Fegelein-seura

oikea Hermann
       Fegelein  elokuvan
       Hermann Fegelein


Esipuhe

Perikato (saks. Der Untergang) on Oliver Hirschbiegelin ohjaama saksalainen historiallinen draamaelokuva vuodelta 2004. Se kertoo natsi-Saksan johtajan Adolf Hitlerin viimeisistä vaiheista päämajassaan Berliinin Führerbunkerissa toisen maailmansodan lopulla. Elokuva perustuu Traudl Jungen, yhden Hitlerin silloisista sihteereistä, muistelmiin Viimeiseen saakka (Bis zur letzten Stunde) sekä historioitsija Joachim Festin tutkimuksiin. Näyttelijä Bruno Ganzin roolisuoritus Hitlerinä on saanut paljon kiitosta vakuuttavuudestaan.

Pääosa elokuvan juonesta sijoittuu päiviin 20. huhtikuuta – 2. toukokuuta 1945. Elokuva kulminoituu natsi-Saksan viimeisiin päiviin Puna-armeijan edetessä Berliiniin ja kuvaa, kuinka natsi-Saksan ylin päällystö ja päämajan muu henkilökunta suhtautuvat edessä häämöttävään tappioon.

Natsi-Saksan johtaja Adolf Hitler teki yhden harvoista ulkomaanmatkoistaan vuoden 1942 kesäkuun 4. päivänä, kun hän matkusti yllättäen Suomeen Suomen puolustusvoimien ylipäällikön marsalkka Mannerheimin 75-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Suomalaisten salaa Mannerheimin junassa nauhoittama keskustelu sisältää ainutlaatuisen näytteen Hitlerin tavallisesta puheäänestä. Näyttelijä Bruno Ganz opetteli sen avulla puhumaan kuin Hitler.

Adolf Hitler:
       "Fegelein! Fegelein! Fegelein!"

Perikato on synnyttänyt runsaasti internet-meemejä. Yhä uudestaan on kopioitu sitä elokuvan kohtaa, jossa Hitler sanoo: "Bringen Sie mir Fegelein. Fegelein, Fegelein, Fegelein!"

Hermann Fegelein oli saksalainen SS-kenraali. Hänen tiedetään ottaneen osaa sotarikoksiin, kuten 10.000 neuvostoliittolaisen joukkoteloitukseen sekä ryöstelyyn Varsovassa. Fegelein oli myös mennyt naimisiin Hitlerin tyttöystävän Eva Braunin sisaren Gretlin kanssa.

Hitler oli saanut tietää SS-valtakunnanjohtaja Heinrich Himmlerin luvattomista neuvotteluyrityksistä länsiliittoutuneiden suuntaan. Ja koska Fegelein oli Himmlerin adjutantti Führerbunkerissa, niin Führer vaati sitten Fegeleinia paikalle. Ja Fegeleinin hallusta löytyi raskauttavaa materiaalia. Fegeleinin sukulaisuus Hitlerin tyttöystävään ei pelastanut kenraalia. Hitler antoi teloittaa hänet.


Fegelein-seuran tarkoitus

Fegelein-seuran tarkoitus on kunnioittaa Perikato-elokuvaa.

Fegelein-seuran jäsenet eivät kuitenkaan saa kertoa enempää seuran toiminnasta ulkopuolisille. Ainoa poikkeus tähän ovat opiskelijat, joille saa kertoa. Lisäksi saa kertoa, jos on hyvä syy.

Fegelein-seuran jäsenten hyviin tapoihin kuuluu tervehtiä tervehdyksellä "Fegelein!" muita seuran jäseniä sellaisen kohdatessaan. Samaa ilmaisua voi käyttää hyvästellessä.

Jos seuran jäsen vastoin oikeaa syytä kertoo seuran toiminnasta ulkopuolisille, niin toteutukoon hänen suhteensa seuraava:

Hänen kätensä kuivettukoot ja kielensä muuttukoon mustaksi. Olkoon hänen puheensa kuin muumion puhetta ja muumioksi hän muuttukoon itsekin. Hänen jäsenensä jauhettakoot hänen kuolemansa jälkeen lääkkeeksi kiinalaisille. Lisäksi hänet erotettakoon seuran jäsenyydestä.


Fegelein-seuran jäsenyys

Fegelein-seuran jäseneksi päästäkseen ihmisen täytyy olla katsonut Perikato-elokuva ja hänen täytyy arvostaa ja kunnioittaa sitä. Toiseksi ihmisellä täytyy olla seuran jäsen suosittelijana.

Seuran jäseneksi eivät kuitenkaan pääse
 1. rasistit eli sellaiset ihmiset, jotka pitävät johonkin rotuun tai etniseen ryhmään kuuluvia ali-ihmisinä
 2. teokratiaa eli jonkinlaista pappisvaltaa tai uskonnollista pakkovaltaa kannattavat ihmiset
 3. sellaiset ihmiset, jotka katsovat oman puolueensa tai poliittisen ryhmittymänsä omistavan totuuden
Virallista järjestörakennetta Fegelein-seuralla ei ole, koska kyseessä on salaseura.

Linkit

Esperantonkielinen versio

Lingua Franca Novan kielinen versio

Kuvagalleria elokuvasta Internet Movie Databasen sivuilla

Kun hakusanaa "Fegelein" käytetään DuckDuckGo-hakukoneessa