http://gamma.nic.fi/~wirmaila/lehtiart/paikleh/padsan/050804virmj.htm
TAKAISIN SIVUKARTTAAN


Numero 32 
 Padasjokelainen paikallislehti
Torstaina 5.8.2004

 

Virmailan suku risteili Kuhmoisissa
Pari sataa suvun jäsentä vietti kokonaisen sunnuntaipäivän Kuhmoisissa pitämällä vuosikokousta ja iltapäivällä tutustuen suvun vanhoihin asuinpaikkoihin ja järvimaisemiin. Kokouspäivä alkoi osallistumisella jumalanpalvelukseen, jonka päätyttyä vietiin kukkatervehdys sankarihaudoille. Juhlapaikka oli Kuhmola. 

Varsin moni suvun jäsen oli nyt ensi kertaa yhteisessä tapaamisessa. Sukututkimuksen edistyessä on lisää uusia sukuhaaroja löytynyt. Kuhmoisissakin Virmailasta juontuva henkilöhistoria on jo yli 300 vuotta vanhaa. Tehin Tapanilan ja Anttulan Pälsilän sukujen lisäksi on laajoilla Springman - lähtöisillä sukuhaaroilla ollut suuri merkitys.

Kuhmoisten kunnan tervehdyksen toi tilaisuuteen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Minna Tapanila, joka toimi myöskin kokouksen puheenjohtajana. Sihteerin tehtävät hoiti Anneli Pastila. Sukuyhdistyksen toiminta painottuu kahtaalle: julkaisutoimintaan ja vuosittaisiin kokouksiin ja kotiseuturetkiin. Sukukirjan toisen osan uusi painos ilmestyy tulevan talven aikana. Jäsenlehden, Virmailan Uutisten painosmäärä on jo noussut 1900 kappaleeseen. Yhdistykseen on vuosien varrella liittynyt 200 ainaisjäsentä ja maksaneita vuosijäseniä on yli 400.

Vuoden kuluttua päätettiin kokoontua Sysmään, joka on suvun vankkaa kotikenttää, kuten Padasjoki, Jämsä ja Kuhmoinen, joissa juhlat ja kokoukset on aikaisemmin järjestetty. Kokouspäiväksi on vakiintunut elokuun ensimmäinen sunnuntai.

Virmailan sukuyhdistyksen uudet säännöt on saatu vahvistetuiksi.  Vuosikokouksessa valittiin uusi 20-jäseninen sukuneuvosto, jonka puheenjohtajaksi valittiin kuhmoislainen Seppo Unnaslahti. Sihteerinä ja rahastonhoitajana jatkaa Anneli Pastila Padasjoelta. Lähiseudulta tulivat uuden
sukuneuvoston jäseniksi kuhmoislaiset Martti Ruokola ja Sipi-Heikki Tapanila, Reijo Järvinen ja Veijo Naarajärvi Jämsästä sekä Padasjoen suunnalta Erkki Sipura, Simo Mäkelä, Pekka Pastila, Kaarina Hännikäinen, Hannu Särkiö, Kalevi Vuorela ja Matti Jaakkola. Kuhmoisten kesäasukkaisiin lukeutuvat sukuneuvostoon valitut Marja Soikkeli ja Inkeri Haarla-Kettunen.

Kokousväki tutustui iltapäivän aikana Kuhmoisten kyliin ja järvimaisemiin. Osa lähti laivalla kirkonkylästä päätyen Pihlajakosken satamaan, jossa kyläläiset olivat ottamassa vastaan. Keski-Suomen Vuoden kylästä syntyi miellyttävä vaikutelma ilta-auringon paisteessa. Toinen ryhmä Virmailan sukua teki kaksituntisen opastetun kiertoajelun reitillä Poikkijärvi- Harmoinen- Kissakulma- Kirkonkylä-Ruolahti- Tehi-Rauhamäki. Reitin varrelle jäi satoja kohteita, joissa suvun jäseniä on asunut tai joissa on muuta kiinnostavaa kotiseudun historiaa.

Seppo Unnaslahti

 


 

TAKAISIN ALKUUN