Etusivulle

Hommaforum, "nuiva" keskustelupalsta

Hommaforum on keskustelupalsta, joka perustettiin maahanmuuttoa ja monikulturismia koskevaa kriittistä pohdintaa varten. Lisäksi Hommaforumilla on pyrkimys tuoda esille epäkohtia ensisijaisesti Suomen poliittisessa ja yhteiskunnallisessa kehityksessä, sekä virittää keskustelua näistä epäkohdista ja Suomen tulevaisuudesta.

Hommaforum on perustettu vuoden 2008 joulukuussa.

Hommaforumin historiaa

Kielitieteilijä Jussi Halla-aho oli jo vuosien ajan tuonut Scripta-blogissaan esille höllän maahanmuuttopolitiikan ja monikulttuurisuuden ongelmakohtia. Halla-aholla oli sivuillaan myös vieraskirja, josta kehittyi aikaa myöten maahanmuutto- ja monikulttuurikriittisten ihmisten – jotka kutsuvat itseään "nuiviksi" – virtuaalinen kohtaamispaikka. Vieraskirjasta tuli kuitenkin lopulta hirveän suosittu eikä se vastannut enää sille muodostunutta uutta tarkoitusta, joka oli vakava ja laajamittainen asioista keskusteleminen. Tästä syystä Vieraskirjan aktiivit päättivät lopulta perustaa Hommaforumin Vieraskirjan uljaita perinteitä jatkamaan.

Lisää

"Tiedostavissa" piireissä Hommaforum on tuomittu moneen kertaan rasistiseksi keskustelupalstaksi. Väite ei ole kuitenkaan totta, vaan keskustelu Hommaforumilla on suhteellisen sivistynyttä; Hommaforum ei ole mikään Suomi 24:n keskustelupalstan tapainen yleinen vessanseinä. Osittain tämä johtuu moderaattoreiden ikuisesta valppaudesta: pahimmat ali- ja ylilyönnit ja öyhötykset siivotaan pois. Lisäksi on käytössä huomautukset, varoitukset ja kirjoitusoikeuksien poistaminen joko väliaikaisesti tai pysyvästi.

Hommaforumilla on osastot erityyppisiä keskusteluita varten. Lisäksi on erityiset "nurkat" puolueille, jonka alaosastoina ovat osastot Kokoomus, Perussuomalaiset ja Muut puolueet ja poliittiset vaikuttajat. Kokoomus puolueena ei ole tällä hetkellä mitenkään nuiva. Kokoomuksen "nurkka" onkin perustettu niitä harvoja kokoomuslaisia varten, jotka haluavat muuttaa näissä asioissa puolueensa linjaa.


Hommaforumin etusivulle pääsee tästä. Etusivulle on nostettuna nuivaa aatetta edustavia blogeja ja videosisältöjä. Sieltä löytyy myös tärkeimmät linkit keskustelupalstan osioihin.

Toisella Hommaforumin etusivulla
on linkit keskustelupalstan osioihin ja niiden esittelyt.


Ennen Hommaforumin käyttäjäksi rekisteröitymistä kannattaa lukea

Usein Kysyttyjä kysymyksiä eli FAQ

Foorumin säännöt eli Laki Hommaforumista  Siitä on paljon apua. Muuten kannattaa muistaa, että normaalit käyttäytymissäännöt kantavat jo sinänsä melko pitkälle.

Hommaforumissa käytetään jonkin verran sisäpiirisanastoa, johon kannattaa jossain vaiheessa tutustua lukaisemalla läpi Maahanmuuttokriittinen sanakirja. (Sen sisältö on periaatteessa melko lailla sama kuin Hommaforumin Peräkammari-osiossa sijaitseva Vieraskirjan lyhyt slangisanasto, jota lukemaan päästäkseen pitää olla kirjautuneena Hommaforumiin.)

Lisäksi kannattaa vilkaista myös osiota Annetut bannit, varoitukset ja kirjoituskiellot. Tätä lukemalla saa hyviä vinkkejä siitä, että mitä ei kannata viesteihinsä pistää. Lisäksi tämän lukeminen voi olla varsin viihdyttävääkin.


. . .

Sivun aiheeseen liittyviä linkejä

Kaikki monikulttuurisuudesta ja monikulturismista

ensimmäinen elämäni aikana kirjoittamani runo 'Maiskuttelen Hommaforumilla'

Sivun aiheeseen liittyviä linkkejä sivustojeni ulkopuolelle

Jussi Halla-ahon blogi 'Scripta' (valitettavasti mies ei viime vuosina ole enää töiltään ehtinyt paneutua blogiinsa kirjoittelemaan)

Vihreä kukkahattu, geneerisen kukkahattutädin tai -miehen vuodatus vuodelta 2011
Olen voinut tehdä tämän sivun jo vuonna 2009.
vastallista vai oliko se vihdallista ŝuismia;
                kiitoksia mielenkiinnostanne tuotteitamme kohtaan

sähköpostiosoitteeni:

© Tom Kärnä