Etusivulle

Mitä hurjaa Elisa teki kotisivutilani suhteen, ja mitä sitten kävi

Täysin sopivaan aikaan yritys nimeltä Elisa oli laittanut minulle asiakastiedotteen, jossa se ilmoitti ilmaisten sähköpostipalvelun ja kotisivutilan muuttuvan maksullisiksi. Muutos tulisi voimaan 1.9.2020.

Olin 1990-luvun loppupuolella hankkinut Nic-nimiseltä yritykseltä kotisivutilan ja sähköpostipalvelun aloitusmaksun hinnalla. Myöhemmin Saunalahti sitten osti Nicin ja vielä myöhemmin Elisa osti Saunalahden. Ja vuoden 2020 kesään saakka nämä nettisivuni olivat sitten sijainneet tässä osoitteessa.

Otin yhteyttä Elisaan tsätin kautta, ja asiakaspalvelija totesi näin todella olevan, että muutos koskee myös minua.

Kylläpä oli paras mahdollinen 50-vuotissyntymäpäivälahja minulle!

Mutta eihän oikeasti hautojakaan hoideta ilmaiseksi miten pitkään tahansa, eli kyllä tämän muutoksen ymmärtää.

Vaikka palvelujeni uusi hinta olisi vain vaivaiset 2,9 euroa kuukaudessa, niin periaatteessa en halunnut ruveta maksamaan sitä. Niinpä etsiskelin sopivaa ilmaista korvaajaa kotisivutilaksi tai -palveluksi. Mutta lopulta tulin siihen tulokseen 30.6. Jeesuksen vuonna 2020, että pidän nettisivuni Elisan palvelimella ja maksan suosiolla kuukausimaksun. Ainakin toistaiseksi.

Yli 20 vuotta samassa osoitteessa sijainneet nettisivuni ovat aikojen saatossa muuttuneet osaksi interwebin kudelmaa enkä halua tehdä interwebille sitä, että siirrän sivustoni toisaalle ja rikon sen, siis interwebin. Ja se on kuitenkin pienemmän riesan tie. Olen koodannut nettisivuni omin kätösin, ja olen saanut niistä tehtyä juuri haluamani laiset. Ei olisi järkeä muuttaa tätä.

Ja sitten on vielä sellainenkin asia, että en tarvitse nettisivuilleni mitään ihmeellisempiä juttuja.

Mutta toivottavasti ei sitten Elisan taholta tule komplikaatioita 1.9.2020.

PS. 1.9.2020. Ei ainakaan toistaiseksi ole näkynyt komplikaatioita.

PS. 4.10.2022:

Tuli komplikaatio:

Keskiviikkona 28. syyskuuta Jeesuksen vuonna 2022 Elisalta oli tullut tiedote, jossa kerrottiin, että heidän tarjoamansa kotisivutilapalvelu lakkaa vuoden 2022 lopussa.

Ja siinä tuli sitten tunne siitä, että minua ruoskitaan ripuloivilla ankeriailla.

Elisa perusteli päätöstään kysynnän vähäisyydellä ja tekniikan vanhentumisella. Yritys tarjoaa toki jatkossakin yrityspuolella ratkaisuja nettisivujen suhteen.

Asiaa harkittuani päätin siirtää pikku hiljaa sitten nettisivuni ilmaiseen Wordpressiin (joka sisältää toki myös valinnallisia maksullisia osia). Ilmaisuus tarkoittaa myös sitä, että kotisivuni eivät lakkaa jatkossa hetkessä olemasta, jos minulta jää joskus kotisivupalvelun kuukausimaksu suorittamatta, esim. sairauden vuoksi.

Pikku hiljaa teen uusia sivuja, ja toivottavasti aika riittää siihen.

Julkaisin tämän sivun alun perin 30.6.2020.
vastallista vai oliko se vihdallista ŝuismia;
                kiitoksia mielenkiinnostanne tuotteitamme kohtaan

sähköpostiosoitteeni:

© Tom Kärnä