Etusivulle

Kristuksen opetuksista ja niiden tarkoituksesta

Tässä oma mielipiteeni Kristuksen opetuksista ja niiden tarkoituksesta:

Kristus piti Vuorisaarnansa siksi, että ihmiset oppisivat sen sisältämien opetusten kautta ennen pitkää, että kukaan ihminen ei kykene elämään eettisesti puhdasta elämää. Ihminen voi yrittää muuttaa itsensä ja mielenlaatunsa, mutta hän on aina epäonnistunut ja tulee aina epäonnistumaan siinä.

Jeesus oli myös kerran opettanut opetuslapsilleen, että helpompi on kamelin mennä neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan. Opetuslapset olivat tällöin ihmetelleet, että kuka sitten voi pelastua. Jeesus vastasi tähän näin: "Mikä on ihmiselle mahdotonta, se on Jumalalle mahdollista."

Ihmisen tulee kokonaan luopua siitä, mitä hänellä on käytettävissään, mikä on hänen omaansa, pyrkiessään Jumalan valtakuntaan. Vain näin voi päästä Jumalan voimavaikutuksen yhteyteen. Pitää kokonaan luopua yrittämisestä suhteessaan Jumalaan ja vain turvautua Kristuksen sovitustyöhön.

Jeesus lupasi opetuslapsilleen Pyhän Hengen, jonka nämä saivatkin pian Jeesuksen ristiinnaulitsemisen ja ylösnousemuksen jälkeen. Pyhä Henki tekee sen työn ihmisessä, mihin ihminen itse ei kykene.

Tästä uudesta suhteesta Jumalaan puhuu myös Paavali, joka kirjeessään roomalaisille sanoi näin: "Olennaista ei siis ole se, mitä ihminen tahtoo tai ehtii, vaan se että Jumala armahtaa."
Vakavaa höpötystä: "Siihen aikaan minä olin todella viisas ja ymmärsin kaiken"

PS. Ensimmäinen äkillisistä hengellisluontoisista kriiseistäni oli ollut vuonna 1993 tapahtunut kristinuskon perusasian tajuaminen. Vuonna 2016 taas olin ruvennut ajattelemaan, että Kristuksen sovitustyön ja Pyhän hengen voiman takana ei välttämättä olekaan toimivaa Jumalaa, vaan että kyseessä saattaa olla pelkästään hyvää tekevä psykologinen ilmiö. Vuonna 2021 olin tullut siihen tulokseen, että ei edes tarvita turvautumista Kristuksen sovitustyöhön. Riittää, että tajuaa, että ihminen ei kykene muuttamaan itseään moraaliseksi eikä motiivejansa puhtaiksi. Eikä hänen pidä sellaista yrittääkään. Ihminen muuttuu yrityksestään riippumatta, jos muuttuu. Siteeraan lopuksi Jeesus Nasaretilaista: "Mikä on ihmiselle mahdotonta, on Jumalalle mahdollista."
Olen tehnyt tämän svun mahdollisesti vuonna 2012.
vastallista vai oliko se vihdallista ŝuismia;
                kiitoksia mielenkiinnostanne tuotteitamme kohtaan

sähköpostiosoitteeni:

© Tom Kärnä