Etusivulle

Kristuksen opetuksista ja niiden tarkoituksesta

Tässä oma mielipiteeni Kristuksen opetuksista ja niiden tarkoituksesta:

Kristus piti Vuorisaarnansa siksi, että ihmiset oppisivat sen sisältämien opetusten kautta ennen pitkää, että kukaan ihminen ei kykene elämään eettisesti puhdasta elämää. Ihminen voi yrittää muuttaa itsensä ja mielenlaatunsa, mutta hän on aina epäonnistunut ja tulee aina epäonnistumaan siinä.

Jeesus oli myös kerran opettanut opetuslapsilleen, että helpompi on kamelin mennä neulansilmän läpi kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan. Opetuslapset olivat tällöin ihmetelleet, että kuka sitten voi pelastua. Jeesus vastasi tähän näin: "Mikä on ihmiselle mahdotonta, se on Jumalalle mahdollista."

Ihmisen tulee kokonaan luopua siitä, mitä hänellä on käytettävissään, mikä on hänen omaansa, pyrkiessään Jumalan valtakuntaan. Vain näin voi päästä Jumalan voimavaikutuksen yhteyteen. Pitää kokonaan luopua yrittämisestä suhteessaan Jumalaan ja vain turvautua Kristuksen sovitustyöhön.

Jeesus lupasi opetuslapsilleen Pyhän Hengen, jonka nämä saivatkin pian Jeesuksen ristiinnaulitsemisen ja ylösnousemuksen jälkeen. Pyhä Henki tekee sen työn ihmisessä, mihin ihminen itse ei kykene.

Tästä uudesta suhteesta Jumalaan puhuu myös Paavali, joka kirjeessään roomalaisille sanoi näin: "Olennaista ei siis ole se, mitä ihminen tahtoo tai ehtii, vaan se että Jumala armahtaa."
Vakavaa höpötystä: "Siihen aikaan minä olin todella viisas ja ymmärsin kaiken"

PS. Olen ajan kuluessa maallistunut melko paljon. Vuodesta 2016 vuoteen 2019 tunnuslauseeni oli kuulunut: "Vaikka Jumalaa ei olisi, niin Kristuksen sovitustyöhön turvautuminen toimii joka tapauksessa." Sittemmin olen ajatellut, että voi sitä olla turvautumatta Kristuksen sovitustyöhön ja silti saada Pyhän hengen. Silti yksinkertaisempaa lienee turvautua siihen.
Olen tehnyt tämän svun mahdollisesti vuonna 2012.
vastallista vai oliko se vihdallista ŝuismia;
                kiitoksia mielenkiinnostanne tuotteitamme kohtaan

sähköpostiosoitteeni:

© Tom Kärnä