PALOSAAREN  TURHA LÄPIAJOLIIKENNE  POIS                ALKUUN TÄSTÄ

Palosaaren keskustasta löytyy melkein kaikki tarvittavat palvelut ja niinpä siellä onkin vilkasta. Palosaaren keskustan läpiajoliikenne kuitenkin häiritsee ja on vaaraksi.

Palosaarentietä on usein vaikea ylittää jalan ja pyörällä kun autovirta on katkeamaton ja vauhdit kovia. Palosaaren ala-asteen vuoksi myös lapsia liikkuu alueella paljon. Lisäksi Palosaarella on useita päiväkoteja.

Palosaarentiellä ei luontaista läpikulkuliikennetarvetta ole juurikaan. Läpikulkuliikenne onkin ollut tarkoitus ohjata Onkilahdenkadulle mutta suuri osa ajelee jostain syystä Palosaarentien kautta.

Tämä asia olisi Palosaarelaisten viihtyvyyden takia saatava jotenkin korjattua.

Palosaarentien suurinta sallittua nopeutta välillä Varisselänkatu - Wolffintie voitaisiin laskea. Tämän lisäksi voitaisiin tälle välille tehdä autoja ja moottoripyöriä hidastavia töyssyjä. Töyssyt on syytä sijoittaa lähelle bussipysäkkejä, jolloin bussin vauhti on pieni, koska busseille ja matkustajille nämä töyssyt eivät ole mukavia.

Kun läpikulkumatkalla oleva autoilija havaitsee tämän keskustareitin näin tulleen hitaaksi niin kas kummaa kun Onkilahdenkadun reitti tuleekin yhtäkkiä suositummaksi.

Wolffintien ja Onkilahdenkadun risteystä pitäisi ehkä muuttaa jotenkin sellaiseksi, että olisi houkuttelevampaa ajaa kaupungista tultaessa Onkilahdenkadulle.

Samanlaista lääkettä pitäisi antaa Vapaudenkadun ja Palosaarentien risteykseen tultaessa Vetokannakselta päin.

Näillä lääkkeillä uskon Palosaaren viihtyisyyden entisestään paranevan.

Tapio Osala

entinen präntööläinen  Dahlininmäeltä