Etusivulle

"Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu."

Seuraava tarina perustuu evankeliumikirjoihin, jotka löytyvät kristittyjen pyhästä kirjasta Uudesta testamentista.

30-luvulla Jeesus Nasaretilainen oli yhtenä vuonna nauttinut Jerusalemissa pääsiäisaterian oppilaittensa kanssa. Hän sanoi sitten näille näin:

"Kun lähetin teidät matkaan ilman kukkaroa, laukkuja ja jalkineita, niin puuttuiko teiltä mitään?" "Ei mitään", oppilaat vastasivat. Jeesus sanoi heille seuraavaksi näin: "Nyt on toisin. Jolla on kukkaro, ottakoon sen mukaansa, samoin laukun. Jolla ei ole rahaa, myyköön viitan päältään ja ostakoon miekan. Sillä tietäkää, että tämän kirjoituksen täytyy käydä minussa toteen: 'Hänet luettiin rikollisten joukkoon.' Kaikki, mitä minusta on lausuttu, saa nyt täyttymyksensä." Oppilaat sanoivat hänelle: "Herra, tässä on kaksi miekkaa." "Riittää", Jeesus vastasi.

Sitten hän vetäytyi oppilaidensa kanssa Öljymäelle Getsemanen puutarhaan. Sinne tuli jossain vaiheessa joukko aseistautuneita miehiä. Heidän joukossaan oli yksi Jeesuksen oppilaista, Juudas. Juudas meni Jeesusta kohti osoittaakseen tämän mukanaan oleville miehille. Jeesus sanoi hänelle: "Juudas, suudelmallako sinä kavallat Ihmisen pojan?" Kun Jeesuksen seuraajat näkivät, mitä oli tulossa, he sanoivat: "Herra, iskemmekö miekalla?" Yksi heistä iskikin ylipapin palvelijaa niin että tämän oikea korva irtosi. Jeesus sanoi kuitenkin: "Ei! Antakaa tämän tapahtua!" Jeesus kosketti miehen korvaa ja paransi sen.

No hitto, Jeesuksen puhe miekoista olikin ollut juoni!


Sivun aiheeseen liittyviä muita kotisivujeni sivuja:

Jeesuksen elämä ja raikkaudet
Mielipide Jumalan rakkaudesta
Opi kristinusko puolessa tunnissa
Tein tämän sivun mahdollisesti vuonna 2012.
vastallista vai oliko se vihdallista ŝuismia;
                kiitoksia mielenkiinnostanne tuotteitamme kohtaan

sähköpostiosoitteeni:

© Tom Kärnä