> Uutiset ja tiedotteet > Kyllikinranta

Kyllikinranta

KYLLIKINRANTA on 1950-luvulla toimintansa aloittanut tanssilava Iisalmen kupeessa Poroveden rannalla. Lavan rakennutti urheiluseura Iisalmen Visa ja avajaisia tanssittiin kesällä 1958.

ULMALAN NUORISOSEURAN omistukseen lavan rakennukset siirtyivät kaupalla vuonna 1985 ja seura aloitti elvyttämään jo kertaalleen sammunutta lavatanssitoimintaa. 1980- ja 90-luvuilla lavaa kunnostettiin ahkerasti ja samalla kokeilujen kautta haettiin yleisöä vetävää tanssi-iltaa, joksi muodostui sunnuntai-ilta.

Orkesteritarjonnassa seura panosti lähes alkuajoista lähtien laatuun ja Suomen parhaimmistoon, joka on osoittautunut ajan myötä oikeaksi ratkaisuksi ja tanssijat laajalta alueeltä ovat löytäneet Kyllikinrannan. Seuran talkooväki on pääosin tanssin harrastajia ja mukana on vielä monia henkilöitä vuoden 1985 aloituskokoonpanosta.

Vuoden 2005 kevättalvella Kyllikinrannan  lavan tontti siirtyi tehdyllä kaupalla Ulmalan nuorisoseuran omistukseen. Kauppa mahdollisti lavan kunnostusohjelman käynnistämisen ja toiminnan kehittämisen pidemmällä aikajänteellä.  Laadittua remonttiohjelmaa alettiin toteuttamaan keväällä 2006 ja toteutus jatkuu vuosien 2007 ja 2008 aikana.

Kyllikinrantaan on pitkään liitetty perinteinen hämyinen, mutta vauhdikas latotanssimeininki,  kaunis kesäinen rantamaisema ja alkoholiton ravintola. Nämä tunnusmerkit säilyvät jatkossakin.

Tervetuloa tansseihin entiset ja uudet Kyllikin ystävät!