Etusivulle

Tämä sivusto ja tekninen alusta, jolla se on ollut, häipyy Elisan päätöksestä vuodenvaihteessa 2022-2023. Yrityksen tiedotteen mukaan päätös lopettaa palvelu johtuu alustan teknisestä vanhentuneisuudesta sekä kysynnän vähäisyydestä. Päivitä siis kirjanmerkkisi. Uusi versio tästä nimenomaisesta sivusta on täällä. Sivuston uusi versio, nimeltään Tom Kärnä suo, löytyy siis jo nyt jossain määrin vajavaisena, mutta ajan kanssa saan uuden sivuston puutteet parannettua. Tarvitsen vain aikaa. Voinemme olettaa, että olen saanut uusversion hyvään ja melkein täydelliseen kuntoon joskus vuoden 2023 aikana.

Luojan suurin virhe

Tämä on kylläkin vain minun mielipiteeni, mutta minun mielestäni maailmankaikkeuden Luojan suurin virhe on Maapallon muoto. Tietenkin sama pätee kaikkiin muihinkin mahdollisesti asuttuihin planeettoihin. Nykyinen Maapallohan on melkein täysin pallonmuotoinen. Tästä muodosta johtuu se, että ilmasto-olosuhteet kotiplaneetallamme voivat erota toisistaan aivan hirvittävän paljon: on ikuisen jään alueita, on sademetsän pätsejä, on savannia, aavikkoa, lauhkeaa ilmastoa, havumetsävyöhykettä, tundraa. Ilmasto-olosuhteet olisivat paljon tasa-arvoisemmat, jos kaikkivaltias Jumala olisi tehnyt Maapallosta muodoltaan enemmänkin salamimakkaran tai rugbypallon muotoisen. Minulle käy kyllä se, että vasta kun massaa olisi tarpeeksi, niin aine muotoutuisi salamimakkaran tai rugbypallon muotoiseksi. Vähäisemmillä massoilla varustetut kappaleet, kuten asteroidit, olisivat edelleen enemmän pallonmuotoisia.

Alla esitän kahden eri fysiikan lajin seuraukset kotiplaneettamme suhteen:

nykyinen Maa
nykyinen Maan muoto
parempi Maa
parempi Maan muoto


PS. Aiheeseen liittyen olen myöhemmin kirjoitellut internettiin muutakin. Voit niin halutessasi käydä lukemassa runoni Runoni nro 19: Maailmassa vallitsevat väärät luonnonlait ja blogimerkintäni Eräänlainen kirja-arvio: Terry Pratchett: Täyttä höyryä.
Tämä sivu on melko vanha sivu. Tämä lienee ollut olemassa jo vuonna 2000.
vastallista vai oliko se vihdallista ŝuismia;
                kiitoksia mielenkiinnostanne tuotteitamme kohtaan

sähköpostiosoitteeni:

© Tom Kärnä