Puolue-esittely


Etusivulle

Muutoksen joutsen sanoo: muutos alkaa
         sinusta!

Muutos 2011 r.p.

Muutos 2011 on tuoreehko puolue, jonka puolueohjelma pitkälle suunniteltiin maahanmuuttokriittisellä keskustelupalstalla Hommaforumilla vuonna 2009.

Muutoksen politiikan keskiössä on kolme teemaa (*aikoinaan oli puhuttu kuudesta teemasta, ja nämä olen luetellut oikealla sivustalla alempana), jotka muodostavat puolueen aatteen. Muissa asioissa puolueen jäsenet ratkaisevat vapaasti poliittiset kantansa. Nämä kolme teemaa ovat seuraavat:
 • Suora demokratia täydentämään edustuksellista demokratiaa. Suora demokratia merkitsisi sitovia kansanäänestyksiä Sveitsin malliin asioista, joista määrätty määrä kansalaisia haluaisi järjestää äänestyksen. Suoran demokratia keinoin voi tehdä lakialoitteita tai äänestää kumoon poliitikkojen säätämiä lakeja. Sitovat kansanäänestykset merkitsisivät kansalaisille myös valtaa päättää joistakin taloudellisista kysymyksistä. Perustuslain muutoksista olisi pakollista järjestää kansanäänestys.
Suora demokratia ei lopettaisi poliittisia puolueita, mutta puolueille jäisi rajatumpi rooli päivänpolitiikan teossa. Pitemmällä tähtäimellä kansalaisilla olisi lopullinen päätäntävalta asioihin.
 • Laaja sananvapaus. Sananvapauden rajoituksista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Sananvapauteen liittyvät lait tulee laatia yksiselitteisiksi, jotta ei aiheutuisi aiheetonta itsesensuuria ja jotta poliittiset oikeudenkäynnit eivät olisi mahdollisia. Myös toisinajattelijoilla tulee olla sananvapaus.
 • Suomen kansalaisten etu. Tällä tarkoitetaan Suomen kansalaisten taloudellisten, sivistyksellisten ja sosiaalisten oikeuksien, kansalais- ja poliittisten oikeuksien ja ihmisoikeuksien ajamista. Suomalaisten asiat on pantava kuntoon ensin. Sen jälkeen hyvinvointia on mahdollista jakaa myös muiden maiden kansalaisten hyväksi, mutta velvoitetta siihen ei ole. Puolue kannattaa yhdenvertaisuusperiaatetta ja vastustaa myös muun muassa etnisyyteen perustuvaa positiivista syrjintää.

Muutos 2011 merkittiin puoluerekisteriin 8. lokakuuta 2010.

Muutoksen tunnuseläin on joutsen, Suomen kansalliseläin.

Itse kuvailisin Muutosta kansanliikkeenomaiseksi kansallisliberaaliksi puolueeksi.

Tällä hetkellä Muutoksella on yksi kansanedustaja, Perussuomalaisista eronnut James Hirvisaari.

*Alkuperäiset kuusi teemaa olivat olleet seuraavat:

- suora demokratia täydentämään edustuksellista demokratiaa
- laaja sananvapaus
- maahanmuuttopolitiikan järkeistäminen
- Suomen kansalaisten etu
- konsensuspolitiikan purku
- oikeudenmukaiset tuomiot rikoksista


Muutos 2011 -puolueen sivuille pääset tästä.

Lisäksi voin mainita, että veljeni Joonas Kärnä on kuluvan vuoden eduskuntavaaleissa ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä! Tein Joonaksesta myös poliittisen mainoksen blogiini. Sinne pääset tästä.Aiheeseen liittyviä muita sivujani

Hommaforumin esittely

Monikulturismi ja nuiva aate

Aiheeseen liittyviä linkkejä ulkopuolelle

Hommaforum, laadukkain ja suurin poliittinen foorumi Suomessa


SÄHKÖPOSTIOSOITTEENI:
etunimi.sukunimi@iki.fi