Öjenin luontopolun ajo-ohje. Pohjanpirtti .
Kuvia Öjenistä
Öjenin historia
Kartta öjeniin Sivun tekijä
 
Vaasassa ajetaan Vaasanpuistikkoa länteen, rannasta jatketaan Wasalandian ja Tropiclandina välistä, jolloin päädytään öljysataman jälkeen Sundomiin vievälle siltapenkereelle ja Myrgrundintielle.

Siltapenkereen jälkeen (ehkä 300m ) on oikealla (matkaa kaupunginrannasta 3,5 km P-alueelle, 4,5 km torilta) suuri P-alue jossa INFO-piste ja kartat. Tältä P-alueelta  (jonne autot syytä jättää) lähtee Öjenintie.    250 m päässä on vasemmalla pieni silta ojan yli ja Öjenin Luontopolku -kyltti.

Oheiselle kartalle merkitty vaaleanpunaisella luontopolku. Kuvassa oikeasta yläkulmasta menee Myrgundintie (pohjoiseen) sillan ja penkereen kautta Vaskiluotoon ja Vaasaan. Myrgrundintie vie suoraan Sundomiin.

Luontopolun keskivaiheilla on levähdyspaikka ja siellä on pöytä ja penkit.    
Luontopolulle on toisia
kin
yhteyksiä Öjenintieltä sekä yksi Laajasuontieltä. Jos esimerkiksi lähdet polulle Pohjanpirtiltä voit aloittaa luontopolun Öjenintien ja Nyvikintien risteyksestä.  

KUINKA LÖYDÄN LUONTOPOLULLE? Kas, tässä kartta                            
 

Vaasan suunnistajat ry on tehnyt Öjenin alueesta mainion suunnistuskartan. Heidän karttojaan saa ostaa:

- Urheiluliike Sportia Wasasport, Vaasanpuistikko 14
 

Luontopolun alkuun on elokuussa 2005 ilmestynyt Metsähallituksen upea kartta. Julkaisen sen täällä jos vain saan sen käsiini ja luvan siihen.
 

Pohjanpirtti sijaitsee Vaasan Öjenissä, aivan sataman tuntumassa  mutta Sundomin puolella.
Pohjanpirtille on viitoitus  Myrgrundintien P-alueelta( n 300 m oikealla puolella kun on tultu siltapenkereen yli Vaskiluodosta Sundomin puolelle), Info/kartta-taulun alta lähtevältä Öjenintieltä. Öjenintietä n. 1 km ja sen jälkeen Nyvikintietä n. 400 m sitten Holsterintietä pitkin n 200 m. Peruskartalla niemi, jolla Pohjanpirtti sijaitsee on nimeltään Holsterkumlet. Matkaa teitä pitkin on Pohjanpirtille Vaasan torilta n. 6 km
.