Mitä asioita olet edistänyt / yrittänyt edistää, Tapio Osala?     Mitä olet vastustanut?
Kannatan Vaskiluodon metsän säilyttämistä virkistyskäytössä nykyisessä (2011) laajuudessaan. Vastustin asuntomessuja (2008) ainoana valtuutettuna. Ne tulivat maksamaan ainakin 15 M€. Ne rakennettiin huonosti täyttäen meren päälle ja loppulaskuja katujen/viemärien/talojen vajoamisesta ei ole vieläkään nähty (2011). Vaihtoehtoina olisi ollut Gerbynniemi tai Sundomin louhoksen tienoo, ne olisin hyväksynyt sillä ne tulevat rakennetuiksi joka tapauksessa eikä mainittavia lisäkuluja olisi tullut.
RokkiWerstas - kuten Club25 ovat erityisen huomioni kohteena- kirjoitin uhanalaisesta RokkiWerstaasta lehteen 15.4.2004 -RokkiWerstas SÄILYI JA ON NYT (2011) peruskorjattu Ja HIENO!

Tein aloitteen Skate-Parkista ja läpi menneen määrärahaesityksen. Se on toteutui 2001 .

Tein aloitteen hyötykasvien istuttamiseksi yleisiin puistoihin. Kuten omenapuita, marjapensaita.   Tyrniä jo istutettu kalarantaan!

Myrkkyjen käyttöä leikkipuistoissa. Muutaman tankkiautollisen verran käytettiin aikaisemmin RoundUp-nimistä myrkkyä mm. leikkipuistoissa estämässä rikkaruohojen kasvua. Myrkkyruisku ajoi hiekkalaatikkojen yli! RoundUp aiheuttaa genettisiä muutoksia - syöpää... Nyt on myrkynkylvö loppu!
Hietasaaren kunnostukseen olen esittänyt monena vuotena varoja. Niillä on tehty mm uudet pukuhuoneet. Autoliikenne saarella olisi saatava kuriin. Olen yrittänyt vähentää rekkaliikennettä Vaasanpuistikolla, vaatimalla Vaskiluodon rekkaterminaaleja siirtymään lentokentän suuntaan. On nyt toteutumassa! 
Avantouintisaunan uudistamiseen vaikutin kulisseissa voimakkaastikin. Uusi sauna valmistui 1999 syksyllä ks Pingviinisauna Lumen pois ajaminen torilta talvisin (voidaan siis jättää kasalle). Toteutettiin heti: pulkkamäkiä pikkuisille ja rahaa säästyy!
Suvilahden rantapolun toteuttaminen: Toteutui aloitteestani kulisseissa mutta Pitäisi saada  jatkumaan Patteriniemeen saakka! Stop Lumenkaatopaikka Hietalahdessa. On lopetettu !
Suvilahden torille päällyste ja nuorison kokoontumispaikka Ostarin sijaan. Skeittailua ja koripalloa... Esitys tyrmättiin mutta asiaan voidaan palata... Ei McDonald`s Hietalahden jalkapallostadionin parkkipaikalle! Tarvitaan paikoitukseen!  MCDONALD'S LUOPUI HANKEESTA! VASTUSTUKSEN TAKIA!
Hietalahteen iso tekojää , jonka lauhdelämpö pumpattaisiin uuteen uimahalliin - ei energiakustannuksia: hanke vireillä mutta kestää... Ei Mansikkasaaren pilvenpiirtäjiä. Tarvitaan veneilytoimintaan sekä Yliopiston laajenemisalueeksi.
Pallokentän kunnostus ja rajaus Kasarmintorille (kunnostus tehtiin jo  - rajaus ja maalit tekemättä Kanavien ruoppaus läpi Sundominlahden: moskat joista tulisivat rannoillemme!

