Asuin itse Kasarmitorin (nimi on todella Kasarmitori - katsokaa vaikka Upseerikerhon seinässä olevasta vanhasta katukyltistä!) varrella tämän episodin aikaan.
Kasarmitori on mainio  keidas keskellä kaupunkia.

Sen käyttö lasten ja muiden liikuntapaikkana estettiin, väliakaisesti. Näin kävi sen palauttaminen aikaisempaan hyvään tarkoitukseen.

Lapset pitävät Kasarmitoria siis liikuntapaikkanaan (koululiikuntaa päivittäin), vanhukset istuskelevat, koira ulkoilutetaan, on suosittu leikkipuisto ja kaupungin yksi suorituimmista nähtävyyksistä, Ortodoksinen kirkko. Torilla on pari ongelmaa. Pallokentällä on usein autoja pysäköitynä - jopa rekkoja ja työkoneita - ei ole mukava pelata palloa silloin....Hetkellisessä mielenhäiriössä varmaan pari vuotta sitten pallopelit kiellettiin Kasarminrotilla. No siihen tuli nopeasti muutos!

Alempana kuvia Kasarmitorilta.

TÄÄLLÄ  kannanottoni Vaasanpuistikon liikenteeseen                -   TÄÄLLÄ  käsitykseni kaupungin rannoista

 

Kiitos! Vaasan Kaupungin liikunta- ja vapaa-aikavirasto on avannut uuden suuren luistinradan Kasarmitorilla (ent. Aleksanterintori) talvella 2003-04

  kuva

Pallopeli kesällä on taas sallittua - myös nurmella. Kieltomerkit on poistettu! (en viitsi kertoa kuinka ne eräänä yönä katosivat...)Hyvä!

 

 

PALLOA PELATAAN AUTOJEN KURVAILEMISSA AJOURISSA!! Ehkäpä joskus vielä autot saadaan pois pallokentältä?

 

kuvat:Tapio Osala   

Kenen Kasarmitori ?  MUUTOS TULOSSA ? - KATSO JÄLJEMPÄNÄ !

 

Kasarmitori on vuosikymmenet toiminut liikunta- ja ulkoilupaikkana. Koulut, jalkapallojuniorit, puistovoimistelijat, frisbee-taiturit, koirien ulkoiluttajat ovat täysin esteettä saaneet nauttia keskustan viherkeitaasta.

Kesäkuun puolivälissä (2000) ilmestyi yllättäen 4 kieltotaulua Kasarmitorin etelälaitaan. 

Pallopelit on kielletty!

Syynä kuuluu olevan ns. Perinnemuuri, jossa on eri joukko-osastojen muistolaattoja. Kaikki kunnia maineikkaalle puolustushistoriallemme mutta niin pyhästä paikasta ei voi olla kysymys, että lasten leikkejä rajoitetaan sen läheisyydessä. Itse perinnemuurialuehan on kivasti pensailla rajattu ja kivetty alue.

Varsinaisesta jalkapallokentästähän ei ole kysymys vaan iltaisin ovat lapset siinä viettäneet aikaansa esimerkiksi palloa pelaten. Nurmi on hyvin kestänyt pelit ja on ollut mukava katsoa lasten tervettä puuhailua pallon kanssa.

Perinnemuuri on varsin vankkaa tekoa. Skate-parkkia odotellessa on lasten ja nuorison maksuttomat illanviettopaikat vähissä. Nuorisoa syytetään milloin mistäkin, mikä heille enää onkaan luvallista?

Älkäämme viekö tätä Kasarmitoria heiltä. Maalit takaisin ja peli käyntiin!

Tapio Osala (vihr)

Kasarmi

II NÄYTÖS 4.7.2000

Puhuin asiasta kaupunginvaltuustossa ja pian alkoi tapahtua. Vasabladet teki asiasta ison jutun ja ihmiset olivat minun yhteydessä. Keskusteli asiasta virkamiesten kanssa  ja viimein 4.7. sain asiata vastaava kunnossapitoinsinöörin tulemaan kanssani Kasarmitorille katsomaan problematiikkaa.

Puutarhurin esimiehenä hän lupasi, että perinnemuurin ja pallokentän väliin istutetaan pensasaita ja palopelikieltotaulut otetaan pois. Tämä saattasi viipyä elokuulle asti mutta näin  kuitenkin sovittiin.

III näytös

Kieltotaulut hävisivät elokuussa 2000 yhtä mystisesti (tiedän kyllä kuinka ne yön hämyssä katosivat) kuin olivat tulleetkin, mitään päätöksiä ei ole näkynyt  ja kesällä 2001 on taas lapset palanneet Kasarmitorille.  Koulut ovat taas ottaneet pallokentän käyttöön. pikkunappulat oikein harjoittelevat nurmella kerran pari viikossa ja nurmi kestää sen mainiosti!

   Kasarmitori 15.8.2001

 

MUTTA NYT OVAT AUTOT VALLOITTAMASSA Kasarmitorin SORAKENTTÄÄ JOTA SIIS KOULULAISET KÄYTTÄVÄT liikuntaan ( kesäisin on sorakentällä myös  telttakokouksia ja muita tapahtumia)   Autot ja mopot käyvät oikein kurvailemassa sorakentällä  "ympyröitä". Kuvan päivänä (heinäkuussa 2001) oli kymmenkunta autoa parkkeerattu Kasarmitorin pallokentälle.

Olen esittänyt että tuo Kasarmitorin pohjoisosan kadunreunat  istutetaan ja jätetään pari porttia johon asetetaan pienet liikennemerkit, joilla huoltoajo sallitaan. 

Vaasassa on muutenkin voimassa ( esim Hietasaaressa räikeästi) sellainen erikoinen jokamiehenoikeus että autolla saa vapaasti ajaa  kaikkialle mihin sillä pääsee. Ajokieltotauluista ei tarvitse välittää  esim. Kauppatorillamme, Kävelyykadulla eikä Hietasaaressa eikä poliisia kiinnosta asian valvonta pätkääkään ( he suuttuvat jos heille soittaa asiasta!)

 IV Näytös - Nyt on aika HYVÄ

Kesällä 2005 on taas Kasarmitori IHMISTEN käytössä. Liikuntavirasto toi torin sorakentälle kaksi pallomaalia. Sieltä ne omatoimisesti lähtivät nurmikentälle. Täsmälleen samaan paikkaan missä Vaasan Rannikkopatteristo aikanaan jalkapalloa pelasi. Aika lähellä perinnemuuria ja vasta pystytettyä Lotta-patsasta. Toivottavasti ihmiset ja muistomerkit voivat myös jatkossa elää sovussa. Kasarmitori kuhisee ihmisiä  alkukesän 2005 iltoina: futishöntsää, frisbeetä yms. HYVÄ! (jos vielä saisi jollain matalilla pensailla sorakentän  kadunreunat rajattua ja ajokieltomerkit torille niin olisi aivan tyytyväinen)

 

 

KATSO VIELÄ TÄNNE                                          Takaisin kotisivulle