ÖJENIN MAANOMISTUS TOUKOKUUSSA 2001      KUTUSIVULLE

KATASTOROFI   Kålströmshagen KUIVUI 2002

KH
Kuivana kesänä pääsi Kålströmshagen ja Sandmaren pahasti kuivumaan
 
kh
Kålströmshagen on melkein kuiva! Vesilinnut eivät pesineet enää kesällä 2002!

SYY KUIVUUTEEN on kuivana kesänä vuotava pato!

vuotava pato
TÄSSÄ PATO JOKA EI PIDÄ RIITTÄVÄSTI!  Ei haittaisi vaikka sitä korottaisikin 10 cm.Yhteys merelle Kålströmshagenista olisi mahdollinen....

Kålsrömshageniin laskee kuitenkin hapanta vettä.  Kalaa kuitenkin on jo väitetty nähdyn joskus Kålströmshagenissa, mutta kutu ei voine enää onnistua koska keväällä vesi taitaa olla liian hapanta?

En usko, että kala nykyään pääsee nousemaan. Jo Kålströmsvikenin puron suun ruovikkomatto on tehokas este kalan kudulle (siihen yrittivät Sundom fiskargillen kalastajat tehdä väylää joskus 2000-luvun alussa) mutta viimeistään muutama hankala paikka purossa ennen järveä on ainakin ahvenille liian vaikeita nousuun. Ruutanoita voisi kyllä istuttaa Kålströmshageniin?

Storträsketin ojitetulta suolta tulee hapanta vettä.  Olisi hieno asia jos Storträsketin ojat saataisiin tukkoon ja muutenkin viipymää Kåslströmshageniin laskevaan ojaan.  Ehkä pieniä patoja ja lampia ? Voisko Storträsketin ojat panna valumaan Söderfjärdenille päin?

Keväällä voisi harkita  ahvenen ja hauen istutusta järveen  sekä ehkä kalkitusta kriittisenä aikana. (Vesi paranee toukokuun jälkeen.)

Puroa Kålströmhagenilta mereen täytyy hieman porrastaa lisää jotta ahvenetkin pääsevät järvelle. Järven pintaa pitää vielä hieman nostaa.... ( Sitähän on laskettu 50-luvulla laskupuroa kaivamalla ja räjäyttämällä)

Järvi toukokuussa 2001

Kålströmvikeniin istutettiin 400 000 mateenalkua kevättalvella 2001. 

Sandmarenilta laskevassa tukitussa ojassa olevissa lammissa on nähty kalanpoikasia. Sandmarenilta laskeva vesi ei ole liian hapanta suomukaloille..... Sinne nousi runsaasti haukia keväällä 2003

                  Öjensivulle