Ei Nupukivikatujen asfaltoinnille - Päätys on tehty - nykyiset nupukivikadut säilyvät!
Viheralueiden niityttäminen . Moneesa paikassa kukkaketo olisi kauniimpi ja helppohoitoisempi kuin tasainen nurmikko! Terveyskeskusmaksu: ei edes näyttöä sen rahaa tuovasta vaikutuksesta. Vähävaraisille kuitenkin tiukka paikka kaivaa rahat..siis ei! Tässä jäin lopulta vähemmistöön - voitaisiin poistaa uudestaan! (itse asiassa nyt 2011 on valtiovalta poistamassa valtakunnallisesti terveyskeskusmaksuja!
Lyijyttömän bensan käyttö kaupungin koneissa: toteutettiin heti (monta vuotta sitten)! Greveströmmenin ruoppaus: haittaa pahasti kalan kutua - toteutettiin valitettavasti ja näkyy heti kalojen poikastuotannossa negatiivisesti
Öjenin metsän suojelu Hypermarket Kivihakaan:EI tapeta lähiökauppoja! Valitettavasti toteutettiin ja vielä väärällä menettelytavalla: kauppakuolemia lähiöissämme ja ympäröivällä maaseudulla odotettavissa... ISOLAHDESTA JO KAUPPA LOPPUI (Jos se johonkin olisi pitänyt rakentaa niin sitten kaupungin eteläpuolelle - olisi säästynyt ajokilometrejä etelän suunnassa asuville autoilijoille))
Kävelykeskustan toteuttaminen: ydinkeskustan viihtyisyys Kerrostalojen rakentamista Suvilahden rantaan  - "merenläheistä" asumista kaavaillaan sinnekin!  TÄNNE VOIDAAN RAKENTAA!
Nykytaidemuseo Tullipakkahuoneeseen - toteutuu 2005!  Asuntojen rakentamista Vaskiluodon virkistys - liikuntametsään
Oikea Luontokeskus Museoon: toteutettu= Teraanova avattin 2002  Mustikkamaan tuhoamista - jätettävä kokonaan rauhaan (mitä sitten rakennetaan - JOO Katso tänne)
Opetuksen monimuotoisuuden tukeminen: kielikylpy, Steinerkoulu, musiikkiluokat, harvinaiset kielet  Gerbyn rapatunturin jatkuva täyttö kuralla: loppui! 
Gerbyn-Västevikin asuntoalueen ranta-yhteys: Unelma:pyörätie rantaa pitkin Palosaarelta, Vikingan,Isolahden kautta Strömsöhön asti-VAIKEAA ON !  
Pyöräraitti Eteläisen Kaupunginlahden  ("Sundominlahden ") ympäri : vireillä, pitkä prosessi, kestänyt jo n 15 v, toteutuu kyllä vielä joskus..      
Eteläisen Kaupunginlahden veden laadun parantaminen ja kalakannan elvytys: pitkä prosessi, vaatii mm Sundomin sillan aukon syventämistä, valuama-alueen suo-ojien tukkimista. Projekti etenee hitaasti
 
Öjenin luontopolku : toteutunut  valmis 2003 . Katso
 
Öjenin kutupurojen ja lampien elvytys: käynnissä ja kala nousee jo tukitun ojan paikalle tehtyyn puroon!
 
Kuparisaaren metsän säilyttäminen: onnistui! ( tästä vähän lisää)  
Rantaraitti Emännänlahdelta Ahvensaareen: unelma vireillä..  
Kaavoitetaan Merenläheisiä asuntoalueita: 1)Vaskiluodon epäsiisti eteläranta (rekkaterminaali ja vanha tehdasalue (Moottoritehdas toki säilytetään) 2) Gerbynniemi - Asuntonäyttelyalueeksi 2008! Molempiin saadaan hyvällä suunnittelulla tiivistä - ei omarantaista - mutta korkeatasoista asumista. (Sitä enne olisi kyllä saatava palvelut pelaamaan ja muuttoimua - asuntoja on vaikka minkälaisia jo nyt!)  
   
   

Liito-oravat : jotkut yrittävät jotenkin sotkea liito-oravat jäähallin vaiheisiin. Jäähallilla on värikkäät vaiheensa mutta liito-oravat eivät niihin liity vähäisimmässäkään määrin. Liito-oravat eivät edes liity Kuparisaaren metsien säästämiseen. Tässä faktaa: kun jäähallin kaavaa valmisteltiin niin kävi ilmi että jäähallin lähellä on pari-kolme liitto-orava-reviiriä. Nämä otettiin huomioon ja kaavoituksen valmistelussa eikä aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia tai viivästyksiä. Itse asiassa vain erästä kaavaan merkittyä mahdollista tienpätkää siirrettiin hieman - tätä tietä ei ole rakennettu eikä rakennetakaan - Kuparisaaren metsien säästö, jonka puolesta voimakkaasti toimin perustui ideaan: koska riittävästi (itse asiassa vähän liikaakin) autoja mahtuu jo olemassa oleville P-paikoille ja mahdolliset lisäpaikat saadaan Rinnakkaistien ja moottoritien väliin niin on turha kaataa hienoa metsää P-paikkojen alta. P-Paikkoja ei edes tarvita LISÄÄ koska enemmät autot eivät enää pääse alueelta pois kohtuuajassa! P-Paikkoja on parin minuutin kävelymatkan (Kaarlenkenttä - Ravirata) päässä jäähallilta yllin kyllin ennetäänkin.