikko on suljettuna erittäin pieni. Käytössä on isot valikot, jotka modeemiyhteyksillä voivat latautua sangen hitaasti. Valikkotyyppi kaipaa 1024x728 tai suurempaa näyttöresuluutiota, sillä se ei pienemmillä näyttöresuluutioilla mahdu vaakatasossa avautumaan aivan kokonaan. Sivu mahtuu muussa suhteessa oletusmäärittelyä paremmin 800x600 näyttöresoluutiolle.
3. Päänavigointina on korkea pysty navigointipalkki, jossa on tavanomaiset linkit. Valinta on tarkoitettu sellaisille, jotka haluavat käyttää dynaamisten valikoiden sijasta linkkilistoja. Valikko vie sivun reunasta vähän tilaa, mutta se on hyvin korkea.
4. Päänavigointina on leveä linkkitaulukko, jossa on tavanomaiset linkit (sivun vasemmasta reunasta on poistettu normaalisti pystypalkille varattu marginaali). Valinta on tarkoitettu sellaisille sellaisille, jotka haluavat käyttää dynaamisten valikoiden sijasta linkkitaulukoita. Taulukko vie sivun alussa paljon tilaa ja sen mielekäs käyttö vaatii isoresoluutioisen näytön.
5. Päänavigointi ei ole käytössä, mutta peruslinkit ovat olemassa (sivun vasemmasta reunasta on poistettu normaalisti pystypalkille varattu marginaali, joten sivu mahtuu kapeampaan ikkunaan). Sivut latautuvat nopeimmin. Tämä valinta on tarkoitettu hitaille modeemi- tai kännykkäyhteyksille.
Sivun tausta:
Poista taustakuva ja muuta sivujen tausta vihertävänharmaaksi.
Muuta sivujen tausta kokonaan valkoiseksi.
Palauta alkuperäinen tausta.
Sivun alareunan mainokset:
Poista sivun alareunan mainososio (toivon, että luet sen sitä ennen ainakin kerran lävitse ja kokeilet jotain linkkiä).
Palauta sivun alareunan mainososio.
Muutosten valintatapa:
Poista sivun yläreunan valikko ja jätä sen tilalle painike, jolla pääsee suoraan tähän lomakkeeseen.
Palauta sivun yläreunan valikko.
(toteuttaa valinnat) (poistaa kaikki tekemäsi muutokset)

Jos et löytänyt joitain sellaista asiaa, jota olisit halunnut muuttaa, kerro alla olevalle lomakkeella, mitä asioita juuri sinä haluaisit sivuillani muuttaa. En lupaa, että lisään toivomuksesi, mutta otan mielipiteesi varmasti huomioon. Voit kirjoittaa s-postiosoitteesi, jos haluat, että otan sinuun yhteyttä.


 Etsi sivuiltani: [Apua]
Aihepiiriluettelo > CSS-oppaan etusivu

CSS-opas

Hei. Saavuit CSS-oppaani sivuille. Käsittelen lähes kaikkea CSS:ään liittyviä asioita. CSS-sivut koostuvat seuraavista päävalikosta löytyvistä sivuryhmistä:

- yleisluonteista tietoa sivusta kuten aihepiirien liittymisestä toisiinsa, sivujen päivityksistä, toimivuudesta sekä käytetyistä väreistä, erityismerkkauksista ja -linkeistä; mukana myös FAQ-sivu, jossa vastailen joko saamiini kysymyksiin tai vastaan kuviteltuihin kysymyksiin, joita joku saattaisi minulta kysyä

- monentyypisiä hakemistoja, kuten aakkosellinen hakemisto ja sisällysluettelo (CSS-oppaan sivukartta)

- tärkeimmät CSS-sivut, joissa käsittelen CSS:ää systemaattisesti eli kyseessä on varsinainen CSS-opas

- joukko sekalaisia tavalla tai toisella CSS:ää käsitteleviä sivuja

- joitakin CSS:ään liittyviä ehdotelmia

- CSS:ään liittyviä harjoitustehtäviä ja esimerkkisivuja

Toivottavasti löydät etsimäsi ja sivuistani olisi sinulle paljon iloa!.

Jos olet heikkonäköinen, lue erityisohjeet.

[Alku]
   
Copyright Tapio Markula 1999-2003, Salo (kotisivu, s-posti - lisää s-postiosoiteeseen pisteellä erotettuna nimeni, Tapio Markula) (@dnainternet.net) - ei julkiskäyttöön ilman sopimusta.
Get Expression!
Editori, jolla saa luotua standardit täyttäviä HTML ja XML dokumentteja. Tämän sivuston sivut on useimmissa tapauksissa tarkastettu Dave Raggetin (W3C) tekemällä HTML-Tidy apuohjelmalla ja satunnaisesti W3C-organisaation virallisella koodintarkastusohjelmalla. Useimpien sivujen syntaksin pitäisi olla sopusoinnussa W3C:n XHTML 1.0 spesifikaation kanssa. Testaa tämä sivu!
Informaatiota selaimista, jotka näyttävät tai tulostavat tämän sivuston parhaiten.
[Hae Opera] [Hae Mozilla!]
CSS-opasta on viimeksi muutettu 20.12.2004