ASUIN JOKUNEN VUOSI SITTEN SUVILAHDESSA ( yht  8 vuotta) - Viimeisestä "vierailustani" jäi muistomerkikseni   Suvilahden rantapolku* ja Viljelypalstat. Lukkarinrakkautta on edelleen. 

Nyt on uhattuna Suvilahden ranta ŽAhvensaareen asti ja ehkä koko Kuparisaari. Tiedän että monet suvilahtelaiset käyttävät hienoa rantareittiä ahkerasti (esim. työ- ja asiointimatkoihin keskustaan) -  minä käytän edelleen vaikken enää asukaan siellä. NYT  ihana reitti aiotaan tuhota ökytaloilla asuntomessujen varjolla. Vastustan! 

Suvilahtea on toki kehitettävä ja uudistettava: minun esitykseni on: kolmikerroksisille kerrostaloille annetaan lisärakennusoikeutta yhteen kerrokseen ja siitä saatavilla "voitoilla" taloihin rakennetaan hissit! Näin asukkaat saisivat hissit ilmaiseksi - ehkä vähän "voittoakin" jäisi taloyhtiön tilille?

 

(tämä SEURAAVA on vanha juttu - vuodelta 1998?) VILJELE SUVILAHDESSA!                       

Kaupunginpuutarha on muokannut 37 viljelypalstaa Suvilahteen. Palstat sijaitsevat vanhoilla pelloilla Suvilahdentien ja teollisuusalueen välissä, grilliä vastapäätä.

Palstat maksavat 60 mk/vuosi ja niitä on vielä vapaana. Teknisestä virastosta (Kirkkopuist. 26.A 3. krs / Forma puh. 325 4026) voit palstan lunastaa.

Ryhdy Sinäkin palstaviljelijäksi! On sovittu, että kyseessä olisi "luomu" palstat eli myrkkyjä ja keinolannoitteita ei käytetä. Olen järjestänyt maanparannusaineeksi hevosenlantaa alueelle vapaaseen käyttöön.

Tapio Osala

palstan puuhamies

 

* rantapolkua oli yrittänyt ajaa pitkää Suvilahtiseura mutta työ ei liikahtanut eteenpäin. Eräässä sopivassa raossa pyysin, silloin vielä apul. kaup. joht. -Seppo S:n kävelylle Suvilahden rantaan. SS lupasi ensi töikseen kaupunginjohtajana huolehtia Rantapolun aina Patteriniemeen saakka (Lupaus täyttyi seuraavan kesänä mutta ei aivan perille asti...jokin rantasauna oli liian suuri este..)