Kuva: Hanni Joronen

Olen rakentamassa Behukai-kennelin koirista ja kasvateista kaksi eri linjaa. Toinen perustuu 1987-88 Afrikasta Yhdysvaltoihin tuotuihin "uusiin afrikkalaisiin" ja toinen näyttelylinjaisempi hyvin liikkuviin ja terveisiin perinteisempiin pidemmälle jalostettuihin länsimaisiin basenjeihin.

Woody ja lapsensa Zaida ja Tikru

Nämä nk. "uudet afrikkalaiset" ovat osoittautuneet mielenkiintoiseksi lisäksi Yhdysvalloissa erityisesti erinomaisen terveytensä ja luonteensa sekä kauniiden liikkeidensä takia. Itse opiskelin yliopistoaikoinani egyptologiaa sivuaineena ja tenttikirjoissa tuli vastaan basenjeja. Koska mahdollisimman alkuperäinen ja liioittelematon basenjityyppi miellytti eniten itseäni, seurasin usean vuoden ajan sekä Yhdysvalloissa näiden uusien afrikkalaisten tuontien tilannetta sekä Britannian "vanhanaikaista" kaunispäistä basenjityyppiä.

Chaanrose Parting Shot

Päätin sen tähden, että yhdistämällä sekä nämä uudet afrikkalaiset tyypit brittiläiseen suoraselkäiseen ja kaunispäiseen tyyppiin saisin luotua eniten itseäni kiinnostavan basenjilinjan. Behukai-kenneliin tulikin sitten kantauros Jallu (Chaanrose Parting Shot) Englannista ja Euroopan ensimmäinen aito "uusafrikkalainen" Yhdysvalloista, Woody (Avongara Sineri). Emme tietenkään unohda myöskään brittilinjaista kantanarttuamme Safia (Sharaba Safi Bandia), josta lämmin kiitos Safin kasvattajalle Hannele Laaksolle (Sharaba)!

Sharaba Safi Bandia

Kaikki jalostuskoiramme testataan terveystietojen osalta tarkoin: lonkat, kilpirauhasen toiminta sekä silmätarkastus. Lisäksi yli 3-vuotiaiden koirien virtsaa seurataan fanconin (perinnöllinen munuaissairaus) varalta.

Tärkeintä on luonnollisesti kuitenkin koirien hyvä luonne, sillä koirat viettävät lähes kaikki elämänsä hetket perheensä kanssa. Vaikka tarkatkaan terveystestaukset eivät voi sataprosenttisesti taata tervettä pentua ja sen aikuiselämää, parantavat jalostuskoirien tarkat terveysseulonnat kuitenkin huomattavasti todennäköisyyttä saada iloisia ja terveitä pentuja.

 

Kasvatustavoitteet

 

Home
Pentuja
Koiramme
Perheemme
Kasvatustavoitteet
Aikaisemmat pentueet
Uutisia
Yhteystietoja