Etusivulle

Yksinkertainen piirros muslimien profeetasta Muhammadista

Maailmalla yhteisöpalvelussa nimeltä "Facebook" järjestettiin sellainen kiva piirrostapahtuma, jonka nimi ulkomaankielellä on Everybody Draw Muhammed Day. Suomeksi käännettynä tuosta omituisesta saarelaiskielestä se on "Piirtäköön joka iikka Muhammedin -päivä". Eli kyse on siitä, että jokainen halukas piirtää islaminuskoisten profeetta Muhammedin. Tyyli oli vapaa.

Itse käyttäisin miehestä nimitystä Muhammad, koska klassinen arabia ei tuntenut vokaaleja e eikä o. Tällä seikalla on tosin vain akateemista mielenkiintoa.

Itse olen vain kokeillut kerran Facebookia. En jäänyt koukkuun. Mutta minä siis päätin kuitenkin muutaman päivän myöhässä osallistua palvelun ulkopuolella päivän vietoon ja piirsin sellaisen itsekin. Muistakaamme, että piirrostapahtumaa ei järjestetty vittumaisuuttaan, vaan sen perusteella, että jotkut toimivat väärin islaminuskon varjolla, eli uhkailevat toisinajattelijoita. Koska minä vastustan sellaista, ja kannatan kaikkea sellaista, mikä on oikein ja kaunista, niin siksi minä piirsin pikaisesti tällaisen kehittyneen tikku-ukon:

divus propheta Muhammad - tämä
        oli latinaa


Edellä mainittua omituista kieltä osaaville Wikipediassa olisi tarjolla tietopaketti päivästä ja sen syvemmästä tarkoituksesta

Kuuluisalla Hommaforum-keskustelupalstalla on käyty asiasta keskustelua.
Tein tämän sivun mahdollisesti vuonna 2014.
vastallista vai oliko se vihdallista ŝuismia;
        kiitoksia mielenkiinnostanne tuotteitamme kohtaan

sähköpostiosoitteeni:

© Tom Kärnä