Tapio Osalan   aloitussivulle       Muihin kysymyksiin

TORIPARKKI VALITUKSEN KUSTANNUKSET   OLIVATKIN TULOJA!        

Vaasan Toriparkki rakennettiin täysin ilman verovaroja . Kaupunki ei sijoittanut lainkaan varoja laitokseen. Viivytys ei siis ole voinut edes teoriassa lisätä kaupungin=veronmaksajien kustannuksia.

Tapio Osala valituksen aiheuttama viivästys tuotti Vaasan Toriparkki Oy:lle ilmaista selvää rahaa 5 mmk laitoksen rakentamiseen!

Toriparkin investointirahat oli talletettu korkeakorkoiselle tilille (nämä ns. p-paikkojen vapaaksi ostorahat olivat Vaasan kaupungin hallussa) ja ne kasvoivat valitusaikana 5 Mmk korkoa. Rakennuskustannukset nousivat tuona aikana  2 Mmk, joten valitus toi rakentamiseen 3 Mmk reaalista ilmaisen lisäyksen. Ylimääräisillä varoilla ja suunnitteluajalla tehtiin parannuksia ja laajennus P-halliin.

Asiat on tarkistettavissa Vaasan Toriparkki Oy:n hallituksen Vaasan Kaupunkia edustavalta jäseneltä projektipäällikkö Pirkka Kärjeltä tai rahoitusjohtaja Raili Tiitolalta (jolta tiedot on saatu).

Yhtiö rakennutti hallin pelkästään omalla pääomalla missä tämä 5 Mmk:n yllättävä lisä oli  varsin tervetullut parannusten tekemiseen alkuperäisiin hätäisiin suunnitelmiin.   Kaupunki on osakas yhtiössä ilman rahallisia sijoituksia (tontti apporttina).

Tapio Osalan valitus ei siis koskenut kaupunginvaltuustossa demokraattisessa järjestyksessä tehtyä asemakaavakaavamuutosta (=rakentamispäätöstä) . Valtuuston päätös edellytti nimenomaan että parkkiluolan tehdään TUNNELITEKNIIKALLA eli siten, että historialliseen torin pintaan ei olisi koskettu eikä kaivettu auki.

Kaupunginhallituksella on mahdollisuus tehdä ”VÄHÄISIÄ MUUTOKSIA” asemakaavaan ja se tekikin VÄHÄISEN MUUTOKSEN eli salli torin repimisen auki, eli parkkiluolan rakentamisen  AVOLOUHOKSENA.

Tapio Osalan ja monen muun mielestä  tuo kaupunginhallituksen muutos ei ollut suinkaan ”vähäinen” – ja  varsinkin koska valtuusto nimenomaan edellytti TUNNELITEKNIIKKAA JA HALUSI VARJELLA TORIAMME ja keskustan liike-elämää tarpeettomalta häiriöltä. Tästä oli siis valituksessa kysymys.

Tori oli kaksi kesää monttuna - ja Sokoksen tavaratalokin lakkautettiin kun sen pääoven edessä ole pari vuotta kahden metrin korkuinen aita!

Niille, jotka  väittävät, että tuo valitus on tullut kaupungille kalliiksi, voi huoletta sanoa, että puhuvat vastoin parempaa tietoansa. 

Kaupunkilegendana elää kuitenkin villejä  väitteitä mitä suuremmista summista,  jonka valittaja olisi aiheuttanut joko veronmaksajille tai muille….